Görüş Bildir
Haberler
Ardahan Göleliler Devletten Soğuk Maaşı İstiyor

Ardahan Göleliler Devletten Soğuk Maaşı İstiyor

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte geceleri hava sıcaklığının -40 dereceye kadar düştüğü, yaklaşık 2,5 aydır Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimlerinden biri olan Ardahan'ın Göle ilçesinde yaşayanlar devletten soğuk maaşı bağlamasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşırı soğuklar nedeniyle şebeke sularının donduğu, taşıtların ise çalışmadığı Göle'de oturanlar soğuk hava nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor. 

Yoğun kar yağışının da etkili olduğu ilçede yer yer kar kalınlığı 3 metreyi buluyor. Belediye ekiplerinin gece-gündüz kar temizleme çalışması yaptığı ilçede, greyder ve kepçelerle bir araya toplanan tonlarca kar kamyonlarla ilçe merkezinin dışına çıkarılıyor.

İlçede, nakliye işleri daha çok at arabalarıyla yapılıyor.

- 40 dereceyi gördü

- 40 dereceyi gördü
İçeriğin Devamı Aşağıda

Göle'de bu yıl en düşük hava sıcaklığı 27 Ocak gecesi - 40, 28 Ocak gecesi - 39.5, 3 ve 9 Şubat'ta - 31 dereceyi buldu.

Dondurucu soğuklarla baş etmeye çalışan Göleliler, soluğu çay ocakları ve kahvelerde alıyor. Çay evlerinde vakit geçirmekten başka sosyal aktivitelerinin olmadığını belirten ilçe sakinleri şunları söyledi: 

'Kış geldi mi, Göle'de hayat duruyor. Yılın 6 aynı kar altında ve soğuklarla geçiriyoruz. Özellikle yaşlı ve çocuklar şiddetli soğuklara dayanamıyor. Göle'de kara kış yüzünden mağdur durumdayız. Zemheri soğukları sırasında doğadaki vahşi hayvanlar bile burayı terk ediyor. Devletimiz bizlere burada adeta bekçilik yaptığımız için 'Soğuk tazminatı' vermesi, destek olması lazım. Çünkü hem yakacak hem de giyecek masrafımız çok fazla. Kaloriferler, sobalar kış boyunca hiç sönmüyor. Doğu, cazip hale getirilmezse insan göçünü kimse durduramaz.'

Yurtdışında durum ne?

Yurtdışında durum ne?

İngiltere’de 1 Kasım- 31 Mart tarihleri arasında hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü bölgelerde yaşayanlara 'soğuk hava ödemesi' yapılıyor. 

Uygulama ısınma giderine destek olmak amacını taşıyor. Bir hafta boyunca hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bölgelerde yaşayanlara her hafta için 25 sterlinlik (yaklaşık 106 TL) ödeme yapılıyor.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
35
18
16
8
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

izmir antalya adana mersin yazın sıcak maaşı bağlansın (klimaya yükleniyoz serinlicez diye)

TC Meriç Tensi

Bes dakika rahat durun ya, ben yazacaktim bunu. :D :D

Havasu Topraktahta

Mağduriyet olmaması açısından olması gereken de o zaten. Ayrıca sadece maddi değil yöre insanlarıyla birlikte hareket edilebilir. Ülke yönetmek demek sadece ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Soğuktan buz tutan kirpikler için şiir yazılır la... hatta yazayım dur...

Pasif Kullanıcı

Kar dondurur geceyi... Geride bir iz bırakmak ister her masal kahramanı gibi, Gülümsemenin sıcaklığında var olamayınca, Özlem dolu gözlerini seçer bütün d... Devamını Gör