Görüş Bildir
Haberler
Apple ‘Antivirüs'e Gerek Yok’ Diyor

Apple ‘Antivirüs'e Gerek Yok’ Diyor

ATKN
20.03.2015 - 16:21
imore.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

iOS cihazlar için geliştirilen antivirüs uygulamalar Apple’ın hedefinde. Son olarak, Intego’nun VirusBarrier Uygulaması App Store’dan kaldırıldı.

Güvenlik yazılımı üreticileri yıllardır iOS ve Mac platformlarına yönelik ürünler geliştiriyor. Buna rağmen, Apple’ın antivirüs yazılımlarına karşı bakışı oldukça soğuk. Bu durumun en büyük nedeni ise, kullanıcılar arasında iOS ve OS X’in güvenlik ve kararlılığının oldukça yüksek olduğu, antivirüs yazılımı kullanmaya gerek olmayacağı yönündeki imajı. Bu imaja zarar gelmesini istemeyen Apple, iOS uygulama mağazasında müdahaleler yapıyor.

Antivirüs uygulamaları kaldırılıyor

Son olarak Intengo şirketinin VirusBarrier yazılımı App Store’dan kaldırıldı. Uzun yıllardır App Store’da bulunan uygulamanın kaldırılması şirket tarafından tepkiyle karşılandı. Şirket CEO’su Jeff Erwin, iOS kullanıcılarının e-posta ekleri ya da bulut ortamındaki dosyalardan virüs alabileceği yönünde açıklamalar yaptı. Erwin, iOS platformunda virüs olmayacağı yönünde yanlış bir inanış olduğuna dikkat çekerek, bu platform için de virüslerin ve zararlı yazılımların var olduğunu belirtti.

Adı var, kendi yok uygulamalar

Hali hazırda App Store üzerinde “antivirüs” anahtar kelimeleri ile arama yapıldığında birçok sonuç listeleniyor ancak çıkan uygulamaların çoğunluğu oyun, yardımcı ya da özel uygulamalar. Apple’ın yakın gelecekte kalan birkaç “gerçek” antivirüs özelliğine sahip uygulamayı da mağazadan kaldırması bekleniyor.

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0