Görüş Bildir
Haberler
AÖF Yaz Okulu Kayıtları Başladı: 2021 AÖF Yaz Okulu Kaydı Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar?

AÖF Yaz Okulu Kayıtları Başladı: 2021 AÖF Yaz Okulu Kaydı Nasıl Yapılır, Ücreti Ne Kadar?

2020-2021 öğretim yılı Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları, bugün itibarıyla başladı. Peki 2021 AÖF yaz okulu kayıtları ile ders seçimi nasıl ve nereden yapılır, ücreti ne kadar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 AÖF Yaz Okulu Kayıtları Başladı

2021 AÖF Yaz Okulu Kayıtları Başladı

2021 Açıköğretim ders seçimi ve yaz okulu kayıt bilgileri yayımlandı. Kılavuzla beraber yaz okulu başvuruları hakkında detayları duyuran Anadolu Üniversitesi, ödemelerin 9 Temmuz 2021 saat 22:30’a kadar yapılacağını bildirdi.

Anadolu Üniversitesi'nin yayımladığı AÖF yaz okulu başvuru ve kayıt kılavuzunda yer alan bilgilere göre öğrenciler, AÖF yaz okulu kayıtlarını, aof.anadolu.edu.tradresindeki Öğrenci Otomasyonu, Ders Seçim (Ekle/Sil) bağlantısından yapacak.

Yaz okulu kayıt ödemeleri, Ziraat Bankası aracılığıyla internet, kredi kartı veya ATM'lerden ödenebilecek.

AÖF Yaz Okulu Kayıtları Nasıl Yapılır?

AÖF Yaz Okulu Kayıtları Nasıl Yapılır?

Öğrenci, “https://anasis.anadolu.edu.tr” adresindeki “Öğrenci İşlemleri” menüsünden “Kayıt İşlemleri”ni seçerek ders seçme işlemine başlayacaktır.

Öğrenci bulunduğu yerden bilgisayar ortamında almak istediği ders/dersleri (o dersin açıldığı birime girerek) seçecektir. İkinci anadal ve yandal programına kayıtlı öğrenci, o ders için ayrılan ikinci anadal/yandal kontenjanından ders seçecektir.

Öğrenci, derslerini seçtikten sonra ders seçim onayı vermeden önce bilgisayardaki uyarıyı da dikkate alarak seçtiği derslerin doğruluğunu (dersin kodu, adı, kredisi vb.) kontrol ettikten sonra ders seçim onayını verecektir. Kayıt onayı verilen dersler için sistemde daha sonra değişiklik yapılmasına izin verilmeyecektir.

Öğrenci, seçmiş olduğu ders/derslerin saatine göre hesaplanan Yaz Okulu için ödemesi gereken öğrenim ücretini görebilecek ve Ziraat Bankasının herhangi bir şubesine T.C. kimlik numarasını, adını ve soyadını belirterek veya yine aynı bankanın İnternet bankacılığı, Sanal POS ve bankomatları aracılığıyla ödeyebilecektir. Ödemeler Kurum ödemelerinden veya ATM’lerden yapılmalıdır. EFT/Havale yapılmamalıdır. Öğrenci bilgisayarda gördüğü tutarın tamamını ödemek zorundadır. Aksi takdirde kayıt onayı verilmeyecektir.

Zaruri durumlarda birim çalışanı öğrencinin “Yaz Okulu Ders Seçim Onayı”nı kaldırabilir. Bunun için öğrencinin, ders seçimini tamamlamış, ödemesi gereken ücret bankaya bildirilmiş ancak bu ücreti ödememiş olması gerekir. Bu işlem için “Örgün Öğrenci Otomasyonundan Kayıt-Kayıt Yenileme menüsünden Yaz Okulu Ders Seçim Onayını Kaldır” programı kullanılacaktır.

Ödemesini yapan öğrencinin yaz okulu kayıt onayı (seçilen dersler için hesaplanan tutar ile banka ödemeleri karşılaştırılarak eşit olması hâlinde) sistemden otomatik olarak verilecektir.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenler, malüller ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası verilmiş olanların çocuklarından ve Devlet Burslusu öğrencilerden “Yaz Okulu Öğrenim Ücreti” tutarı tahsil edilmeyecektir.

AÖF YAZ OKULU KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF Yaz Okulu Ücreti Nasıl Ödenir?

AÖF Yaz Okulu Ücreti Nasıl Ödenir?

Ders seçimine göre ödeme bilgisi oluşur. Ders seçimini yapan öğrenciler ödemelerini yaparak yaz okulu kayıtlarını yaptırabilir. Ders seçimi yapmadan ödeme bilgileri oluşmaz.

Kayıt için yapmanız gereken ödemeleri Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilirsiniz:

  • Kredi Kartı/Banka Kartı ile Ödeme

  • İnternet Bankacılığı ile Ödeme

  • ATM’den Ödeme (Kartlı/Kartsız)

  • Mobil Bankacılık ile Ödeme Kayıt tarihinin son günü saat 22:30’a kadar ödeme yapılabilecektir.

AÖF Yaz Okulu Sınavları Online mı Yapılacak?

AÖF Yaz Okulu Sınavları Online mı Yapılacak?

2020-2021 Yaz Okulu kayıtları 5-9 Temmuz 2021 tarihlerinde alınacak olup Yaz Okulu Sınavının da 4 Eylül 2021 günü yüz yüze yapılması planlanmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın