Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Orman Çiftliği'nden Atatürk Adı İkinci Kez Kaldırıldı

Atatürk Orman Çiftliği'nden Atatürk Adı İkinci Kez Kaldırıldı

Ulaş
12.10.2014 - 20:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği’nin adını ikinci kez Yenimahalle Orman Çiftliği diye değiştirdiğini söyledi. Candan,” Bu hareketler Atatürk Orman Çiftliği’nin adının değiştirilmek istenmesi niyetinin açıkça göstergesidir” dedi.

Mimarlar Odasının verdiği bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi 12 Eylül 2014 tarihli 1671 nolu belediye meclis kararında, Atatürk Orman Çiftliği adını değiştirerek Yenimahalle Orman Çiftliği diye yazdı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin konuyu kamuoyuna taşımasıyla birlikte, Melih Gökçek Yenimahalle Orman Çiftliği adının ‘sehven’ yazıldığını açıkladı. Sehven açıklamasının ardından belediye meclis kararı web sitesinden kaldırdı.

Söz konusu meclis kararındaki 1/1000 ölçekli plan değişikliğinin askı sürecinde hem web sitesinde hem de planın üzerinde bir kez daha Atatürk adı kaldırıldı. Atatürk Orman Çiftliği yerine Yenimahalle ilçesi Orman Çiftliği ibaresinin kullanılmasına mimarlar tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Bu yazım bilinçli yapılıyor sakın sehven demesin” diye tepkisini dile getirdi. Candan, ” Bu hareketler Atatürk Orman Çiftliği’nin adının değiştirilmek istenmesi niyetinin açıkça göstergesidir. Büyükşehir Belediyesi ve Melih Gökçek sakın sehven demesin, kimseyi inandıramaz. Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur, onun adını taşıyan bir mekandan, adının düşürülmesi gerçek niyetleri ortaya çıkartmaktadır. Atatürk Orman Çiftliği adından Atatürk adını düşürmek ihanettir. Laik Demokratik Cumhuriyet rejiminin düşmanlarını başka yerde aramaya gerek yok , bunlar bellidir. ” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği Mücadelesini inatla, ısrarla ve akılla yürüttüklerini söyleyen Candan, her bir karar aşamasını takip ettiklerini ifade ederek, Atatürk isminin ikinci kez düşürülmesi sürecini 5816 sayılı kanunun 1.maddesine göre yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

“ÜLKENİN ‘KARA’ BİNASI”

Candan “Atatürk Orman Çiftliği’nde, kaçak olarak yapılan Başbakanlık Hizmet Binası bu ülkenin ‘kara’ binasıdır. Cumhurbaşkanlığı’nın 29 Ekimde kaçak yapıda vereceği resepsiyon davetleri yayınlandığı anda suç duyurusunda bulanacağız. Kaçak ve hukuksuz bir binada Türkiye Cumhuriyeti temsil edilemez. Orada Cumhurbaşkanı da otursa, başbakan da otursa o binanın kaçak ve hukuksuz olduğunu ortadan kaldırmaz. Aksine Başbakanın ve Cumhurbaşkanın hukuksuzluğunun altının 1 katrilyonla çizilmesi olur” dedi.

Candan “O resepsiyona gidenler, Atatürk Orman Çiftliği talanına ve hukuksuzluğa ortak olacaklardır” diyerek, resepsiyona katılmayın çağrısı yaptı. 

  • ZETE
Kaynak: http://zete.com/ataturk-orman-ciftlig...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0