Görüş Bildir
Haberler
Artık Yeter; Kendiniz İçin Devrim Zamanı! İşte Beyninize Format Attıracak 11 Düşünce

etiket Artık Yeter; Kendiniz İçin Devrim Zamanı! İşte Beyninize Format Attıracak 11 Düşünce

İpek Gülek
02.02.2018 - 13:19

Son zamanların modası: Beyninizi yeniden yapılandırın! İzin verin bu içerik hedefinize ulaşmak için bir aracı olsun. Hayat elbet bir gün bitecek. Onu doyasıya yaşayın. Tam da içinizden geldiği gibi... Kaygılarınızla vedalaşmanın tam vakti. Başkalarına göre yaşamaktan bahsetmiyoruz bile!

🚨Unutmayın: Düşünceleriniz günlük hayatınızda topladığınız fikirler sonucu oluşur. Tek gereken hayata yeni bir yol açabilmenizi sağlayacak taptaze fikirler!

Kaynak: https://medium.com/personal-growth/11...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Başarıdan sadece 1 milimetrecik uzakta olduğunuzu unutmayın!

İstediğiniz şeye 1 milyon kilometre uzakta olduğunuzu düşünebilirsiniz. Yanlış! Sadece 1 milimetrecik uzaktasınız.

Tanınmış bir kozmetik cerrahı;

Dünyanın en çirkin insanı olmakla en güzel insanı olmak arasında yüzdeki milimetrecik farktan başka bir şey yoktur!

Tiger Woods (Golfçü);

Topu ilk atışta deliğe yakın bir yere atıp atamamak arasında golf sopasının milimetrecik sallama farkı vardır!

2. Reddedilme oranınızı artırın!

Arkadaşlığınızı mı kaybettiniz? Ya herkese ne yaptığınızı söylerse? Ya reddedilirseniz ve bununla başa çıkamazsanız? Tüm bu soruların tek bir cevabı var: Reddedilme oranınızı artırın!

Bir ilişki kurmak istediğinizde önünüzde kuyruk oluyorsa, bu maddeyi es geçebilirsiniz. Ama pas geçemeyen 'güzide' insanlardansanız okumaya devam edin😂

Reddedilmeye alışın. Böylece bağışıklık sisteminiz güçlenecek ve hiç beklemediğiniz birinden 'Evet' cevabı alacaksınız.

3. Olumsuzluklara kucak açın!

Muhtemelen gün içinde milyon tane işiniz ters gidiyor. Ya da istemediğiniz her şey sizi buluyor. Eğer olumsuzlukları kucaklamazsanız; %100 özgür ve hür iradenizle bok gibi bir yaşama sahip olacaksınız.

Beyninizi yeniden yapılandırırken atlamamanız gereken en önemli şey: Yaşadığınız tüm olumsuzluklar bir deneyimdir. Ve sizi her defasında güçlendirir.

Biliyor musunuz?

İnsan beyni her şeyden çok olumsuzlukları görür. Aslında hayatınızdaki olumsuzluklar gerçekten var olmadılar. Yaşadıklarınızı bu şekilde etiketleyen sizsiniz.

Peki ne yapmalı?

Bir düşünceyi etiketlerken tamamen farklı bir dil kullanın. Böylece yepyeni bir deneyim yaşayacaksınız.

'Of, yağmur yağıyor! Hava ne kadar da kapalı. İçim karardı' değil; 'Yaşasın yağmur yağıyor! Bugün evde kitap ve kahve keyfi' demeyi deneyerek başlamaya ne dersiniz?

4. Başkalarını takip etmeyin!

Başkalarını takip etmeyi bırakın. Artık lider olma zamanı! Çok değerli olduğunuzu unutmayın. Bu konuda da beyninizi programlayın. Başkalarından daha iyi şekilde harekete geçebilirsiniz. Sormasalar bile insanlara yardım etmenin her zaman bir yolunu bulun.

En önemlisi kendi başınıza düşünmeyi öğrenin. Ve görüşünüzü tek bir açıdan değerlendirmeyin. Durumdan uzaklaşın ve bir de oradan bakın. Başkalarının düşünceleriyle beslenmeyin. Kontrolü ele alın. Kendi kararlarınızı kendinizin alma vakti geldi de geçiyor!

5. 'Yetersizlik' düşüncenizden kurtulun!

Hepimiz istediğimiz şeyi elde edebilmek için sahip olduğumuzdan daha fazlasına ihtiyacımız olduğunu düşünürüz. Ama gerçek şu ki: Her şeyden daha azına ihtiyacımız var! Bu yüzden daha çoğunu yapın, daha fazlasını verin.

Üzerinde bulunduğumuz gezegende yeterli sayıda kaynak var. Ve emin olun sizin de özel yetenekleriniz var. O zaman haydi kendiniz için kaynaklarla yeteneğinizi birleştirin ✨

'Yetersizlik' düşüncesine kapıldığınız an yapacak ya da sevdiklerinize verecek bir şeyler bulun. Bunu yapmaya alıştığınızda bir bakmışsınız bu zihniyetten tamamen kurtulmuşsunuz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hep yapmak istediğiniz bir şeyse, durmayın yapın!

Beynimiz bize her zaman yapmak istediğimiz şeyleri yapamayacağımız 101 neden verir. Veya onlardan önce yapmak istediğimiz başka bir şey olduğunu hatırlatır. Kanmayın!

Bu aptalca bahaneleri bir kenara atın. Uzun süredir hayalini kurduğunuz şey üzerinde kararlı olun. Doğru zaman yoktur. Beklemeyi bırakın. Hayallerinizi takip etmek için asla iyi bir zaman yoktur. Çünkü bunun için her zamanınız en iyi andır!

Başarıyı öldüren şey, hedefinize ulaşmak için düşündüğünüz şeyleri göz ardı etmektir.

7. Başarısızlığın sadece bir başlangıç olduğunu unutmayın!

Başarılar başarısızlıkla başlar. Klasik bir laf değil mi? Gerçekten de beyniniz herhangi bir çuvallama anında başka bir yol bulmak için programlıdır.

Deneyerek hangi başarı formüllerinin sizin için çalıştığını, hangilerinin ise çalışmadığını öğrenebilirsiniz.

8. Harekete geçin!

İstediğiniz kadar kişisel gelişim araştırması yapabilirsiniz. Üzgünüz ama size en çok yardımcı olacak şey bu değil. Hayatınızdaki tüm referanslardan topladığınız bilgiler için harekete geçin!

Burada bahsedilen 'Harekete geçeceğim' demek değil. 'Harekete geçiyorum' demek! Beklemek işe yaramaz hatta başarısız olacağınız konusunda bahane bulmanıza yardımcı olur. Olacaklardan korkmayın. Aksine onlarla dans etmeyi öğrenin.

Fikir harekete geçilene kadar bir hiçtir.

9. Kendinize güvenin ve değişin!

Değişiminizi hızlandırın. Dünyadaki muhteşem şeylerin hiçbiri özel insanlar tarafından yaratılmıyor. Beyninizi yenilemenin bir diğer yolu da sizin gibi insanların her gün sıra dışı şeyler üretiyor oluşunu anlamaktır.

Siz de bu insanlardan birisiniz. Tek gereken diğer insanların da yararına olacak bir şeyler ortaya koymanız.

Hepimiz en az birbirimiz kadar özeliz. Ve fikirlerimiz de en az birbirimizinkiler kadar iyi.

10. Aşkı bulmak sandığınızdan daha kolay!

Hepimizin sevilmediğimizi hissettiğimiz günleri olabilir. Ama gerçek şu ki aşk hayatımızın her yerinde. Onu bu derece dürbünle aramanıza gerek yok. Onu en iyi köpeklerle dolu bir bahçede bulabilirsiniz. Köpekler sizi sadece 30 saniye görse bile sizi çok ama çok sevecektir.

Şaka bir yana, kapıyı birileri için açık tutun. Bir de not:

Aşkı bulmak zor değil. Ama başkasının sizi sevebilmesi için sizin de onu sevmeniz lazım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ve son olarak yarın son gününüzmüş gibi yaşayın!

Beyinlerimiz sonsuza dek yaşayacağımızı düşünerek programlanmış. Maalesef yanlış! Bir anda her şey rüya olabilir. Hiçbir şeyin garantisi yok. Kısacası tam şu an mutlu olmalıyız. Sevmediğiniz insanlarla oyalanarak vakit kaybetmeyin.

Tutkunuzu her gün takip edin. Ve birilerinden emir almayı bırakın. Çünkü 250 yıl yaşamayacaksınız. Bırakın biraz da sizin keyfinizin kahyası konuşsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
226
77
22
13
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atakan Genç

#5 Keiran lee yi görünce ağzımdaki suyu püskürttüm koycak başka insan kalmadı mı ya 😂😂

Pasif Kullanıcı

İyi diyon hoş diyon beybi de Psikoloji dünyadaki en tehlikeli silahtır.Kontrol edemiyorsun.Yarın son günümmüş gibi düşünürsem benim şu an evi arsaları satıp... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

AHA ŞARKIDA BU https://www.youtube.com/watch?v=zOvsyamoEDg

mayuyu

şunu unutuyorsunuz herkesin imkanları farklıdır