Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'da Maske Savaşları: 'İtalya ve İspanya'nın Aldığı Maskelere Fransa El Koydu'

Avrupa'da Maske Savaşları: 'İtalya ve İspanya'nın Aldığı Maskelere Fransa El Koydu'

İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke, Çin'den İtalya ve İspanya için ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa tarafından el konulduğunu açıkladı. Daha önce de ABD ve Almanya’nın da başka ülkelere giden maskelere el koyduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni tip koronavirüs salgınının sembolü hijyenik maske ve koruyucu kıyafetler oldu. Dünyada bazı ülkeler maskesiz dışarı çıkmayı yasakladı. Salgından korunmak için insanlar da maskeler kullanmaya başladı.

Binlerce vaka ile karşılaşan ve salgına hazırlıksız yakalanan birçok ülkede sağlık sistemleri sarsıldı. Hastalara yardım etmeye çalışan sağlık personellerinin kullanması gereken özel maskeler ve koruyucu kıyafetler bir anda en çok ihtiyaç duyulan malzemeler oldu.

Bu ihtiyaç ise binlerce vaka ile boğuşan ülkeleri karşı karşıya getirdi.

İsveç, Fransa, İtalya ve İspanya arasında maske krizi patlak verdi

İsveç, Fransa, İtalya ve İspanya arasında maske krizi patlak verdi

Independent Türkçe'nin haberine göre İsveç merkezli sağlık şirketi Mölnlycke'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Çin'den İspanya ve İtalya'ya gönderilmek üzere ithal ettikleri milyonlarca yüz maskesi ve eldivene Fransa'nın el koyduğu bildirildi.

“Bu son derece rahatsız edici, yakışıksız bir hareket"

“Bu son derece rahatsız edici, yakışıksız bir hareket"

Şirketin Genel Müdürü Richard Twomey, söz konusu malzemenin Fransa üzerinden İtalya ve İspanya'ya gönderileceğini belirterek, ''Fransa, sağlık ürünleri ihracatını yasakladı. Kendi malı olmadığı halde maske ve eldivenlere el koydu. Bu son derece rahatsız edici, yakışıksız bir hareket.'' ifadelerini kullandı.

Twomey, Fransa'nın beklenmedik hareketinden sonra şirketin Çin'den ithal edeceği yeni sağlık malzemelerini, Belçika üzerinden İtalya ve İspanya'ya göndereceklerini kaydetti.

Daha önce de benzer iddialar gündeme gelmişti 👇

Daha önce de benzer iddialar gündeme gelmişti 👇

Çin'den, Fransa'ya giden ürünlerin, ABD'li alıcılar tarafından üç kat daha fazla nakit ödenerek satın alındığı iddia edilmiş, ABD yaptığı açıklamada ‘böyle satın almanın yapılmadığı” belirtilmişti.

Detaylar için 👇

Huffington Post'ta geçen hafta yayımlanan bir haberde ise Çin'den ithal edilen ve Almanya üzerinden İtalya'ya gönderilecek maskelere Almanya'nın el koyduğu ileri sürülmüştü.

Independent Türkçe ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
36
28
18
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
papa-3.-jb

Fransa'da yaşayan birisi olarak söylüyorum, Macron'un televizyon da virüs karantinası yüzünden yapacağız,edeceğiz, vereceğiz dediği yardımların %80 i yaland... Devamını Gör

Elvan Demir

Çin dünyaya virüsü saldı şu an ekmeğini yiyor iki üç kati fiyatlara ülkeler maske almak için yarışıyor . Az değilsin Çin az değilsin 👿

eric xy

birkaç alıntı; "..."Medeniyyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar..." - - "...medeniyet teknik ilerleme değil, tavır olgunluğudur..."