Görüş Bildir
Haberler
Apple Watch ile Tesla otomobiller kontrol edilebilecek

Apple Watch ile Tesla otomobiller kontrol edilebilecek

Bilgi Çağı
02.02.2015 - 11:28 Son Güncelleme: 02.02.2015 - 12:00

Apple Watch ile Tesla otomobiller kontrol edilebilecek

Nisan ayında çıkacağı açıklanan Apple Watch'dan daha şimdiden önemli bir çalışma geldi.

Apple Watch'ın çıkmasına daha 3 ay varken marifetleri daha şimdiden konuşulmaya başlandı. Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından 'Apple'ın bugüne kadar ki en kişisel cihazı' olarak tanımlanan cihaz Apple kullanıcıları ve teknooloji severler tarafından merakla bekleniyor.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Apple Watch'un Geliştirici Uygulama Paketi olan SDK'sı yayınlandıktan sonra teknoloj firmaları Developer'larına uygulamalar hazırlatmaya başladı. Eleks Labs yazılım firması ise ilginç bir uygulama geliştirdi. Eleks Labs tarafından geliştirilen bu üçüncü parti uygulaması Tesla otomobilleri hakkında kullanıcılarına uzaktan da bilgiler sağlayabilecek. Tesla'nın API(Application Programming Interface) desteğiyle birlikte geliştirilen uygulama Tesla otomobillerinin menzilini, şarj durumunu, kapıların kilitli olup olmadığını kontrol edebilecek.

Eleks Labs'ın hazırladığı uygulama ayrıca uzaktan kornayı çalmak, farları açıp kapamak, klimayı ayarlamak gibi marifetlere de sahip. Yeni nesil teknolojilerle donatılan Tesla otomobilleri Apple Watch ile olan bu uyumu hem otomobil severler hem de teknoloji severler tarafından daha şimdiden dikkat çekmiş durumda.

Apple tarafından yapılan açıklamada Kasım 2014'te verilen Geliştirici Uygulama Paketi SDK'nın daha tam sürümü olmadığı belirtilirken, daha şimdiden bu tarz uygulamalar çıkması ileride çıkacak uygulamaların da habercisi niteliğinde. 

Apple Watch'un Tesla otomobilleri üzerindeki hakimiyetini aşağıdaki videoda daha net görebilirsiniz.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/19123-ap...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple Watch Tesla Car app screencast by ELEKS

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın