Görüş Bildir
Haberler
Artık Her Yere Arabayla Gidiyoruz! Keyifli Bir Araba Yolculuğunun Olmazsa Olmazlarını Sizin İçin Derledik

Artık Her Yere Arabayla Gidiyoruz! Keyifli Bir Araba Yolculuğunun Olmazsa Olmazlarını Sizin İçin Derledik

abilerinabisi
17.06.2020 - 21:42 Son Güncelleme: 27.01.2021 - 14:41

Kış geldi ve hepimiz muhteşem dinlendirici bir yaz tatilinin yolunu gözlüyoruz. Hele ki rüzgarda saçlarımızın dalgalandığı bir araba yolculuğu için neler vermeyiz... İşte muhteşem keyifli bir araba yolculuğu yapabilmek için yanımıza almamız gereken olmazsa olmaz şeyler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ege'ye doğru yola çıkmışsınız, cam aralıkken saçlarınız efil efil dalgalanıyor rüzgarla...

Ege'ye doğru yola çıkmışsınız, cam aralıkken saçlarınız efil efil dalgalanıyor rüzgarla...

Burnunuza o tertemiz koku geldi değil mi? Hepimiz muhteşem bir tatil için neler vermeyiz şimdi... Ama bazen özellikle araba yolculukları çok zorlayıcı olabiliyor. Uzun araba yolculuklarının en olmazsa olmazları ve yolculuğu keyifli kılacak şeyleri sizin için derledik.

1. Mide bulantısı ilacı

Öncelikle bazı insanlar uzun araba yolculuklarına dayanamaz, araba tutması denilen şeyi bildiniz mi? İşte onun için mutlaka bir mide bulantısı ilacı atın çantanıza.

2. Termos

2. Termos

Günü öldürmemek için erkenden yola çıktınız ve yolda sizi uyandıracak bir şeylere ihtiyacınız var. Kahvenizi ya da çayınızı termosunuza doldurun ve yolu daha keyifli bir hale getirin. Hem tüm tatil boyunca işinize çok daha fazlası için yaradığını görmüş olacaksınız.

3. Araba Şarj Aleti

3. Araba Şarj Aleti

Şimdilerde arabasında şarj aleti bulundurmayan kaldı mı bilinmez ama eğer yoksa mutlaka bir tane temin etmelisiniz. Yola çıkmadan önce telefonunuzu tamamen şarj etmiş bile olsanız, sizinle yolculuk eden birinin de mutlaka ihtiyacı olacaktır.

4. Spotify Listesi

4. Spotify Listesi

Araba yolculuğunun olmazsa olmazı kesinlikle şarkı listeleridir. Bunun için artık telefonunda Spotify olmayan kalmadığını bildiğimiz için bir Spotify listesi oluşturmanız şart. Bunun için hazır listeler de var, ama kendi favorileriniz her zaman en iyisidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Podcast Dinlemek

5. Podcast Dinlemek

Özellikle karantinada birçoğumuz podcastin ne güzel bir şey olduğunu yeniden keşfetti. Böyle uzun yolları da keyifli bir sohbetle ya da bilgilendirici birkaç dakikayla taçlandırmak, tabii ki podcast dinleyerek mümkün.

6. Araba Soğutucuları

6. Araba Soğutucuları

Fotoğraftaki kadar büyük bir şey olmasa da, mini bir dondurucu veya buzdolabı tahmin ettiğinizden çok daha keyifli bir araba yolculuğu sunacak size. İçeceklerinizi, dondurmanızı, yiyeceğinizi yazın sıcağında serin serin tüketebilmenizi sağlayıp sizi ferahlatacaktır.

7. İsviçre Çakısı

7. İsviçre Çakısı

Yanınıza aldığınız gazozları açmak, meyveleri kesmek ya da tahmin edemeyeceğiniz birçok acil durum için eskiden çok güldüğümüz ve garip gelen isviçre çakısı, uzun araba yolculuklarında hayat kurtarıcı bir fonksiyona sahip olabilir.

8. Atıştırmalık Yiyecekler

8. Atıştırmalık Yiyecekler

Yolculuğa çıkmadan önce markete girip poşet poşet abur cubur almayanımız yoktur herhalde. Bir arba yolculuğunu bin kat daha keyifli hale getiriyor. Çöplerinizi de başka bir poşette birikip, yolculuk sonunda bir çöp kutusuna atmayı unutmayın.

9. Yastık

9. Yastık

Bazılarımızın kendi yastığı olmadan uyuyamadığını ve şuradan şuraya gidemediğini biliyoruz. Ancak arabada, özellikle sürücü siz değilseniz, küçük tatlı uyku molaları verirken bu yastıklar sizi çok mutlu edecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Göz Bandı

10. Göz Bandı

Aslında göz bandı da yastık kadar hassas bir konu bazıları için. Gecenin bir yarısı bile olsa göz bandı olmadan uyuyamayan insanlar var ya da ışığa karşı hassas olanlar. Uzun yolculuklarda uyuklamak isteyenleri çok rahat ettirecektir.

11. Islak Mendiller

11. Islak Mendiller

Büyük boy bir ıslak mendilin her zaman arabanızda bulunması şart aslında ama uzun yolculuklarda hayat kurtarıcı dahi olabiliyorlar. Kahve ya da yiyecek dökülebilir, bir şey atıştırdıktan sonra elinizi silmek isteyebilirsiniz. Siz en iyisi iki paket büyük ıslak mendillerden yanınıza alın.

12. Terlik

12. Terlik

Hem sürücü hem de yolcular için bu detay tam bir hayat kurtarıcı. İster yola çıkarken terlik giyin ister yanınıza alın ve arabada giyin fark etmez. Uzun süre oturacaksanız, ayaklarınız şişecek ve ayakkabınızdan bir an evvel kurtulmak isteyecekseniz, belki çıkaracaksınız bile. Ayakkabının içinde terlemiş ve kokmuş bir çorapla minicik arabada insanları rahatsız etmeyin şimdi...

13. Yedek Kıyafetler

13. Yedek Kıyafetler

Yolda giderken ne olacağını bilemezsiniz, bu sebeple mutlaka tedbir olarak yedek birkaç parça kıyafeti yanınızda bulundurun. Bu durumlarda valizinizi açıp her şeyi dağıtmak hoşunuza gitmeyecek.

Sizin uzun yola çıkarken mutlaka yanınıza aldığınız şeyler neler? Yorumlara bekliyoruz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
27
11
8
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sezer Temizel

ve en önemlisi yol arkadaşları

sihirli annem

Ve en önemlisi para

Beyza Bayar

ve ne eksik tabiki de arabaaaa

User

En önemlisi uykumuzu almalıyız. Kahveye çaya falan aldanmayın. Yol adamı 2'ye böler... İstisnasız her yaz İstanbul-Muğla gider gelirim. Yolda ne kazalar var.... Devamını Gör

User

Sana serbest. Sen istediğin gibi gidebilirsin..