Görüş Bildir
Haberler
Anneler, Babalar Koşun! 5 Yaşındaki Çocuğunuzla 5 Basit Yemek Yapıyoruz!

Anneler, Babalar Koşun! 5 Yaşındaki Çocuğunuzla 5 Basit Yemek Yapıyoruz!

annemisin.com
03.03.2018 - 07:44

Bu yazı, annemisin.com yazarlarından Hanen Nazlı Hayfavi'ye aittir.

Taha'ya sordum en çok sevdiğin 5 yemek ne acaba?

Pizza, hamburger, patates, makarna, somon balıklı sebze çorbası, bulgur pilavı ve yoğurt' dedi ve hepsini birlikte evde yapıyoruz!

Nasıl mı? İşte tarifler...

Margarita Pizza

Margarita pizza hamuru için 4 bardak un, 1 bardak su, 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz, biberiye, kahve fincanında suda eritilmiş 1 paket maya. Taha büyükçe bir leğende hepsini yoğuruyor ve yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. Bu sırada ben 1 çorba tabağı kadar kaşar peyniri rendelerken, Taha da 3 domates rendeliyor. Tavada zeytinyağı ve kekik ile çok az pişiriyoruz. Yarım saat sonra hamuru çocuk oklavasıyla biraz da kalınca açıyoruz ve fırın tepsisine koyuyoruz. Çatalla hamuru her yerinden deliyoruz ve 150 derece ısınmış fırında 5 dk. pişiriyoruz. Tepsiyi alıp üstüne önce kaşıkla domatesi yayma işi Taha'nın ve sonra eliyle kaşarı gezdirerek tepsiyi kaplıyoruz. Biz bu şekilde fırında 10 dakika daha pişirip afiyetle yiyoruz. Sizin çocuklarınız severse üzerine mısır, mantar, zeytin gibi malzemeler ilave edebilirsiniz tabii ki.

Ev Hamburgeri

Ev hamburgeri için önce cızbız köfte yapıyoruz. 1 kilo kıymaya, 1 ekmeği ufalayıp fırında kızartıp mikserde un haline getirip ekleyin, 1 rende soğan, 2 diş rende sarımsak, yarım bardak su, çeyrek bardak zeytinyağı, tuz, kimyon, köri (vitamin deposudur) ve çok az karabiber ile iyice yoğurun. Hamburger ekmeği içine girecek boyutta yuvarlak köfteleri kızgın yağda pişirin. Yanına parmak şeklinde kestiğiniz patatesleri daha hafif olması için zeytinyağı, tuz ve biraz da kekikle harmanlayın ve yumuşayıncaya kadar fırında pişirdikten sonra ketçapla servise hazırlar.

Fiyonk Makarna

Evde yemek yok ve Taha aç mı? Hemen kaynamış suya fiyonk makarna atıyoruz ve 10 dakika pişirip, suyunu döküp, üstüne bol tereyağ ve tuz döndürüp tabağımıza koyuyoruz.. Ketçap olmazsa yemeyiz!

Somonlu Sebze Çorbası

Sebze çorbası, hem de somonlu, işte bu vitamin deposu... 1 havuç, 1 patates, 1 soğan, biraz sarımsak, brokoli, ıspanak ve birer avuç maydanoz ve dereotu haşlanıp, tuz ve tereyağ ekleyerek mikserden geçiriyoruz. Fırında veya tavada hafif ateşte pişirdiğimiz somonu çatalla ezerek içine karıştırıyoruz. Mmmmmm...

Sebzeli Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, hele de sebzeliyse çok faydalı ve doyurucu... 1 soğan, 1 tatlı biberi zeytinyağ, fındık yağı ve tereyağda kavurup üstüne 1 kaşık biber salçası, 3 rende domates kavurup, üstüne 1 bardak bulgura 2 bardak kaynamış su döküyoruz. Suyu çekince yemeye hazır. Yanında yoğurtla nefisss...

Afiyet olsun 😊

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın