Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan, Avrupa Oyunları'na Hazır

Azerbaycan, Avrupa Oyunları'na Hazır

Batuhan
21.04.2015 - 10:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Azerbaycan tarihinin en büyük spor organizasyonu olan BAKÜ 2015 (Avrupa Oyunları) için yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Müsabakaların gerçekleştirileceği yeni stadyum ve spor komplekslerinin inşaatı tamamlandı. Mevcut tesislerin modernizasyon çalışması da bitirilmek üzere. Şölen, batı ile doğu arasında geçiş koridorunun en önemli kavşaklarından biri olan Bakü’de, Haziran’ın 12’sinde başlayacak ve 28’sinde sona erecek. Kültürel zenginliğin sergilenmesinin amaçlandığı oyunların ülke tanıtımına büyük katkı sağlaması bekleniyor. Aralık 2012’de Avrupa Oyunları’nın ilk ev sahipliğinin Azerbaycan’a verilmesiyle başkent Bakü yepyeni bir görünüm kazandı. Her aşaması Organizasyon Komitesi Başkanı First Lady Mehriban Aliyeva tarafından bizzat takip edilen Avrupa Oyunları, Bakü için dönüşüm projesi oldu.

smg.photobucket.com

Atletizm yarışlarının yanı sıra açılış ve kapanış törenlerinin düzenleneceği 68 bin kişilik stadyum, mimarisiyle göz kamaştırıyor. BAKÜ 2015’te, 12’si 2016 Rio Yaz Olimpiyatları’na puan sağlayacak 20 farklı branşta, 49 ülkeden 6 bin sporcu mücadele edecek. Operasyon Direktörü Simon Clegg, oyunların emsallerinden çok farklı olacağını söyledi. Azerbaycan’ın üç adım atlamadaki madalya umudu Nazım Babayev ise seyircisinin önüne çıkacak olmasından dolayı heyecanlı. Türkiye, BAKÜ 2015’e 20 dalda 159 temsilcisiyle katılacak.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/spor_azerbayc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
0
0
0
0