Görüş Bildir
Haberler
Arjantin’de Kripto Patlaması! Bitcoin Madenciliği Git Gide Büyüyor

etiket Arjantin’de Kripto Patlaması! Bitcoin Madenciliği Git Gide Büyüyor

Ali Aydemir
01.07.2021 - 15:00

Son bir yılda ülkemizde ve dünyada ciddi seviyelere ulaşan kripto madenciliği baskı altında. Fakat düşük enerji ücretleri ve devlet denetiminin henüz devreye girmemesi nedeniyle ucuz elektrik ödemeleriyle Arjantin bu konuda çığır açıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1 Bitcoin 5.9 Milyon Peso'ya alıcı buluyor.

1 Bitcoin 5.9 Milyon Peso'ya alıcı buluyor.

Çok sayıda ülke bu yıl kripto madenciliğinde patlama yaşarken, ultra düşük kullanım oranları ve sermaye kontrollerinin yeniden canlanması, Güney Amerika ülkesi Arjantin'deki madencilerin kârlarını güçlendirmeye devam ediyor. Arjantin'de yaşanan seçim sonrası elektrik maaliyetleri düşürüldü. Ardından bu gelişmeyle kripto borsasını daha da derinden etkileyecek kripto madenciliği düşük elektrik ödemelerinden olumlu etkilendi. Dünya da devam eden kripto patlamasına karşı koyamadı. Bitcoin birkaç ay içerisinde 60 bin doların üstünde seyretti. Hükümetin Amerikan doları alımını kontrollü hale getirmesiyle kripto borsaya ilgi bir hayli arttı. Bu ilgiyle 1 Bitcoin'in fiyatı 5.9 milyon Peso'ya yükseldi.

Halk ciddi kârlar elde etmeye başlayacak.

Halk ciddi kârlar elde etmeye başlayacak.

Bloomberg'in yaptığı habere göre pandemi döneminde git gide daha da kritik hale gelerek kötü geçen 3 senenin ardından kriz, kripto madenciliğinin yaygınlaşmasıyla absorbe edilmeye çalışılıyor. Ucuz güce ek olarak, son yıllarda döviz kontrollerinin geri dönüşü ve Peso dışı varlıklara yönelik artan talep Bitcoin'in değerini  hızla yukarılara çektiğinden Arjantinlileri teşvik etti.

Analizlere göre tüketicilerin elektrik faturalarının ortalama aylık gelirin yalnızca %2 ila %3'ü kadar olması Arjantin'i Brezilya, Kolombiya veya Şili gibi diğer Latin Amerika pazarlarındaki ülkelerden yaklaşık iki kat yukarı taşıyor. Bu da Arjantin'i madencilikte söz sahibi olabileccek bir konuma git gide daha yakın hale getiriyor. Önümüzdeki aylarda Bitcoin'in ivmesinden bağımsız olarak, Arjantin'de madencilik, hükümet elektrik faturasının en azından bir kısmını ödediği sürece madenciler için neredeyse kesin olarak kârlı olacaktır.

Uluslararası şirketler madenin peşinden gidiyor.

Uluslararası şirketler madenin peşinden gidiyor.

Arjantin’deki gelişmeler dünyaca ünlü şirketler tarafından da fark edilmiş durumda. Kanadalı madencilik firması Bitfarms, Güney Amerika’nın en büyük Bitcoin madencilik tesisiyle anlaşmaya varıldığını duyurdu. Geçtiğimiz ay resmen yapılan açıklamada bu santralden 210 megawatt’lık bir güç elde edilecek. Bitfarms şirketinin, saatlik kilowatt başına 0.02 dolar ödeyeceği duyuruldu. Devlet şebekesine bağlı olmayan güç santrallerinden elde edilen elektrik için ise bu fiyatın 3 katı ödeniyor.

Kaynaklar: 1 2 3

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın