Görüş Bildir
Haberler
Antidepresan Kullandığı İçin 'Kısıtlı Seçmen' Listesine Alındı: Oy Hakkına Doktor Karar Verecek

etiket Antidepresan Kullandığı İçin 'Kısıtlı Seçmen' Listesine Alındı: Oy Hakkına Doktor Karar Verecek

Psikiyatrik muayene olduktan sonra yazılan reçeteyle antidepresan kullanan bir vatandaşın adının, İstanbul seçimlerini iptal eden Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘kısıtlı seçmen’ listesine girdi. Savcılık genç kadın hakkında dava açtı. Oy kullanıp kullanamayacağına hastaneden gelen rapora göre karar verilecek. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesinden Cüneyt Muharremoğlu'nun haberine göre, bir şirkette satış danışmanı olarak çalışan, iki çocuk annesi C.Ç., geçen ocak ayında eşinden boşandı. Bu olaydan sonra annesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri bölümünde iki kez muayene oldu. Doktor tavsiyesi ile antidepresan kullanmaya başladı.

YSK vesayet ihbarında bulundu

YSK vesayet ihbarında bulundu

Ancak C.Ç.’nin sağlık bilgileri, 31 Mart’taki İstanbul seçimlerinde ‘kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı’ gerekçesiyle AKP’nin yaptığı itiraz üzerine YSK’nın hazırladığı ‘Zihinsel Engelliler ve Kısıtlılar’ başlıklı listede yer aldı.

Listeyi hazırlayan YSK, adı geçenler hakkında vesayet ihbarında bulunulması için 26 Nisan’da Fatih 3. İlçe Seçim Kurulu’na yazı yazdı. İlçe seçim Kurulu da 7 Mayıs’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na vesayet ihbarında bulundu.

Vasi atanırsa C.Ç. ve diğerleri oy kullanamayacak

Vasi atanırsa C.Ç. ve diğerleri oy kullanamayacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih İlçe Kurulu’nun yaptığı ihbarda, “Listenin YSK’dan gelmesi nedeniyle kişinin zihinsel engeli yönünden makul şüphe bulunduğundan vesayet yargılaması yapılması gerektiği düşünülmektedir” dendi.

C.Ç. ve listedeki yurttaşlar, İstanbul 11. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava kapsamında bir hastaneye sevk edilecek. Verilecek rapor uyarınca yurttaşlara vasi atanıp atanmayacağına karar verilecek. Vasi atanırsa C.Ç. ve diğerleri oy kullanamayacak.

'Yalnızca ben değil, herkes doktora gidiyor'

'Yalnızca ben değil, herkes doktora gidiyor'

Oy kullanıp kullanmaması mahkemenin elinde olan C.Ç. yaşadıklarına isyan etti: “Eşimden boşanınca psikolojim bozulduğu için psikiyatra muayeneye gitmiştim. İlk başta ilaç kullanıyordum. Artık kullanmıyorum. Sağlık sorunum yok. Yalnızca ben değil, herkes doktora gidiyor.”

'Buna kimin ne hakkı var?'

'Buna kimin ne hakkı var?'

C.Ç.’nin avukatı Turgut Kazan da vatandaşlara ait sağlık bilgilerinin siyasal amaçlı kullanıldığını söyledi. Seçim kurulunun yazısında bir listeye atıfta bulunduğunu belirten Kazan şöyle devam etti: 

“Bu bilgilerin seçim itirazına malzeme olsun diye bir siyasi partiye verilmesi inanılmaz bir ayıptır. Hukuka aykırıdır ve suçtur. Bu, insanların onuruyla oynama girişimidir. Mahkeme insanları hastaneye sevk edecek. Buna kimin ne hakkı var?”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
426
149
59
6
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

6 yıllık antidepresan kullanıcısıyım, şu kafaya ulaşamadım. Önümde olanı görmemeyi, gördüğümü görmezden gelmeyi, negatif şeyleri pozitif olarak algılamayı, m... Devamını Gör

HAZEL LiFE

Bu duruma göre akplilerin hepsi "Kısıtlı Seçmen" :D

Tıntın

O zaman ülkenin seçmen listesi yarıya düşer manyak mısınız? Psikoloji mi bıraktınız ülkede. Kullanmayan kafayı yiyecek zaten.