Görüş Bildir
Haberler
Ayak Mantarını Ne Yok Eder? Tırnak Mantarı Tedavisi…

Ayak Mantarını Ne Yok Eder? Tırnak Mantarı Tedavisi…

Şebnem Sucu
09.02.2022 - 12:00

Herkesin hayatında en az bir defa karşılaşabileceği ayak mantarı en sık görülen deri hastalıklarındandır. Eğer gün içinde ayaklarınız kapalı ayakkabılara maruz kalıyorsa ayak mantarı enfeksiyonunun oluşumu kaçınılmazdır. Kaşıntı, kızarıklık ve parmak aralarında yarılma gibi çeşitli şikayetlere neden olan bu enfeksiyon, ayakların estetik görünümlerini ciddi oranda zedelemektedir. Ayak mantarı tedavisinde krem ve spreyler kullanabileceği gibi bazı doğal çözüm yöntemleri ile de bu derde son verebilir, ayak sağlığınızı normale döndürebilirsiniz. Peki, ayak mantarını ne yok eder? İşte ayak mantarı tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayak mantarı tıpta tinea pedis olarak ifade edilen cilt yüzeyinde meydana gelen bir çeşit enfeksiyondur. Bulaşıcılık oranı yüksek olan ayak mantarı, cilt bütünlüğünün bozulmasına yol açar. Mantar enfeksiyonları en çok sıcak ve nemli ortamları severler. Bu yüzden uzun saatler bu koşullara maruz kalan ayaklar mantar enfeksiyonu yönünden risk altındadır. Tedavi öncesi ve sonrasında ayaklar kuru tutulmalı, mutlaka pamuklu çoraplar tercih edilmelidir. Şimdi, ayak mantarını ne yok eder konusunu detaylarıyla ele alacağız. İşte ayak mantarına son verecek etkili tedavi yöntemleri…

Ayak Mantarını Ne Yok Eder?

Ayak Mantarını Ne Yok Eder?

Ayak mantarı iltihaplı yarıklar ve soyulmalarla karakterize bir hastalıktır. Ancak etkileri bununla da kalmıyor ayaklarda; kaşıntı, koku ve kızarıklara da yol açıyor. İlerlediğinde bulaşarak sarımsı tırnaklara ve tırnak kayıplarına neden olabiliyor. 

Ayak mantarını ne yok eder sorusu görülme sıklığı fazla bir hastalık olması sebebiyle sıklıkla araştırma konusudur. Ayaklarda mantar meydana geldiğinde mutlaka bir cildiye uzmanına başvurmak gerekir. Doktorunuz tedavide oldukça fayda edecek sprey ve kremler kullanmanızı önerebilir. Ancak bazen antifungal ilaçlar ile tedavide başarı sağlanabilir.

 Ayak mantarı tedavisinin en önemli noktası hijyendir. Bu sebeple ayaklar günün sonunda bol su ile yıkanmalı ve parmak araları da dahil dikkatle kurutulmalıdır. Özellikle hava alan ayakkabıların seçimi, pamuklu çoraplar giyinmek ve krem ve spreyler kullanmak mantarın yok edilmesi için son derece önem taşır.

Tırnak Mantarı Tedavisi

Tırnak Mantarı Tedavisi

Tırnak Mantarı tedavisinde yukarıdaki tedavilerin yanı sıra doğal tedavilerden de faydalanabilirsiniz. Tırnak mantarı ve ayak mantarı her iki durumda da kullanabileceğiniz doğal tedaviler şöyle sıralanabilir;

Sirke: Elma sirkesi asidik içeriği ile bakterilerle savaşma özelliği bulunan bir üründür. Bir kabın içine bir miktar sıcak su ve 1 fincan elma sirkesi ilave ederek ayaklarınızı bu suyun içinde bekletin. Düzenli olarak uyguladığınızda mantarlar iyileşecektir.

Çay Ağacı Yağı: Ayak ve tırnak mantarından doğal yollarla kurtulmak isteyenlere etkili bir çözüm olacak olan çay ağacı yağı, ayaktaki kötü kokuları da ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Çay ağacı yağını temizlediğiniz ayağınıza ve tırnaklarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Çay ağacı yağı keskin bir yağ olduğundan dolayı canınızın yanmasını önlemek için bir miktar Hindistan cevizi yağı ile karıştırarak uygulayabilirsiniz.

Sarımsak: Ayak mantarı tedavisinde sarımsak yine oldukça etkili doğal yöntemlerden biridir. Ezilmiş sarımsağı mantarlı bölgeye yerleştirin. 1 saat ayaklarınızı bu şekilde bekletin.

Lavanta Yağı: Lavanta yağını mantarın olduğu bölgelere masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda mantarın yok olduğunu fark edeceksiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın