Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Havaalanı'nda IŞİD Operasyonu: Mini Pizza Fırını İçinde 148 Pasaport!

Atatürk Havaalanı'nda IŞİD Operasyonu: Mini Pizza Fırını İçinde 148 Pasaport!

FreiGeist
18.12.2015 - 10:05

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle takip ettiği 2 şüpheliyi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda operasyonla gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinden kalem görünümlü 2 gizli kamera, 10 sim kart ve 5 adet mini pizza fırını içerisinde 148 pasaport ele geçirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle takip ettiği 2 şüphelinin bir Avrupa ülkesinden İstanbul'a gelmesi üzerine, operasyon yaptı. Ekipler, şüphelilerden Suriye uyruklu Ahmad A. (58) ve Bahri Ö.'yü (54) Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geldiği sırada durdurdu.

Ahmad A. ile Bahri Ö.'nün üzerinde, kayıtta olduğu öğrenilen kalem görünümlü 2 gizli kamera, çok sayıda hafıza kartı ile Türkiye'de ve yurtdışında bulunan bazı GSM operatörlerine ait 10 adet sim kart bulundu.

Avrupa ülkelerine ait 148 orijinal pasaport

Avrupa ülkelerine ait 148 orijinal pasaport

2 şüphelinin valizlerinde arama yapan TEM ekipleri, 5 adet mini pizza fırını içerisinde, çoğu Avrupa ülkelerine ait 148 orijinal pasaport ele geçirdi. Gözaltına alınan 2 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı. Emniyet'te detaylı incelemeye alınan şüphelilerin Suriye'de bulunan çatışma bölgelerine defalarca gittikleri ortaya çıktı.

Konsolosluğa tehdit gözaltıları

Konsolosluğa tehdit gözaltıları

Terörle Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin IŞİD'e yönelik bir başka operasyonunda da 11 kişi gözaltına alındı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na saldırı planıyla ilgili olarak da şüphelilerin Esenyurt'ta bulundukları adresi belirledi. TEM ekipleri, Özel TİM eşliğinde şüphelileri yakalamak için sabaha karşı saat 03.00'te operasyon başlattı. Polis ekipleri, operasyon kapsamında, 1'i örgüt sorumlusu 11 Suriyeli şüpheliyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen 11 IŞİD'li sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

TEM ekipleri, şüphelilerden Abdülaziz Ameen Mojbil'in (18), gözaltına alınan şüphelilerin sorumluluğunu yaptığını tespit etti. Ekipler, şüphelilerin sahte kimlikler taşıdığı için gerçek kimliklerinin tespit edilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
19
9
2
1
1
0