Görüş Bildir
Haberler
Anneler Günü Ne Zaman 2023? Anneler Gününe Kaç Gün Kaldı?

Anneler Günü Ne Zaman 2023? Anneler Gününe Kaç Gün Kaldı?

Dilara Bağcı
25.04.2023 - 15:28 Son Güncelleme: 06.05.2023 - 17:38

Çok değerli annelerimizin günü, her yıl sevinçle kutlanıyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte de anneler günü tekrar gündeme geldi. Mayıs ayında kutlanan anneler gününün tarihi her sene değişiyor. Bu özel günün ise hazırlıklarına ise şimdiden başlandı. Anneler gününü kutlamak isteyenler, bu önemli günün tarihini araştırmaya başladı. Peki anneler günü ne zaman? Anneler günü 2023 hangi tarihe denk geliyor?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anneler Günü Ne Zaman?

Anneler Günü Ne Zaman?

Anneler günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanıyor. 2023 anneler günü tarihi ise 14 Mayıs Pazar. 

Anneler günü, 14 Mayıs Pazar günü neredeyse tüm Dünya genelinde kutlanacak. Bazı ülkelerde bu tarz günlerin tarihleri değişiklik gösterse bile genellikle aynı tarihte kutlanıyor.

Anne ve babalar gününün tarihleri değişiklik gösterse de dünya genelinde yaklaşık aynı günlerde kutlanıyor.

Anneler Günü Tarihi

Anneler Günü Tarihi

Anneler günü tarihçesinin Antik Yunan tarihine kadar dayandığı düşünülüyor. Yunan mitolojisinde birçok tanrı ve tanrıçanın annesi olarak bilinen 'Rhea' onuruna, özellikle de bahar aylarında kutlamalar, festivaller düzenlenirmiş.

Antik Roma'da anneler günü ise ana tanrıça 'Kibele' onuruna yapılırmış. Bu kutlamalar elbette İsa'nın doğumundan önce yapılıyormuş. 

Anneler gününün dünya çapında yaygınlaşması ise ABD'de olmuştur. Anna Jarvis, annesini kaybeder ve 1908 yılında bir anma töreni düzenler. Bu anma töreni ise 1914 yılında Kongre tarafından onaylanır ve herkes tarafından kutlanmaya başlar. 

Birçok ülkede aynı tarihte kutlansa da farklı zamanlar kutlama yapan ülkeler de vardır.

Dünyada Anneler Günü

Dünyada Anneler Günü

Anneler günü en yaygın olarak Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Bu tarihte kutlayan ülkeler arasında Türkiye, ABD, Kanada, Çin, Ekvator, Finlandiya, Güney Afrika, Hong Kong gibi çok çeşitli ülkeler bulunur.

Bazı ülkeler ise bahar ayında kutlamaya önem vermiştir. Bu ülkelerde ise anneler gününün Mayıs ayının ilk haftasında, Mayıs'ın son günlerinde, Ekinoks tarihinde ve yaz aylarında bile kutlandığı görülür. 

Yılın en erken anneler gününü kutlayan ülkesi ise Şubat ayında kutlama yapan Norveç'tir. Yılın son ayları olan Kasım ve Aralık da kutlama yapan ülkeler ise Rusya, İran ve Endonezya'dır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın