Görüş Bildir
Haberler
Araştırma Şirketi Halka 'Nereden Alışveriş Yapıyorsunuz?' Diye Sordu

Araştırma Şirketi Halka 'Nereden Alışveriş Yapıyorsunuz?' Diye Sordu

Marketlerin ekonomiyi nasıl etkilediği konuşulur ve zincir marketlere ağır cezalar kesilirken MetroPOLL Araştırma vatandaşa 'Alışverişinizi nereden yaparsınız?' diye sordu. Verilen yanıtlara göre ise Türkiye’de BİM ve A101 gibi marketlerden alışveriş yapma oranı yüzde 42 ile zirvede. Oy verilen partilere göre de tercihler değişiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Beş market piyasayı alt üst ediyor” diyerek gıda ve diğer tüketim mallarındaki hızlı fiyat artışından sorumlu tuttuğu market zincirlerine müfettiş gönderilmiş ve beş market zinciri hakkında Rekabet Kurulu’nun geçen yıl başlattığı soruşturma kapsamında sözlü savunma aşamasına geçilmişti.

Savunmaların alınmasından sonra BİM, CarrefourSA, Migros, Şok Marketler, A 101 ve tedarikçi Savola Gıda’ya, haksız rekabet gerekçesiyle toplamda 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası verilmişti.

Zincir marketlere yöneltilen en büyük suçlama organize şekilde fiyat artırımı yapmak. Ancak marketler maliyetlerdeki artışları neden göstererek suçlamaları kabul etmiyor.

Migros, BİM ve ŞOK da Rekabet Kurulu’nun kestiği cezanın iptali için yargıya gideceğini duyurmuştu.

Migros, BİM ve ŞOK da Rekabet Kurulu’nun kestiği cezanın iptali için yargıya gideceğini duyurmuştu.

En çok alışveriş yapılan yerler bu zincir marketler

En çok alışveriş yapılan yerler bu zincir marketler

MetroPOLL Araştırma’nın ‘Türkiye’nin Nabzı Ekim 2021 Araştırması’nın sonuçlarına göre en çok alışveriş yapılan yerler bu zincir marketler. Ankette ‘Alışverişinizi nereden yaparsınız’ diye soruldu.

Katılımcıların yüzde 41,7’si BİMA101 gibi marketlerden alışveriş yaptığını belirtti. Bakkal ve manavdan alışveriş yapanların oranı yüzde 26,8. Diğer marketlerden alışveriş yapanların oranı ise yüzde 12,9 oldu.

“En uygun yerden” diye cevap verenlerin oranı yüzde 2,8 çıktı. Pazardan alışveriş yaptığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 2,7.

AKP seçmeni BİM ve A101'i tercih ediyor

AKP seçmeni BİM ve A101'i tercih ediyor

Seçmenlere göre ayrıma bakıldığında ise AKP seçmeninin yüzde 51,5’i, CHP seçmeninin yüzde 31,4’ü, İYİ Parti seçmeninin yüzde 42,4’ü, Saadet Partisi seçmeninin yüzde 52,6’sı BİM ve A101’i tercih ettiğini açıkladı.

Bakkal manav gibi mahalle esnafını tercih ettiğini açıklayan AKP seçmeni oranı yüzde 18,8. CHP seçmeninin yüzde 31,7’si esnafı tercih ettiğini açıkladı. 

Araştırmaya göre bakkaldan alışveriş yapmayı en çok tercih eden parti seçmeni, yüzde 44,1 ile HDP’liler.

“Pazardan alışveriş yapıyorum” diyenlerde ise yüzde 5.2 oran ile CHP seçmeni zirvede yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
8
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lord

palm yağı dolu ürünler, limonsuz limonata, emulsüfiye tuz katılmış sütten yapılmamış peynirler, tavuğun derisi ve gerisi sucuk... alırken bir bakın bakım çöp... Devamını Gör

Emookan

Migros ve Metro Market... Gerisinin önünden geçmem. Şok veya Bim'den çok mecbur kalırsam su vs alıyorum sadece...

Halit Demir

Hocam kusura bakma ama senin maddi durumun iyi o zaman. Bim ve A101 fakir işi.

Hazreti Deist

Genellikle Migros ya da Metro Market'ten alışveriş yaparım.Bazen de çevredeki Tekel Bayilerinden.😎