Görüş Bildir
Haberler
Aydın Söke'de Bir Günlüğüne Başkan Olan Meclis Üyesi Kendine ve Yakınlarına Ait İnşaatlara İzin Verdi

etiket Aydın Söke'de Bir Günlüğüne Başkan Olan Meclis Üyesi Kendine ve Yakınlarına Ait İnşaatlara İzin Verdi

Batuhan
15.05.2020 - 17:38

Aydın Söke’de bir gün başkan vekilliği yapan CHP'li meclis üyesi Ersin Solmaz’ın, kendisi ve yakınlarına ait inşaatlara yapı kullanma izni verdiği iddiaları üzerine CHP harekete geçti. Solmaz hem partiden hem de meclis üyeliğinden istifa etmek zorunda kaldı. Belediye Başkanı Levent Tuncel, Solmaz’ın vekil olarak attığı imzalarla gerçekleştirilen tüm işlemlerin iptal edildiğini, iki kurum müdürünün de istifasının alındığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aydın'ın Söke ilçesinde CHP'li meclis üyesinin imza skandalına, CHP ilçe örgütü el koydu. Meclis Üyesi Ersin Solmaz, geçen kasım ayında, Başkan Levent Tuncel'in izinli olması nedeniyle bir günlüğüne başkan vekilliği yaptı.

Bir günde 3 izin

Bir günde 3 izin

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, aynı zamanda müteahhit olan Solmaz, bu bir gün içerisinde kendisine ve yakınlarına ait üç ayrı inşaata yapı kullanım izni verdi. Olayın ortaya çıkması üzerine, Belediye Başkanı CHP'li Tuncel ile CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Solmaz'ın istifasını istedi.

İki müdürün de istifası alındı

İki müdürün de istifası alındı

Solmaz, hem belediye meclis üyeliğinden hem de partiden istifa etmek zorunda kaldı. Solmaz'ın işlemleriyle bağlantılı olarak Fen Müdürü S.B. ile Yapı Kontrol Müdürü Ö.T.'nin de istifaları alındı.

İdari soruşturma başlatıldı

İdari soruşturma başlatıldı

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Kasım 2019’da gerçekleşen olayla ilgili şunları söyledi:

'Üç günlük Ankara ziyaretim sırasında, üçüncü gün, bir gün süreyle belediye başkanlığı görevini vekaleten yürüten belediye meclis üyesinin atmış olduğu imzaya bağlı olarak, yapılan tüm işlemler iptal edildi. Kendisinin de istifası alındı. Diğer taraftan konuyla ilgili inceleme başlatıldı. İlgili daire müdürlerinin istifası alındı. Tarafımızca idari soruşturma başlatıldı. Hemşehrilerimiz şuna inanabilir; Söke Belediyesi olarak şeffaf ve adil bir yönetim icra ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
221
157
65
13
13
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Her partide böyle dangalaklar çıkar çünkü insanoğlunun doğasında var açgözlülük, riyakarlık ya da fırsatçılık. Önemli olan hataların bedelini ödetmektir, sır... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Chp propagandası yapıyor diyen sığırlar iyi baksınlar bizde piskik çıkar ama barınamaz savunulmazda göte göt denir siz çocuklara tecavüz edersiniz çalarsınız... Devamını Gör

Mehmed Fuzuli

98 postmodern darbesine bak. Kendi kendine cevap bulacaksın. Adama bak kendi partisi boku yiyor yine gidip başka partiye laf sokmaya çalışıyor.

colombian

şerefsiz herif millet neyi eleştiriyor bu ne bok yiyor,chp ye de helal olsun biletini kesmiş yoksa sağlam küfür saydıracaktım.