Görüş Bildir
Haberler
Ayasofya'ya Halı Siparişi Verildiği İddia Edildi

Ayasofya'ya Halı Siparişi Verildiği İddia Edildi

Tarihçi yazar Dr. Ahmet Anapalı önceki gün Twitter’dan Ayasofya Camisi için halı siparişi verildiğini iddia etti. Anapalı iddiasının kaynağının resmi yetkililer olduğunu belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayasofya Camisi’nin müze olmaktan çıkarılıp yeniden ibadete açılmasıyla ilgili değerlendirmeler gündemdeki sıcaklığını korurken, tarihçi yazar Dr. Ahmet Anapalı yeni bir iddia orataya attı. 

Anapalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ayasofya Camisi için halı siparişinin verildiğini öne sürdü. Hürriyet’e konuşan Anapalı şunları söyledi:

“Ayasofya’nın içi 5 bin metrekare büyüklüğünde. Erguvani renkte halı hazırlanıyor. Ancak aynı motif ve renk bir daha tutturulamayabilir diye tedbiren 15 bin metrekare halı hazırlanıyor. Ödemesini de bir hayırsever yapacak. Onu da birkaç gün sonra açıklayacağım. Hereke’de yapılacağını duydum ama teyit ettiremedim.

"İkonaların üzeri paravanlarla örtülecek"

"İkonaların üzeri paravanlarla örtülecek"

'Ayrıca elektrikli uzaktan kumandalı paravanlarla ikonlar örtülecek. İstendiği zaman açılır, kapanır bir sistem olacak. Mevcut yapıya herhangi bir zarar verilmeyecek, herhangi bir mimari restorasyon da olmayacak. Kazınan veya silinen bir şey olmayacak. Fatih Sultan Mehmet de bu mekânı fetihten sonra camiye çevirirken kilise haline hiç zarar vermemişti. Sadece insanın görebileceği yerlerdeki ikonlar önce ince bir perde ile örtülmüş sonra yine ince bir beyaz sıva tabakasıyla üzeri kapatılmıştı. 

Daha sonra Sultan Abdülmecit devrinde Belçikalı mimar Fossati, bu sıva tabakasını kazıyarak ikonların üzerini açmıştı. İkonlar temizlendikten ya da bir anlamda havalandırıldıktan sonra aynı şekilde üzerleri tekrar kapatılmıştı.”

AKP Danıştay kararını bekliyor

AKP Danıştay kararını bekliyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti’nin Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili grup önerisi dün Meclis’te Ayasofya tartışmasına yol açtı. AKP Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Ayasofya’nın açılmasıyla ilgili Danıştay’ta bir davanın sürdüğünü anımsatarak, “Temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir, karardan sonra da gerekli adımlar atılacaktır. Dolayısıyla Meclis’i, araştırmadan ziyade o anlamda atılacak olan adımlarla çalışma noktasında davet edeceğiz. Bu anlamda grup önerisine ‘Hayır’ oyu vereceğiz “ dedi.

"Ağızlara sakız edilecek bir mesele değil"

"Ağızlara sakız edilecek bir mesele değil"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise “Ayasofya ağızlara sakız edilecek bir mesele değildir; bunu yapacaksanız yaparsınız, yapmayacaksanız yapmazsınız. Madem sorumluluğu aldınız, sorumluluğunuzu yerine getiriniz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
94
90
42
17
12
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atlas

Yaptığınız akıl karı değil keşke farkında olsanız.Namaz kılmak isteyenler 300 metre ötede Sultan Ahmet Camii'nde kılabilir namazını.Ha yok ben illa Ayasofya'... Devamını Gör

Ancient Guy

Kardeşim sadece Sultan Ahmet değil, Fatih ve çevresinde dünya kadar tarihi cami varken inatla İstanbul Üniversitesi'nin bodrum katlarına mescid yaptırıp bir ... Devamını Gör

Ancient Guy

İkonaların üstünü paravanla örtüp aynı zamanda yapıya nasıl zarar vermeyecekler onu biri açıklasın. Uzaktan kumandalı paravanı nereye monte edecekler, havada... Devamını Gör

Kestane çeri

İşin komiği bin yıldır bir türlü bitemeyen birtakım çalışmalardan bir tanesi de türbeler ve ana binadaki bazı kaplanmış fakat zarar görmemiş figürleri saptay... Devamını Gör

Emre Eyüp Şahin

Ayasofya'nın Cami olmasını destekliyoruz Bizlere emanet edilen Camiyi müzelikten kurtaralım

Pasif Kullanıcı

Allah kurtarsın. Onun evi değil mi? Gücü yetmiyor mu?