Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: Fatih Terim'e 1+2+2 = 5 Maç Ceza

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: Fatih Terim'e 1+2+2 = 5 Maç Ceza

Aysu Melis Bağlan
25.12.2020 - 09:20 Son Güncelleme: 25.12.2020 - 13:16

18.12.2020 tarihinde gerçekleşen Fatih Karagümrük-Galatasaray maçının PFDK kararları açıklandı. 

Galatasaray Spor Kulübü teknik sorumlusu Fatih Terim'e 1+2+2=5 maç ceza verildi. 

Neden toplama işlemi yaptık? 5 maç ceza almadı mı işte? 

1 maç cezası, ihraç öncesinde müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle ve soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağının dışında para cezası da öngörülüyor. 

Sportmenliğe aykırı hareket hangisiydi ya? 

TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi; sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren kişiler, sporculuğa aykırı davranmıştır, diyor. 

Ceza olarak da görevlilere ve diğer kişilere, 1 ila 3 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı öngörüyor. 1 ila 3 maç cezadan en alt sınır olan 1 maç takdir ediliyor. 

Toplama işlemimize devam edelim. 2 maç cezası ise; ihraç sonrasında gerçekleşen sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Terim'e "takdiri indirim" uygulaması

Fatih Terim'e "takdiri indirim" uygulaması

Toplama işlemimize devam ediyoruz ve geriye kalıyor 2 maç cezası. 

Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden Fatih Terim ile ilgili verilmesi gereken ceza en az 4 maç ceza iken; bu noktada takdiri indirim uygulanıyor. Zira, görevlilere ve diğer kişilere ise 4 ila 12 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı, cezası mevcut. 

PFDK kararında da gösterilmek suretiyle; Futbol Disiplin Talimatı'nın 13. maddesi dayanak gösteriliyor ve en alt sınırdan verilecek olan 4 maç cezası, 2'ye indiriliyor. 

Soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağından tam olarak ne anlayalım peki? 

Bir kişinin soyunma odası koridorlarına, soyunma odasına, yedek kulübesine ve saha içine girmesinin yasaklanmasını anlayabiliriz. (Futbol Disiplin Talimatı, madde 23) 

PFDK kararını verdi. Şimdi ne olacak? 

PFDK kararlarına karşı, TFF Tahkim Kurulu'na 7 günlük itiraz süresi tebliğ tarihi ile başlar. Bizler, cezanın matematiğini yapıp; takdiri indirim sebebini anlamaya çalışalım mı? 

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
5
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lejon

İstedğiniz kadar Galatasaray ve FATİH TERİM düşmanlığı yapın. Kazanan siz olmayacaksınız. Galatasaray için, ALİ SAMİ YEN ve METİN OKTAY ne ise FATİH TERİM de... Devamını Gör