Görüş Bildir
Haberler
Anne Olduğunuza Dair 7 İşaret

Anne Olduğunuza Dair 7 İşaret

Kadınon.com
06.01.2015 - 17:01 Son Güncelleme: 06.01.2015 - 17:31
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğarsınız, büyürsünüz ve gün gelir yuvadan uçarsınız… Acısıyla, tatlısıyla bir sürü anı biriktirirsiniz ve hayatınızın en güzel, en özel anını yaşarsınız; evlilik. Ama bundan daha özel bir an daha var o da anne olmanız.

9 ay bin bir zahmetle karnınızda taşıdığınız çocuğunuzu kucağınıza verdiklerinde ise yaşanılan o acıların, uykusuz geçen gecelerin hepsi bir anda unutulur gider ve geriye sadece mutluluk kalır. Annelik oldukça kutsal sayılırken anne olduğunuzu anlamanın yollarının neler olduğunu biliyor musunuz? İşte anne olduğunuza dair o işaretler…

Eğer adetleriniz her ay düzenli bir şekilde oluyorsa geciken adet kanaması hamile olduğunuzun belirtisi olabilir. Emin olmak için gebelik testi yaptırabilirsiniz.

Normal dönemde kokulara karşı belki çok hassas olmayabilirsiniz. Ancak gebelikte kokulara karşı hassasiyette bir artış meydana gelir. Sevdiğiniz şeylerden bile tiksinebilirsiniz. Böyle bir durumda gebe olma ihtimalini göz önünde bulundurabilirsiniz.

Birçok gebe kadının ortak özelliği hamileliğin ilk aylarında meydana gelen mide bulantısı ve kusma belirtisidir. Kimileri daha fazla bulantı ve kusma gibi durumlarla karşı karşıya kalırken kimilerinde bu durum çok az olabilmekte. İlk üç aydan sonra bulantı ve kusma şikayetleriniz azalmaya başlar. Bulantı ve kusma gibi bir rahatsızlığınız varsa gebe olma ihtimaliniz yüksek.

Gebeliğin belirtilerinden birisi de normalden fazla tuvalete gitme ihtiyacıdır. Bunun nedeni de gebelik döneminde vücuttaki sıvı miktarı arttığı için tuvalete gitme ihtiyacınızın da artmasıdır.

Gebelikte hormon değişikliği yaşandığı için karında ve göğüste şişkinlik yaşarsınız. Hamileliğin 3 ayından sonra bu duruma alışırsınız ve rahatsızlık hissetmezsiniz.

Gebe olduğunuza dair diğer bir işaret de halsizlik ve yorgunluk gibi şikayetlerdir. Hormonlardan kaynaklanan bu durum 2-3 aydan sonra normale dönecektir.

Eğer vücut ısınız iki haftadan fazla bir süre normal zamandan daha yüksekse gebe olma ihtimaliniz yüksek.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/anne-cocuk/ann...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın