Görüş Bildir
Haberler
Arda Kural'ın Hastalığı Neydi, Son Durumu Nasıl? Arda Kural Kimdir, Kaç Yaşında?

Arda Kural'ın Hastalığı Neydi, Son Durumu Nasıl? Arda Kural Kimdir, Kaç Yaşında?

Yerli Leonardo DiCaprio olarak anılan Arda Kural, bir döneme damga vurmuş ‘Emret Komutanım’, ‘Lise Defteri’, ‘Eyvah Kızım Büyüdü’ gibi yapımlarla adını duyurmuştu. 41 yaşındaki oyuncu, oyunculuğu ve yakışıklılığıyla tüm Türkiye'yi kendisine hayran bırakıyordu. Arda Kural bir dönem psikolojik sıkıntılar yaşayarak ekranlardan uzaklaşmıştı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde de tedavi gören Kural, hayranlarını üzmüştü. Peki Arda Kural'ın hastalığı neydi, son durumu nasıl? Arda Kural kimdir, kaç yaşında? İşte tüm soruların yanıtları haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2000’li yıllarda adından sıkça söz ettiren Arda Kural, hem yakışıklılığıyla hem de oyunculuğuyla herkesin favorisiydi. Bir dönem psikolojik rahatsızlıklarla boğuşan ve oldukça kilo alarak zor günler geçiren kural ekranlara veda etmişti.  Peki Arda Kural'ın hastalığı neydi, son durumu nasıl? Arda Kural kimdir, kaç yaşında?

Arda Kural'ın Hastalığı Neydi?

Arda Kural'ın Hastalığı Neydi?

Arda Kural, Kubilay filmindeki 21.990 dolar alacağını alamadığından dolayı maddi çöküntüye girmişti. Çöküşün ardından psikoz belirtileri göstermeye başlayan Kural, 28 Aralık 2012 tarihinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 21 Ocak 2013 tarihinde taburcu olan isim oyunculuğu bıraktığını söylemiş fakat bu kararı hastayken verdiğinden dolayı tekrar yeni bir festival filmiyle döneceğini söyleyerek sonrasında kararından vazgeçmiştir. Psikoz teşhisi konulmasının ardından oldukça zor günler geçirmişti.

"Evim Yok Artık...''

"Evim Yok Artık...''

Taburcu olmasının ardından annesinin yanına taşınan Arda Kural, bir süre sonra evin giderlerini karşılayamadıkları için ev sahibi tarafından evden çıkarılmıştı. Kural, bir arkadaşının yardımıyla Büyükçekmecede bir kafede kalmaya başladı. Kural, kendisiyle röportaja gelen gazetecilere ise 'Evim yok artık. O yüzden sevdiğim Büyükçekmece insanlarını yakından görebileceğim bu kafede yaşayacağım. Sadece burada da değil, her yer benim evim. Şezlong dolu Büyükçekmece. Buralarda uyuyorum, ama mutlu uyuyorum' ifadelerini kullanmıştı.

Arda Kural'ın Son Durumu Nasıl?

Arda Kural'ın Son Durumu Nasıl?

''Çok para kaybettim, dostum yokmuş.'' diyerek mesleğine küsen, sokaklarda yatan ve psikolojik tedavi gören Arda Kural şimdi yepyeni görüntüsü ile setlere dönmeye hazırlanıyor. Kural 'Eski Arda olabilmek için elimden geleni yapıyorum. Sosyal medyada gelen mesajlar en büyük motivasyonum' ifadelerini kullandı

Arda Kural 2 Ayda 14 Kilo Verdi! 😍

Arda Kural 2 Ayda 14 Kilo Verdi! 😍

Yaşadığı psikolojik sıkıntılar nedeniyle uzun süre zorluk çeken Arda Kural, ekranlara dönmeye hazırlanıyor. Oldukça sıkı ve disiplinli bir diyetle 2 ayda 14 kilo veren başarılı oyuncunun son hali herkesi hem şaşırttı hem de fazlasıyla mutlu etti! Eski günlerine dönmeye çalışan Arda Kural'ın Instagram paylaşımları da epey popüler olmaya başladı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arda Kural'ın Hastalığı Psikoz Nedir?

Arda Kural'ın Hastalığı Psikoz Nedir?

Psikoz, insanların bazı özel durumlar yada hastalıklar nedeniyle gerçeklikle bağını kaybetmesi durumudur. Kendi başına bir tıbbi durum olmaktan çok, ciddi zihinsel bozuklukların bir belirtisidir. Psikoz yaşayan kişinin algıları bozulur ve gerçekle gerçek olmayanı ayırt edemez hale gelir. Halüsinasyon ve sanrılar yaşayabilir, var olmayan şeyleri görebilir ya da duyabilir. Bu deneyimler korkutucudur ve psikoz yaşayan kişilerin kendilerine veya başkalarına zarar vermesine neden olabilirler.

Psikozu olan bir kişi ayrıca depresyon, uyku sorunları, anksiyete, sosyal geri çekilme ve motivasyon eksikliği yaşayabilir. Psikoz, şizofreni teşhisinde, başka semptomların yanında, tanımlayıcı kriterlerden biridir.

Arda Kural Kimdir, Kaç Yaşında?

Arda Kural Kimdir, Kaç Yaşında?

12 Nisan 1980 tarihinde dünyaya gelen Arda Kural, Yalova doğumludur ve 41 yaşındadır. Kural, Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nde kimya okumuştur. 2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi almıştır. 1999'da kendi kurduğu Tiyatro Roman Tiyatrosu'nda profesyonelliğe adım atmıştır. Bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosu'nda kendi yazdığı Belirtisiz Nesneler, Ben Değil Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol almıştır. Kral TV'de VJ'lik yapmıştır.

İlk olarak 1999'da Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay rolüyle kamera karşısına geçen isim bu dizide Leonardo DiCaprio'ya olan benzerliğiyle tanınmıştır. İkinci çıkışını ise 2003 yılında Lise Defteri dizisindeki Ediz rolüyle yapmıştır. Son olarak, 2005'te Emret Komutanım dizisindeki Posta Ferit rolü ile geniş beğeni toplamıştır.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın