Görüş Bildir
Haberler
Apple Ucuz iPhone Sorununa Bir Çözüm Bulmuş Olabilir

Apple Ucuz iPhone Sorununa Bir Çözüm Bulmuş Olabilir

Onedio Medya
13.03.2014 - 10:31 Son Güncelleme: 13.03.2014 - 10:42

Apple Ucuz iPhone Sorununa Bir Çözüm Bulmuş Olabilir

Apple bir yandan mobil işletim sistemi, bir yandan da cihaz satışları konusunda iki büyük firma ile rekabetini sürdürüyor. Google ile işletim sistemi, Samsung ileyse cihaz satışlarında devam eden bu rekabette elinin en zayıf olduğu konu ise ucuz ürünler.

Samsung bir yandan Galaxy S serisi ile iPhone’lara doğrudan rakip olurken, diğer yandan Apple’ın giremediği ucuz akıllı telefon pazarı için özel olarak ürettiği cihazlarla önemli bir avantaj sağlıyor. Apple’ın da yeni bir iPhone ile bu alanda elini güçlendirmek istediği uzun süredir konuşuluyordu fakat ucuz iPhone olarak sunulan iPhone 5C bu anlamdaki beklentileri karşılayamadı.

Apple sonunda bu konuda bir çözüm bulmuş gibi görünüyor. Bulduğu çözümün dünyanın en büyük ikinci pazarı olan Hindistan’daki denemeleri de olumlu sonuçlar vermeye başlamış gibi görünüyor…

Economic Times’ın haberine göre Apple, sadece Hindistan’a özel bir strateji geliştirdi ve Samsung’un bölgedeki liderliğini iPhone 4 ile aşmayı deniyor. Hindistanın büyük şehirlerinde ufak mağazalar açarak ürünlerini tanıtan Apple, dünyanın başka hiç bir yerinde satmadığı iPhone 4’ü sadece Hindistan için üreterek satışa sunuyor. Bu sayede iPhone 5S’in satış fiyatı 72.000 Hindistan Rupisi (yaklaşık 2.600 TL) civarında olan Hindistan’da iPhone 4’ler 26.500 Hindistan Rupisi (yaklaşık 960 TL) kadar inebiliyor.

800 milyonluk mobil cihaz kullanıcısı ise Hindistan çok büyük bir pazar olsa da ülkedeki alım gücü iPhone’un ciddi satışlara ulaşmasını engelliyor. 2012’de Hindistan’da sadece 500 bin adet satılan iPhone’un satışları geçen yıl iki katına çıkmış olsa da halen pazarın sadece ufak bir kısmına ulaşabilmiş durumda.

Diğer yandan Apple, Hindistan pazarında iPhone 4’ün yanı sıra öne çıkarttığı iPhone 4S, iPad 2 ve iPad Mini ile Hindistanda yüzde 32 pazar payına sahip Samsung’a karşı denge sağması çok kolay olmayabilir. Çünkü bu cihazlar yeni nesil iPhone ve iPad’lere göre daha ucuz olsa da, hala halkın büyük bir kesimi için pahalı kategorisinde kalıyor.

Buna rağmen Apple’ın bölgedeki rekabet gücünü artıracağı kesin. Üstelik Hindistan’da hedeflenen başarının yakalanması durumunda bu stratejinin benzer özellikler gösteren ülkelerde de uygulanması söz konusu olabilir…

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/03/13/ap...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
0
0
0
0