Görüş Bildir
Haberler
Aracım Nereye Çekildi? Hangi Otoparkta? Çekilen Araç Bilgisi Sorgulama

Aracım Nereye Çekildi? Hangi Otoparkta? Çekilen Araç Bilgisi Sorgulama

Bahadır
15.03.2023 - 17:57

Devlet kapısı veya Dijital Türkiye olarak da adlandırılan e-Devlet, kamu hizmetlerinin vatandaşlara internet üzerinden sunulmasını sağlayan web tabanlı bir sistemdir. e-Devlet'te en çok kullanılan hizmetlerden birisi ise Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kullanıma sunduğu aracın çekildiği otopark bilgisi sorgulama hizmetidir. Trafik kurallarını ihlal eden vatandaşların araçları çekilir. Çekilen araçların bilgisine ise e-Devlet, kısa mesaj ve EGM yoluyla ulaşmak mümkündür. Peki, çekilen araç otopark bilgisi sorgulama nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde ihlal yapan araçlar, trafikten çekilmektedir. Otoparka çekilen araçlara belli bir miktar ceza yansıtılır.

Trafik kurallarına uyulmadığı takdirde ihlal yapan araçlar, trafikten çekilmektedir. Otoparka çekilen araçlara belli bir miktar ceza yansıtılır.

Aracım nereye çekildi e-Devlet

Aracım nereye çekildi e-Devlet

e-Devlet kapısının sunduğu hizmetlerden biri de aracın çekildiği otopark bilgisi sorgulama işlemi oluyor. Birçok vatandaş aracını park ettiği yere döndüğünde aracını bulamayabiliyor. Trafik kurallarına aykırı park edilen araçlar çekici tarafından çekilerek otoparka götürülüyor. Çekilen aracın hangi otoparka götürüldüğünü öğrenmek için ise e-Devlet'te birkaç adım izlemek yeterli oluyor. e-Devlet'te aracımın çekildiği otopark bilgisi sorgulama işlemi için şu adımları takip edin;

  • Öncelikle tarayıcınızdan e-Devlet resmi web sayfasını açın.

  • Ardından çıkan giriş sayfasından kimlik doğrulama işlemlerini yapmadıysanız yapınız,

  • Kimlik doğrulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girerek 'Giriş' butonuna basın. (Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.)

  • Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak ilgili alana 'Aracımın Çekildiği Otopark Bilgisi Sorgulama (Gerçek Kişi) (Emniyet Genel Müdürlüğü)' yazarak arama işlemine devam edin.

  • Açılan sayfada otoparka çekilen araç kaydınıza dair tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Ayrıca bunlar yerine https://www.turkiye.gov.tr/egm-otopark-cekilmis-araclar?hizmet=Ekrani linkine tıklayarak kimlik doğrulama işlemini tamamladıktan sonra direkt olarak aracınızın çekildiği otoparkı öğrenebilirsiniz.

Aracım nereye çekildi SMS ile öğrenme

Aracım nereye çekildi SMS ile öğrenme

Tüm operatörlerden kısa mesaj yoluyla çekilen araçların bilgisine ulaşılabilir. 'PARK (BOŞLUK) ARAÇ PLAKASI' yazıp 1550’ye SMS gönderebilirsiniz. Bu sorgulama, ücretlidir.

Aracım nereye çekildi EGM

Aracım nereye çekildi EGM

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen EGM sorgularıyla 5 yıl içindeki tüm cezalar ve borçları görüntüleyebilirsiniz. EGM üzerinden otopark bilgisi sorgulamaya ulaşmak için aşağıda yer alan linke tıklayabilirsiniz.

EGM ARACIMIN ÇEKİLDİĞİ OTOPARK BİLGİSİ SORGULAMA

İlginizi çekebilir ⬇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?