Görüş Bildir
Haberler
ATA AÖF Geçme Notu Kaç? ATA AÖF Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

ATA AÖF Geçme Notu Kaç? ATA AÖF Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

ATA AÖF ders geçme notu araştırılıyor. ATA AÖF final sınavları 25-26 Aralık 2021 tarihleri aralığında yapılacak. Sınav üç oturum şeklinde düzenlenecek. Öğrencilere her bir ders için 30 dakika süre verilecek. Peki, ATA AÖF ders geçme notu kaç? Puanlama hesaplaması nasıl olur? İşte adayların merak ettiği soruların yanıtı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

ATA AÖF ders geçme notu ile ilgili açıklama yapıldı. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınavları bu hafta sonu yapılacak. Öğrenciler sınavlara 25 Aralık ve 26 Aralık’ta girecekler. ATA AÖF sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmeyecek. Peki hesaplama nasıl yapılır?

ATA AÖF Geçme Notu Kaç? Kurum Tarafından Yapılan Açıklama

ATA AÖF Geçme Notu Kaç? Kurum Tarafından Yapılan Açıklama

Kurum tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın 18.03.2016 tarih ve 75850160-106-158- 16196 sayılı yazısında, aynı programı uygulayan üniversiteler arasında haksız rekabetin önlenmesi, ölçme ve değerlendirme sistemlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve üniversitelerimizin açıköğretim programlarındaki kalitenin belli bir düzeyin altına düşmemesi için, açık öğretim programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 35’e çıkarılmasına, 26.02.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında karar verildiği belirtilmektedir.

Anılan karara istinaden Fakültemiz programlarında ders geçme notu alt sınırının (FF sınırının) 2020-2021 eğitim öğretim yılı, güz yarıyılından geçerli olmak üzere 30’dan 35’e çıkarılmasına Üniversite Senatomuz tarafından karar verilmiştir.

Tüm öğrencilerimize önemle duyurulur.

Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

Blok uygulama dersleri hariç, diğer derslerde ders başarı notuna ara sınav puanının katkısı %30, yarıyıl sonu/bütünleme sınav puanının katkısı %70’tir.Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde dört yanlış cevap bir doğru cevabı götürmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın