Görüş Bildir
Haberler
Apple Google'a Rakip Olabilir

Apple Google'a Rakip Olabilir

Batuhan
05.02.2015 - 16:48

Apple'ın iş ilanları sayfasında beliren yeni bir duyuru, şirketin arama motoru üzerinde çalıştığı iddiaları doğurdu. 'Apple Search' başlığı taşıyan ilan, yüz milyonlarca kişinin kullanacağı arama platformu kurulmasını içeriyor.

Apple, Google'ın egemen olduğu arama motoru piyasasına adım atmayı planlıyor olabilir. Cult of Mac sitesi, Apple'ın iş ilanları sayfasında 'Apple Search' başlığı taşıyan yeni bir duyuru yayımlandığı tespit etti. İlanın hemen başında yer alan açıklamada, 'yüz milyonlarca kullanıcının kullanacağı bir arama platformunun geliştirilmesinde yer alacak kreatif program yöneticisi arandığı' belirtildi.

San Francisco'da açılan pozisyon için alınacak kişinin aynı zamanda alanında en az üç yıl deneyimi olması gerektiği ve ekip çalışmalarını kontrol edeceği ifade edildi. İş ilanının yüz milyonlarca kullanıcının yararlanacağı Apple Search adında bir projeden bahsetmesi, Apple'ın yakın gelecekte Google'a rakip olabileceği iddiasını da beraberinde getirdi.

Google'ın Safari anlaşması sona eriyor

ABD merkezli yatırım bankası Piper Jeffrey'in analisti Gene Munster, Apple'ın 2010'dan sonra arama motoru piyasasına girme ihtimalini yüzde 70 olarak belirtmişti.

Apple, Amazon ve AltaVista'daki çalışmalarıyla bilinen arama motoru gurusu Willaim Stasior ile 2012'de anlaşmıştı. Kasım 2014'te ise geliştirici Jan Moesen, Apple'ın sunucularından yayılan bir Arama Motoru Robotu (Web Crawler) tespit etmişti. Web sayfalarını gezerek programlandıkları komutlar altında belli bağlantıları kaydeden yazılımın, Apple tarafından ne amaçla kullanıldığı anlaşılamamıştı.

Apple'ın arama motoru projesini Spotlight Search hizmetini geliştirmek için hazırladığı da iddia edilirken, Safari tarayıcısının 2015 sonrasında hangi arama motorunu kullanacağı şimdiden merak konusu. Apple ile Google arasındaki anlaşma, bu yıl sona erecek. Google'ın yerine ana sayfasına Yahoo'yu koyan Mozilla'nın ardından, Apple'ın da kendi arama motorunu Safari'ye koyabileceği iddiası güçleniyor.

Kaynak: Apple ve Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/app...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0