Görüş Bildir
Haberler
Çalışmalar Başladı: Asgari Ücreti 15 Kişilik Komisyon Belirleyecek

Çalışmalar Başladı: Asgari Ücreti 15 Kişilik Komisyon Belirleyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023’te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına start verdi. Çalışmalar kapsamında önce anket yapılacak ardından 15 kişilik komisyon 4 toplantıda yeni yılda verilecek rakamı belirleyecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Komisyon Aralık ayı sonuna kadar 4 toplantı gerçekleştirecek

Komisyon Aralık ayı sonuna kadar 4 toplantı gerçekleştirecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023'te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme adına Türkiye genelinde anket yapacak. Anket katılan işçilere ne kadar aylık kazançla geçinebilecekleri, patrona ise işçiye maksimum ne kadar ücret verebilecekleri sorulacak. Araştırma sonucundan çıkan rakamlar Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na da sunulacak. Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda Türk-İş, TİSK ve hükümet temsilcilerinden bulunan 15 kişi yer alırken, komisyon Aralık aynı sonuna kadar 4 toplantı gerçekleştirecek.

Bu yıl iki kez zamlanan asgari ücret açlık sınırının oldukça altında

Bu yıl iki kez zamlanan asgari ücret açlık sınırının oldukça altında

Geçen yıl net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret bu yıl başında yüzde 50'lik artışla 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Ancak yüksek enflasyon nedeniyle temmuz ayında bir kez daha zamlanan asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkmıştı. Türk-İş araştırmasına göre ekim ayıyla birlikte ise açlık sınırı 7 bin 425 liraya kadar yükselmiş durumda. Yıl sonunu doğru yaklaşırken kulislerde asgari ücret için telaffuz edilen ilk rakamlar resmi enflasyon doğrultusunda  7 bin 500 ile  8 bin arasında.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
8
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

En fazla 24 saatlik ömrü olan bir ücret için bu kadar gündem oluşturmaya gerek yok.

ziwer ziwer

Ataşehir belediyesinin rüşvet skandal haberi niye yok? Hakareti yorum saban bazı kadrolu yorumcularınız üzülmesin diye mi?

Kerem Senol

önemli olan asgari ücret değil ki,hala anlamıyor ve anlamak istemiyorlar...Asıl sorun enflasyon ama biliyorum ki başınızda bulunan yöneticiler bundan beslend... Devamını Gör