Görüş Bildir
Haberler
Arkadaş İlişkilerini Muhteşem Bir Şekilde Aktaran TV Tarihine Damga Vurmuş En Başarılı Diziler

Arkadaş İlişkilerini Muhteşem Bir Şekilde Aktaran TV Tarihine Damga Vurmuş En Başarılı Diziler

R.G.
16.08.2021 - 11:00

Dostluk üzerine kurulu diziler hiç şüphesiz içimizi ısıtıyor. Ekran başında karakterlerin arasındaki o güzel bağa bakarken kimi zaman kıskanıyor, kimi zaman ise kendimizi orada buluyoruz. İnsan ruhuna en iyi şekilde dokunmayı başaran bu tarz yapımlar işte bu sebepten yıllarca en üst sıralarda kendine yer bulabiliyor. Temasından ve hikayesinden dolayı aradan uzun yıllar geçse de diziseverler izlemekten vazgeçemiyor ve diziyi kendinden bir parça olarak görüyor. Belki de bu bağlılık, insanın içten içe özlem duyduğu ve kendi hayatında kavuşamadığı duyguların bir göstergesidir. Bizler de sizlere görsel şölen yaşatacak bu duygusal yapımları derledik.

İşte arkadaşlığın ne demek olduğunu bizlere anlatan birbirinden mükemmel yapımlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. 2 Broke Girls (2011 - 2017) - IMDb : 6.6

9. 2 Broke Girls (2011 - 2017) - IMDb : 6.6

Birbirinin tamamen zıttı iki kadının anlatıldığı bu sitcom, sektördeki kadın oyuncu gücünü de açıkça ortaya koyuyor. Her şey için diğerlerinden daha fazla çabalamış Max ile bir eli yağda bir eli balda yetişmiş Caroline'ı hayat aynı noktada buluşturuyor: Parasızlık. Sırt sırta vererek önlerindeki engelleri aşan bu iki dişli kadın bizlere dostluğun ve dayanışmanın önemini en güzel şekilde öğretiyor.

8. Friends From College (2017 - 2019) - IMDb : 6.9

8. Friends From College (2017 - 2019) - IMDb : 6.9

Adı üzerinde, üniversite arkadaşlıklarının anlatıldığı bu dizi orta yaşlı bir grup insanın maceralarını konu alıyor. Üniversite mezuniyetinin 20 yıl sonrasında toplanan bu grubun yaşadıklarını kestirmekse olanaksız. Her bölümüyle çetrefilli olayları çarşaf çarşaf ortaya seren bu dizi, Aşk-ı Memnuvari ilişkileri ve New York'un cazibeli hayatıyla izleyiciye parmak ısırtıyor. Orta yaş krizinin pençesinde olan bu 6 arkadaş dram ögelerini ruhumuza işliyor. Aşka dair hayal kırıklıklarını ve yaşadıkları sorularıyla kendinizden bir parça bulabileceğiniz bu sıra dışı yapım sizleri bekliyor.

7. Gossip Girl (2007-2012) - IMDb : 7.4

7. Gossip Girl (2007-2012) - IMDb : 7.4

Manhattan'ın gençlerinin en derin sırlarının ifşa edildiği bir blog var! Gossip Girl ismi verilen bu blogda, kaymak tabaka gençlerinin bütün gizemleri yer alıyor. Bu dedikodular gençleri birbirinden ayıramıyor ve gençler de durumu lehlerine kullanmaya çalışıyorlar. Seyirci her bölümde blogun sahibinin kim olduğunu öğrenmeye can atsa da bu bilgiye ancak final bölümünde vakıf olabiliyor. Finale kadarki süreçte Manhattan sosyetesinin sırları afişe ediliyor.

Aradan yıllar geçmesine rağmen hayran listelerinde üst sıraları zorlayan Gossip Girl'ün şimdiki zamana yönelik uyarlaması 2021'de seyirciyle buluştu. Diziseverlerin bu konudaki hisleri ise oldukça karışık. Hem uyarlamayı merak ediyorlar hem de eskisini mumla aratacağı konusunda endişe duyuyorlar. Fakat şöyle bir gerçek var ki hayranlar diziye sıkı sıkıya bağlı.

6. New Girl (2011 - 2018) - IMDb: 7.7

6. New Girl (2011 - 2018) - IMDb: 7.7

Baş karakter Jessica, erkek arkadaşının kendisini aldatması sonucunda birlikte yaşadıkları evi terk ediyor ve kalabileceği bir yer araştırıyor. Nihayetinde üç tane birbirinden eğlenceli ve çılgın erkeğin yaşadığı eve yerleşiyor. Jessica'nın neşeli ve bulutların üzerindeymiş gibi tavırları bu evi daha da canlandırıyor. Hayranlarının ifadesine göre hikaye klişeleşmiş olsa da Zooy Deschanel hikayeye ayrı bir hava katıyor.

5. The Big Bang Theory (2007 - 2019) - IMDb : 8.1

5. The Big Bang Theory (2007 - 2019) - IMDb : 8.1

Kendi alanlarında her biri birbirinden zeki dört tuhaf adam, söz konusu ilişkiler olunca ne yazık ki çuvallıyor. Karşı komşuları Penny'nin hayatlarına dahil olmasıyla sihirli bir değnek gibi hayatlarındaki birçok şey değişiyor ve güzelleşiyor. Şahsına münhasır ve zaman zaman huysuz davranan Sheldon'ın geçirdiği evrimi izlemek izleyiciyi gerçekten mutlu ediyor.

12 sezon boyunca izleyicisine kahkahalar attıran The Big Bang Theory, veda vakti geldiğinde hem sevenlerini hem de oyuncu kadrosunu hüzne boğdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Good Place (2016 - 2020) - IMDb : 8.2

4. The Good Place (2016 - 2020) - IMDb : 8.2

Ölümden sonraki yaşama inanır mısınız? The Good Place, tam da bu noktada ölümden sonraki yaşam kavramını işliyor. Bünyesindeki hemen hemen her şeyin cennet tasvirine göre düzenlendiği bu olağanüstü yerdeki gerçekler seyircinin ağzını açıkta bırakıyor. Baş karakter Eleanor Shellstrop'un gizemi çözene dek kimsenin gerçeği fark edemediği bu hikaye, iyinin ve etik olanın ne olduğunu anlatmaktan da geri durmuyor. Karakterlerin dönüşümünü büyük bir zevkle izleyeceğiniz The Good Place, dostluk kavramını yeniden şekillendiriyor.

3. How I Met Your Mother? (2005 - 2014) - IMDb : 8.3

3. How I Met Your Mother? (2005 - 2014) - IMDb : 8.3

Friends dizisi ile aralarında tatlı bir rekabet olan How I Met Your Mother, karakterlerin yaşam öyküleri ile rakibinin yanında sivriliyor. Beş farklı arkadaşın başlarından geçen olaylar ne olursa olsun birbirlerinden kopamayışı, ekran başındaki seyircinin bam teline dokunuyor. Ana karakter Ted, hayatının aşkını ararken kimi zaman tutarsızlıklarıyla ve arada kalmalarıyla seyirciyi çileden çıkarsa da bu dizi gerçekten izlemeye değer. Dizinin hayranlarının favori karakterinin Barney olduğunu söylemeden geçmek ise yakışık almaz.

2. Seinfeld (1989 - 1998) - IMDb : 8.8

2. Seinfeld (1989 - 1998) - IMDb : 8.8

“Hiçbir şey hakkında her şey!'' denildiğinde şüphesiz akla ilk Seinfeld dizisi geliyor. 1989 ve 1998 yılları arasında ekranları kasıp kavuran Seinfeld, anlık gelişen komedinin ne demek olduğunu izleyicisine öğretti. Hayranlarının dokuz sezonuna doyamadığı ve keşke final yapmasaydı dediği bu dizi, başarısının karşılığı olarak Emmy ödülünü de aldı. Jerry ve onun kafa dengi arkadaşlarının ele alındığı bu muhteşem yapım, onu takip eden birçok diziye ilham oldu.

1. Friends (1994 - 2004) - IMDb : 8.9

1. Friends (1994 - 2004) - IMDb : 8.9

Diziseverlerin How I Met Your Mother ile sıklıkla kıyasladığı Friends, sektörün en sağlam yapımlarından biri. 10 sezon boyunca dostluğun ne demek olduğunu yüreklerimize ilmek ilmek işleyen bu şahane yapım çerezlik dizi olarak random bir bölüm seçip izlenebiliyor. Bir başka New York cazibesinin yaşatıldığı Friends, 6 yakın arkadaşın hayatlarını gözler önüne seriyor. Geçtiğimiz günlerde karakterlerin olgunlaşmış haliyle çekimlerin yapıldığı bu muazzam dizi kanaatimizce sayısız ödülü hak ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

3. How I Met Your Mother? (2005 - 2014) - IMDb : 8.3, Gossip Girl beğenmiştim. Fakat favorim asla değişmedi 1 Friends daima çok sevdim.