Görüş Bildir
Haberler
2023 Babalar Günü Ne Zaman? Babalar Günü Hangi Gün, Ayın Kaçında Kutlanacak?

2023 Babalar Günü Ne Zaman? Babalar Günü Hangi Gün, Ayın Kaçında Kutlanacak?

Babalar gününü kaçırmak istemeyen kişiler, 2023 babalar günü tarihini araştırmaya başladı. Haziran ayının ikinci haftanın gelmesiyle birlikte babalar günü araştırmaları da arttı. Her yıl önemle kutlanan günler arasında yer alan Babalar Gününün ne zaman kutlanacağı büyük bir merak konusu oldu. Her yıl Haziran ayında kutlanan bu önemli günün bu yıl hangi güne denk geleceği merak ediliyor. Peki 2023 Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü ayın kaçında?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Babalar Günü her yıl Haziran ayında tüm dünya çapında kutlanıyor.

Babalar Günü her yıl Haziran ayında tüm dünya çapında kutlanıyor.

Babalar Günü ilk olarak 1910 yılında kutlanmaya başlandı. O tarihten itibaren her yıl Haziran ayının üçüncü pazarında kutlanıyor. Tıpkı anneler günü gibi babalar günü de farklı ülkelerde aynı günde kutlanıyor. Bu günde babalar, alınan hediyeler ve sürpriz kutlamalarla anılıyor.

Babalar Günü Ne Zaman 2023?

Babalar Günü Ne Zaman 2023?

2023 yılı Babalar Günü 18 Haziran Pazar günü kutlanacak. Her yıl Haziran ayının 3.haftasında kutlanan Babalar Günü bu yıl da 18 Haziran'a denk geliyor. Babalar Günü 2022 yılında ise 19 Haziran Pazar günü kutlanmıştı.

Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Babalar günü her yıl aynı tarihte kutlanıyor. Bu özel gün, ilk olarak Amerika'da kutlanmaya başlanmıştır. Amerika İç Savaşı sonrasında savaş gazisi bir kız çocuğu olan Sonora Smart Dodd, babasının bir özel günü olmasını istemiştir. Savaştan sonra gazi olan Dodd, 6 çocuğunu tek başına büyütmüştür. Kızı Sonora Smart Dodd ise tüm dünyada kutlanan anneler günü varken babalar günü olmamasına tepki göstermiştir. 

Dodd'un bu fikri elbette kabul görmüştür ve babalar günü kutlamaları için hazırlıklar başlamıştır. Dodd, babalar gününü babasının doğum gününde, yani 5 Haziran'da kutlamak istemiştir. Ancak hazırlıkları yetişmeyince Haziran ayının 3. pazarında kutlamıştır. Tarihteki ilk babalar günü 19 Haziran 1910 tarihinde kutlanmıştır.

Babalar Günü'nün ilk resmi kutlamalarına katılan isim ise ABD Başkanı Calvin Ccolidge olmuştur.

Babalar Günü'nün ilk resmi kutlamalarına katılan isim ise ABD Başkanı Calvin Ccolidge olmuştur.

Calvin Coolidge, sadece kutlamaları desteklemiş, fakat babalar gününü resmi olarak ilan etmemiştir. Günümüzde birçok kişi tarafından kutlanan babalar gününün resmiyet kazanması ise 1966 yılında olmuştur. Dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının bu özel güne ayrılmasını belirttiği bir bildiri yayınlamıştır.

Resmiyet kazandıktan 6 yıl sonra ise, yani 1972 yılında ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir. Richard Nixon, babalar gününü resmi tatil ilan eden başkan olmuştur. 

Babalar Günü Türkiye'de ise ilk olarak 1980'li yıllarda kutlanmaya başlanmıştır.

Babalar Günü Dünyada Ne Zaman Kutlanıyor?

Babalar Günü Dünyada Ne Zaman Kutlanıyor?

Babalar Günü neredeyse tüm ülkelerde Haziran ayının 3.pazar gününde kutlanmaktadır. Ancak bazı ülkelerde kutlanma tarihleri değişiklik gösterir. Örneğin Tayland'da ülke kralının doğum günü olan 5 Aralık'ta, Brezilya'da Ağustos ayının ikinci pazarında, Avustralya ve Yeni Zelanda'da ise Eylül ayının ilk pazarında kutlanır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın