Görüş Bildir
Haberler
Asla Kısık Ateşte Uzun Uzadıya Pişirmemeniz Gereken 10 Yiyecek

Asla Kısık Ateşte Uzun Uzadıya Pişirmemeniz Gereken 10 Yiyecek

Gülbeyaz
04.02.2024 - 17:31

Bazı yiyecekler, çeşitli nedenlerle yavaş pişirilmemelidir. Örneğin, pirinç hızlı pişirme gerektirir. İster kısık ateşte yapılsın ister yavaş pişirici aletinin düşük sıcaklık özelliği kullanılsın, istenen dokusu sağlamaz. Gelin kısık ateşte pişirilmemesi gereken yiyecekler konusunda bilgilenelim...

Kaynak: https://www.realsimple.com/what-not-t...

1. Makarna

1. Makarna

Makarna, yavaş yavaş yapılmaktan ziyade ocakta kaynatılan (veya fırında pişirilen) bir 'hızlı pişirme' yiyeceğidir. Yavaş yavaş pişirirseniz, örneğin henüz kaynamamış olan suya atarsanız, makarnanız hamur olacaktır. Ancak sosunu bol bol kaynatabilirsiniz elbette.

2. Çiğ et

2. Çiğ et

Çiğ eti doğrudan yavaş pişirme yöntemiyle pişirmek teknik olarak mümkün olsa da, bu işlem biraz karmaşık olabilir ve etin lezzetini en üst düzeye çıkarmak için ek hazırlık adımları gerektirir. Çiğ eti doğrudan atmak, etin kızarmasını engeller, bu da lezzetin artmasını sağlar ve fazla yağın azalmasına yardımcı olur. Bu nedenle, çiğ eti öncelikle bir tavada kızartmak daha uygun bir seçenektir. Bu yöntem, etin lezzetini korur, hoş bir altın rengi verir ve fazla yağla başa çıkmak zorunda kalmazsınız.

3. Deniz ürünleri

3. Deniz ürünleri

Her deniz ürünü yiyeni bilir ki, balıklar ve yumuşakçalar, lobsterler, yengeçler, istiridyeler, midyeler ve pina gibi, hızlı pişerler, bu da onları yavaş pişirmek için kötü bir eşleşme yapar. Bu yiyecekler, bir dakika bile fazla pişirilirse yenilemez hale gelebilir (veya en azından, çiğnemesi zor ve tatsız olabilir), bu yüzden çoğu deniz ürününü hazırlarken farklı bir pişirme yöntemi seçmeniz gereklidir. Bize güvenin, çok daha iyi bir yemek elde edersiniz.

4. Pirinç

4. Pirinç

Makarnaya benzer şekilde, pirinç nişastalıdır ve pişirmesi uzun sürmez. Aşırı pişirildiğinde, pirinç yoğunlaşır ve yumuşak, belirgin dokusunu kaybeder. Bunun yerine pirincinizi ocakta pişirebilir veya bir pilav pişirici kullanabilirsiniz.

5. Sebzeleer

5. Sebzeleer

Kısık ateşte pişirmek, sert et parçalarını yumuşatmak, bir güveç hazırlamak ya da zengin, lezzetli bir chili kasesi yapmak için harikadır. Ancak ıspanak, kuşkonmaz ve bezelye gibi hassas sebzeleri pişirmek için pek uygun değildir. Uzun süreler boyunca pişirildiğinde, bu sebzeler yumuşayabilir ve hatta bazı besinlerini kaybedebilirler.

6. Kemiksiz tavuk göğsü

6. Kemiksiz tavuk göğsü

Tavuk budu (kemikli veya kemiksiz) daha kalın bir et kesimi olduğu için kısık ateşte pişirilebilir, ancak aynısı kemiksiz derisiz tavuk göğsü için geçerli değildir. Tavuk göğsü yağsızdır, bu da eğer çok uzun süre pişirilirse çok sertleşeceği ve kuruyacağı anlamına gelir.

7. Süt ürünleri

7. Süt ürünleri

Süt ürünleri uzun süre pişirildiğinde ayrılabilir ve pıhtılaşabilir, bu da size hiç de iyi olmayan bir yemek bırakabilir. Süt ürünleri gerektiren bir tarifi yaparken, bir felaketi önlemek için yemeği yüksek ateşte kaynatıp bitirdikten sonra ocaktan almalısınız. Ayrıca, yemeği tabağa koyduktan sonra üzerine bir süt ürünü, örneğin ekşi krema, ekleyebilirsiniz.

8. Şarap ve diğer alkollü içecekler

8. Şarap ve diğer alkollü içecekler

Şarap ve alkollü içeceklerle pişirme yöntemi ile hazırlanmış coq au vin gibi yemeklerin sizi sarhoş etmemesinin nedeni içkinin lezzet katarken alkolün uçup gitmesidir. Ancak içeceği kısık ateşte yavaş yavaş pişirirseniz, alkol kaçıp buharlaşamaz ve size hoş olmayan bir tat bırakan bir yemekle sonuçlanır.

9. Yeşillikler

9. Yeşillikler

Hassas sebzeler gibi, taze otların da kısık ateşte uzun uzun pişmeye tahammülü yoktur. Neden mi? Fesleğen ve kişniş gibi taze otları uzun süre pişirmek, onların bir yemeğe kattığı ince toprak notalarını yok eder.

10. Salam

10. Salam

Salam, genellikle önceden pişirilmiş ve tüketilmeye hazır bir üründür. Ancak, salamı düşük ısıda pişirmek genellikle önerilmez. Bunun nedeni, düşük ısıda pişirildiğinde salamın yağlarını ve lezzetlerini kaybetmesi ve sonuçta kuru ve sert bir yapıya sahip olmasıdır. Bunun yerine, salamı hızlı ve yüksek ısıda pişirmek genellikle daha iyi sonuçlar verir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

👇

👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın