Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Detaylar Açıklandı!

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? Detaylar Açıklandı!

Asgari ücret hakkında yapılacak güncellemeler milyonlar tarafından merakla bekleniyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni yıl yaklaşırken 2023 asgari ücretinin ne kadar olacağına dair toplantılar başlıyor. İşte ilk toplantıya dair detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Detaylar Belli Oldu

Detaylar Belli Oldu

Asgari ücretin belirlenmesine dair görüşmeler 1 Aralık'ta yapılan ilk toplantıyla başlayacak.

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol yer alacak.  

1 Aralık'ta gerçekleşecek toplantıda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takvimi belirlenecek.

Vedat Bilgin Açıkladı

Vedat Bilgin Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

'Biz davet ettik. Yarın Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile görüşme yapacağım. Görüşmeden, asgari ücret konusunda yapılacak toplantıyı organize edeceğiz. Birlikte takvime karar vereceğiz.'

Bakanlık Duyurdu

Bakanlık Duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamalardan sonra bakanlıktan konuyla ilgili duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışma takviminin belirlenmesi için perşembe günü (1 Aralık) TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecektir.' ifadeleri kullanıldı.

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2023 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret, işçi, işveren ve hükümetin temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Komisyonu'nda belirleniyor. 2023 yılında ise asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayı boyunca toplantılarına devam edecek. Komisyon mutabık kaldıkları ücreti Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacaklar.

Erdoğan'ın kararını vermesi üzerine Aralık ayı sonunda asgari ücret zammı açıklanacak.

Bu içeriklerimizi de beğenebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Bu şartlarda en az 15bin olması lazim da 9.500 yaparlar

Becooo17

7.500 yapacaklar bak gör

whirlypool

9000