Görüş Bildir
Haberler
'Bu Yılki En Büyük Ticari Anlaşma': AT&T, Time Warner'ı Satın Alıyor

'Bu Yılki En Büyük Ticari Anlaşma': AT&T, Time Warner'ı Satın Alıyor

ATKN
23.10.2016 - 17:28 Son Güncelleme: 23.10.2016 - 20:13

ABD'li telekomünikasyon şirketi AT&T, CNN televizyonunun da sahibi olan; televizyon, sinema ve eğlence sektörü devi Time Warner'ı yaklaşık 85 milyar dolara satın alıyor. Uzmanlara göre bu, dünya genelinde bu yılki en büyük ticari anlaşma.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AT&T'den yapılan açıklamada, bünyesinde Time dergisi ve Hollywood'lu film yapım ve dağıtım şirketleri Warner Bros, New Line Cinema ve televizyon kanallarından CNN, TNT ile HBO'ya sahip olan Time Warner'ın 85,4 milyar dolara satın alınacağı bildirildi.

Game of Thrones'u yayımlayan HBO, Warner Bros'un toplam gelirine yüzde 18 katkıda bulunuyor.

AT&T'nin Time Warner'ın toplam borcunu da satın almasıyla anlaşmanın toplam değerinin 108,7 milyar dolar olacağının kaydedildiği açıklamada, anlaşmanın tamamlanmasının ardından Time Warner hissedarlarının AT&T hisselerinin yüzde 14,4 ila yüzde 15,7 oranında sahip olacağı belirtildi.

Time Warner'ın piyasa değeri 73 milyar dolar, AT&T'nin piyasa değeri ise 226 milyar dolar

Time Warner'ın piyasa değeri 73 milyar dolar, AT&T'nin piyasa değeri ise 226 milyar dolar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ABD'li Comcast ve Walt Disney'den sonra televizyon, sinema ve eğlence sektöründe dünyanın en büyük üçüncü şirketi konumunda bulunan Time Warner'ın piyasa değeri 73 milyar dolar iken, yaklaşık 142 milyon cep telefonu ve 16 milyon internet abonesi bulunan AT&T'nin piyasa değeri ise 226 milyar dolar olarak ölçülüyor.

'Tekel sorunu oluşturabilir'

'Tekel sorunu oluşturabilir'

Uzmanlar, AT&T gibi bir telekomünikasyon şirketinin, Time Warner büyüklüğündeki bir eğlence devini satın almasının federal yasalara göre tekel sorunu oluşturabileceğini vurgularken, ABD regülatörlerinin anlaşmayı onaylamama olasılığının bulunduğuna dikkati çekiyor. 

Öte yandan, AT&T ve Time Warner'ın, sırasıyla 'dağıtım' ve 'üretim' alanlarında faaliyet gösterdiğini vurgulayan analistler, satın almanın 'dikey entegrasyon' özelliğine işaret ederek tekel sorunu oluşmayacağını savunuyor.

'Bu yılki en büyük ticari anlaşma'

'Bu yılki en büyük ticari anlaşma'

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre uzmanlar, bunun dünya genelinde bu yılki en büyük ticari anlaşma olduğunu söylüyor.

AT&T'nin İcra Kurulu Başkanı Randall Stephenson, mevzuattan kaynaklanan bir engelle karşılaşacaklarını sanmadıklarını ancak, olası sorunların tavizlerle çözülebileceğini söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
10
5
5
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Eser

Sol elden alıp sağ ele vercekler.

Anti Emperyal

Ülkemize hayirli ugurlu olsun umarim Time Warner'a iyi bakarlar

Raziel

Hımm okey