Görüş Bildir
Haberler
Astana - Galatasaray Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Astana - Galatasaray Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
01.10.2015 - 13:13

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. haftasında deplasmanda Kazakistan'ın Astana takımı ile 2-2 berabere kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İflasın eşiği - Serdar Ali Çelikler

Astana gibi zayıf takımlar, bu seviyelerde evlerindeki maçlara yaldır yaldır başlarlar. Genelde 10 dakika süren bu tür tempolu aksiyon, favori takımın topa sahip olması, tempoyu ayarlaması sonucu biter. 11. dakikadan itibaren favori takım sazı eline alır ve yavaş yavaş rakip alana yerleşirler, sonra da kaliteleri ile öne geçerler. Dün de Astana Arena’da ilk 30 dakika aynen böyle yaşandı. G.Saray hiçbir şey oynamadan sadece rakip alana yerleşme fırsatı verecek pas kaliteleriyle öne çıktılar ve Bilal’in şahane vuruşuyla öne geçti. Buraya kadar her şey tamamdı. ‘Tamam’ olmayan şey golden sonra 2’yi bulacak oyun formatına geçmemekti.

Devamı...

Bu 1 puan, başarı - Uğur Meleke

Öncelikle şunu kabul edelim: Galatasaray için sezonun en kritik maçıydı bu. Bir önceki yıl grubunu 1 puanla tamamlayabilmiş bir üçüncü torba temsilcisi için, sonraki sene dördüncü torbadaki rakibine deplasmana gittiği gün, en kritik gündür. Çünkü bu deplasmanda alınacak puan, üçüncülüğün ve Avrupa Ligi’nin yolunu açacaktır muhtemelen. Dün, 32 Şampiyonlar Ligi ekibi içinde katsayı açısından 32’nci sırada bulunan Astana’ya karşı oynanan ikinci yarıyı düşününce, kabul edelim, beraberlik iyi sonuç bu Galatasaray için.

Devamı...

Kazanmak istemeyen takım! - Ahmet Çakır

Böyle bir rakip karşısında iki kez öne geçip kazanamamak başka türlü adlandırılamaz.

Bu takım maçı kazanmak istemedi! Hele son dakikalarda rakip kalecinin yıkıcı hatası sonrasında bile gol yememiz, olacak iş değildi. Sarı Kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi'ndeki son 10 maçlık berbat bilançosunu kırma imkanını yok yere harcamış oldu.

Maç öncesinde ne bekleniyor ne düşünülüyorsa onun yaşandığı bir karşılaşma oldu. Milli maçlardan dolayı bildiğimiz Kazak futbolunun bizi zorlayacak yanları karşısında gerekli önlemleri almış gibiydik.

Devamı...

Acemiler mangası! - Levent Tüzemen

Astana maçı Galatasaray'ın kadrosunun kalite olarak hızla kan kaybettiğinin belgesidir.

Bunu skora bakıp söylemiyorum. Galatasaray kazanabilirdi. Ancak değişen kadronun verimliliği, uyumu, yardımlaşması arkadaşlık ilişkileri çok zayıf. Astanalı oyuncular kısıtlı kalitelerine rağmen Galatasaray'ı yerle bir ettiler. Hamza Hoca ve futbolcular kötü oyuna asla zemini gösteremezler. Galatasaray ile Asana arasında en büyük fark Kazaklar'ın 'Biz' diye düşünmesiydi. Galatasaraylı oyuncular 'Acemi' hatalar yaptı. Galatasaraylı oyuncular 'Biz' kavramını kaybettikleri gibi yeni gelenlerde sadece oynamak için oynuyor. Galatasaray'da 'Biz' duygusunun eksildiğinin en güzel örneği Hakan Balta'nın kendi kalesine attığı golden sonra hiçbir takım arkadaşının teselliye gelmemesidir. 

Devamı...

İkinci gol geç geldi - Cüneyt Tanman

Ga­la­ta­sa­ra­y’­ın Şam­pi­yon­lar Li­gi gru­bun­da yer alan As­ta­na, bu plat­form için tar­tış­ma­sız ko­lay bir ra­kip. An­cak oy­na­yan­lar bi­lir ki böy­le maç­lar sa­nıl­dı­ğı ka­dar da ra­hat geç­mez. Ba­zı şart­lar iki ta­kım ara­sın­da­ki  far­kı or­ta­dan kal­dı­ra­bi­lir. Zor, oyu­nu bo­zar. Bun­lar, ka­za ya­şa­na­bi­le­cek tarz­da maç­lar­dır. Ni­te­kim ol­du da. Be­ra­ber­lik ka­za­sı kay­be­di­len iki pu­an an­la­mı ta­şı­yor.

İlk ya­rı­da or­ta­da gi­den ve zor gol ola­bi­le­cek bir maç iz­le­dik. Özel­lik­le go­le ka­dar Sne­ij­de­r’­in bir­kaç şut gi­ri­şi­mi dı­şın­da Sa­rı-Kır­mı­zı­lı­la­r’­ın or­ga­ni­ze bir ata­ğı yok­tu. Ya­sin ka­yıp­tı.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2015 Model mi Yoksa 1995 Model mi? - Ali Ece

Astana’yı bizzat Kazakistan hükümeti 2008’de kurdu. Ülkenin Ural Nehri’nin batısında yani coğrafi açıdan Avrupa’da kalan küçük bir kısmının ötesinde “Kazakistan da Avrupa’nın parçasıdır” imajını futbol topu aracılığıyla pekiştirme çalışması.

Dün gece Kazakistan’da tıpkı bizim Türk takımlarının ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde tutunmaya çalıştığı dönemleri anımsatan bir stat atmosferi ve futbol konjonktürü vardı. O yıllarda biz nasıl maçı İstanbul’un Avrupa yakasında bile oynasak tribünlerde “Avrupa Avrupa duy sesimizi” tezahüratı yapardık, işte o misal!

Devamı...

Sihri kaçıyor - Mehmet Demirkol

Hamza Hoca’nın Atletico maçı ndaki ö nlibero Hakan Balta tercihi belki de dün 2. yarı da gerekli olan hamle olabilirdi. İlk yarıda kendi sahasında 8’li bir blok olarak duran Astana 2. yarıda kanada açılıp oyun merkezini biraz öne alınca Galatasaray’ın 4-2-3-1’inde Bilal ve Selçuk’un iki yana açılması gerekli oldu. Böyle olunca ortadaki boşluk doldurulamaz bir genişliğe ulaştı. Zira öndeki 3’lünün iki kenarı Yasin ve Podolski fazla statik kaldılar. Hamza Hoca’nın orta sahayı 4’lemesi işe yaramadı. Sneijder’in hakkını sonuna kadar vermek lazım. Podolski santrfor yanına geçtikten sonra soldaki destek sadece ondan geldi.

Devamı...

Skandal - Ahmet Çakar

Skandal başlığını Galatasaray kazanamadığı için atmadım... Yine skandal başlığını kendisinden daha kötü, deneyimi neredeyse sıfır olan bir takıma karşı tuhaf goller yediği için de atmadım. Skandal olan şu; Galatasaray, ne takım savunması ne de bireysel savunma yapabiliyor. Herkes rakibi seyrediyor ve özellikle ikinci yarıda gördüğümüz gibi Galatasaray sahada rezil oluyor.

İlk yarı birçok şey teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun düşündüğü gibi gitti. Galatasaray, bol pas yaptı, ayağa oynadı, bol bol şut çekti ve bu dakikalarda da skoru buldu. Bu tür maçlarda ve bu tür zeminde şut atmak büyük avantaj.

Devamı...

Bu kafayla gitmez - Osman Şenher

Galatasaray’ın dün geceki rakibi, 2009 yılında kurulan Astana... Kazak ekibinin değeri, Sneijder’in sarı-kırmızılılardan aldığı iki yıllık ücret kadar... 150 milyon euroluk Galatasaray ile, 10 milyon euroluk Astana’nın 11’i arasında çok büyük kalite farkı olması lazım.

Maçı seyretmeyenler için söylüyorum. Dün gece galibiyeti kim kaçırdı biliyor musunuz? Astana... Daha çok koştular, daha çok mücadele ettiler, daha çok gol pozisyonuna girdiler. Biraz yetenekli futbolcuları olsa, skor bugün Cim-Bom’un aleyhine çok farklı olurdu.

Devamı...

Astana her takımı zorlar - Rıdvan Dilmen

Tamam bir Real Madrid değil ama savaşan bir takım. Atletico Madrid de bu sahada kolay kazanamaz

Astana'nın çantada keklik olmadığını tahmin ediyordum...

Tamam bir Real Madrid'den bahsetmiyoruz ama Astana'nın kadrosunda 6 milli oyuncusu var. Galatasaray 25 derecelik bir sıcaklık farkına gitti ve hepsinden önemlisi zeminin suni çim olması en büyük dezavantajdı.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0