Görüş Bildir
Haberler
Apple ile Uyumlu En İyi Fitness Takip Cihazları

Apple ile Uyumlu En İyi Fitness Takip Cihazları

Batuhan
15.10.2014 - 15:17

Bir zamanlar adımlarınızı (ya da uyku saatlerinizi) saymak amacıyla fitness takip cihazlarını kullanmak çok zor bir işti. Fiziksel olarak ne kadar çalıştığınızı gösteren bu cihazları sürekli kolunuzda takmak zorunda kalıyordunuz.

Ancak iOS 8’lerde sunulan Apple’ın Sağlık (Health) uygulamasıyla bunlar değişti. Uygulama ile bu cihazların imalatçıları farklı dahi olsa birçok cihazdan toplanan veriler iPhone ya da iPod Touch’larda toplanabilecek.

Sağlık uygulaması fitness takip dünyasını çoktan sarstı bile. Tek bir cihaza bağlı kalmadan, akşam çıkmak üzereyken adım sayılarınızın her iki cihaza da düşeceğini bilerek Jawbone UP24’ünüzü takabilirsiniz.

Her fitness takip cihazı uyumlu değil ve uyumlu olanların hepsi de bütün verileri uygulamaya yollamıyor. Ancak takip cihazları inceldiğinden, ucuzladığından ve cihazların özellikleri arttığından cihazları şimdi almak ile başka bir zaman almak arasında çok bir fark olmayacak. İşte iPhone’daki Sağlık (Health) uygulamasıyla uyumlu öne çıkan 4 cihaz.

Jawbone UP24

Bu bükülebilir plastik sadece birkaç özelliğe sahip ancak UP24 piyasadaki birçok takip cihazıyla karşılaştırıldığında size en fazla hizmeti sunan cihaz. Apple Sağlık uygulamasını çıkarmadan önce de UP24 birçok sağlıkla ilgili uygulamayla uyumluydu. Örnek olarak UP24 verilerinizi daha erken yatağa gitme konusunda ya da daha yenilenmiş hissederek uyanma konusunda Sleepio uygulaması aracılığıyla tavsiyeler veriyor. Uygulama RunKeeper uygulamasıyla da uyumlu çalışıyor. UP24 size en uygun uykuyu sağlayacak ideal oda sıcaklığını bulma konusunda bile size yardımcı olacak. UP24 sadece kolunuza takılabiliyor ve 130 dolar fiyat etiketiyle satılıyor.

Misfit Flash

Bu pazartesi günü indirime girecek olan cihaz alabileceğiniz en uygun fiyatlı takip cihazlarından. Bu küçük plastik disk ile adımlarınızı ve uyku saatlerinizi en az pahalı cihazlardaki gibi takip edebiliyorsunuz. Şimdilik Flash adım bilgilerini sadece Sağlık uygulamasıyla paylaşıyor. Flash’ın tekrar şarj edilmesine gerek duyulmuyor. Bataryası 6 ay dayanan saatin ücreti 50 dolar seviyesinde.

Vivosmart tam olarak bir akıllı saat değil ancak benzer özellikleri olan bir cihaz. Adım sayma ve uyku ölçme özelliğinin üstüne Vivosmart kısa mesaj ve e-posta yollama gibi özellikler için Bluetooth aracılığıyla diğer akıllı telefonlara bağlanabiliyor. Vivosmart ile aynı zamanda çalışma sürelerinizie de görebiliyorsunuz ve uygulamada atılan adım, katedilen mesage ve yakılan kalori gibi bilgiler Sağlık uygulamasıyla paylaşılabiliyor.

Ancak Vivosmart’ı en önemli özelliği küçük bir kutu içinde birçok fonksiyonu barındırması. Dokunmatik ekrana sahip olan cihaz aynı zamanda çok kolayca kullanılabiliyor. Vivosmart’ı uyandırmak için iki kez dokunuyorsunuz. Fitness verileri ve uyarıları parmağınızla sağ ve sola kaydırarak görebiliyorsunuz. Vivosmart’ın bataryası ise 7 gün dayanıyor. Cihazın 170 dolarlık bir fiyat etiketi bulunuyor.

Withings Pulse O2

Withings Pulse O2 cihazının Apple’ın Sağlık uygulamasıyla uyumlu olduğunu duyurdu. Rrakipleri gibi Pulse O2’ de adımları ve uyku saatlerini takip ediyor ancak bu cihaz aynı zamanda ayağınızı ne kadar kaldırdığınızı anlayabiliyor. Böylece cihaz düz bir zeminde mi yürüdüğünüzü yoksa merdiven mi çıktığınızı ayırt edebiliyor. Cihaz nabzınızı ve kandaki oksijen seviyesini de ölçebiliyor. Bu özellikler için tek yapmanız gereken parmağınızı cihazın arkasındaki sensöre dokundurmak. Pulse O2 topladığı bütün verileri Sağlık uygulamasıyla paylaşan nadir takip cihazlarından biri olarak görülüyor.

Pulse’ın yüzündeki kaydırılabilir dokunamtik özellik sağlık bilgilerinizi 10 güne kadar görmenizi sağlıyor. UP24 ve Vivosmart’ın tekrar şarj için özel adaptörlere gerek duymalarına rağmen Pulse O2 standard bir mikro USB kablosuyla tekrar şarj oluyor ve bataryası en az iki hafta dayanıyor. Cihazın 120 dolarlık bir fiyat etiketi bulunuyor.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/articles/SB1255...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0