Görüş Bildir
Haberler
Anne-Baba Adayları Dikkat! Bir Bebeğin Hayatınızı Nasıl Değiştireceğini Gösteren 17 Film

Anne-Baba Adayları Dikkat! Bir Bebeğin Hayatınızı Nasıl Değiştireceğini Gösteren 17 Film

cokiyiya
15.12.2016 - 00:11

Çocuk dünyaya getirmek, bir çiftin başına gelebilecek en heyecanlı en mucizevi şey olsa gerek. Özellikle de ilk bebeğinizi bekliyorsanız, bu heyecan tarif bile edilemez. Bebeğini büyük bir heyecanla kucağına almayı bekleyen çiçeği burnunda anne ve baba adayları, hayatınızı baştan aşağıya değiştirecek minik canavarınızla macera dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız? 🍼🚼

Bir bebek sahibi olmanın, hamileliğin ve de anne/baba olmanın nasıl bir deneyim olduğunu artıları ve eksileriyle farklı şekillerde anlatan filmlerle karşınızdayız, keyifli seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Süper Anne / Baby Boom (1987)

1. Süper Anne / Baby Boom (1987)

Yale'den mezun olduktan sonra Harvard'da master yapan, daha sonra da büyük bir şirkette yönetici olarak çalışmaya başlayan J.C. Wiatt, başarısını her gün nefes almadan çalışmasına borçludur. Wiatt ile bir yatırım bankacısı olan Stevan, sevgi dozunun fazla yüksek olmadığı bir beraberlik sürdürmektedirler. Ta ki onu uykudan uyandıran bir telefon Wiatt'a, ölen İngiliz akrabalarından kendine bir miras kaldığını öğrendiği güne kadar. Vasiyete göre Wiatt'a bir bebek miras kalmıştır. Önceleri onu hemen başından atmak isteyen Wiatt, zaman içinde çocuğa bağlanacak ve hem iş hayatının hem de aşk hayatının tehlikeye düşmesine göz yumacaktır.

2. Bebeğimiz Olacak / She's Having a Baby (1988)

2. Bebeğimiz Olacak / She's Having a Baby (1988)

Jake ve Kristy yeni evlidir fakat aileleri onların hemen bir çocuk yapmasını istemektedir. Filmde, çiftin bu durum karşısındaki bocalamaları anlatılıyor.

3. Çılgın Aile / Parenthood (1989)

3. Çılgın Aile / Parenthood (1989)

Çocuklarını yetiştirmeye çalışan Buckman ailesinin ve arkadaşlarının hikayesi. Yaşanan olaylar bazen canlarını sıkar bazen eğlendirir: uzak kalmış akrabalar, ailenin 'yüz karası', garip insanlar, dolaptaki iskelet ve asi gençler.

4. 9 Ay / Nine Months (1995)

4. 9 Ay / Nine Months (1995)

1994 yapımı ünlü Fransız filmi ‘‘Neuf Mois’’in Hollywood versiyonu... Beklenmedik bir anda baba adayı olan Samuel’in işi ve kariyeri büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Ya bebek hayatını altüst ederse? Çocuk düşkünü komşular, sakar doktorlar gibi göz dolduran yan karakterleriyle, mizah yüklü mizansenlerle akıp giden başarılı bir komedi.

5. Where the Heart Is (2000)

5. Where the Heart Is (2000)

On yedi yaşında, yedi aylık hamile ve cebinde sadece 7.77 dolarla sevgilisi tarafindan bir alışveriş merkezinde terkedilen, Novalee Nation’un hikayesini anlatan film, 'Yüreğin Attığı Yer' ismiyle dilimize çevrilmiş bir romandan uyarlama.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Juno (2007)

6. Juno (2007)

Lise öğrencisi olan Juno, sıkıntı ve meraktan, okuldan arkadaşı Bleeker ile birlikte olmaya karar verir. Ancak hiç olmayacak bir zamanda umulmadık bir şekilde hamile kalır. En yakın arkadaşı Leah ile bu konuya bir çözüm bulmaya karar verirler. Bebeğini dokuz ay boyunca karnında taşıyacak ve onu varlıklı bir aileye verecektir. Juno bu olaylar esnasında oldukça olgunlaştığını hissetmeye başlar.

7. Kaza Kurşunu / Knocked Up (2007)

7. Kaza Kurşunu / Knocked Up (2007)

Yaşam tarzları olarak birbirleri ile hiç alakaları olmayan Alison ve Ben, bir gece eğlenmek için gittikleri bir barda tanışırlar ve içkinin de etkisi ile o gece birlikte olurlar. Ertesi sabah birbirlerini bir daha görmeyeceklerinden emin bir şekilde ayrılsalar da, hayatın süprizlerle dolu olduğunu kısa sürede anlayacaklardır. Çünkü Alison hamiledir. Çocuğunu babasız büyütmekle, hiç ortak noktası olmadığı babası ile büyütmek arasında bir seçim yapmak durumunda kalan Alison, zor da olsa Ben'e bir şans vermeye karar verir. Fakat son derece sorumsuz bir genç olan Ben'le işlerin yürümesi hiç de kolay olmayacaktır.

8. Taşıyıcı Anne / Baby Mama (2008)

8. Taşıyıcı Anne / Baby Mama (2008)

Başarılı bir iş kadını ve yalnız bekar bir kadın olan Kate, kariyerini özel hayatının yerine koymuştur. 37 yaşına geldiğinde artık çocuk doğurmaya karar verir ama hamile kalma şansının olmadığını öğrenince tüm hayalleri suya düşer. 

Gene de kararına devam eden Kate, Angie adlı genç kızın onun yerine doğurmasını ister ve Angie'nin hamile olduğunu öğrenir öğrenmez kendini annelikle ilgili kitaplar okumaya, araştırmalar yapmaya iter.

Angie'nin evsiz kalıp Kate'nin kapısını çalmasıyla işler iyice karışır. Bebeğin doğumunu birlikte bekleyecek ve zorluklarla birlikte mücadele etmek zorunda kalacak olan iki kadın, iki çeşit aile olduğunu farkederler, bir içine doğduğumuz biri de sonradan meydana getirdiğimiz...

9. Annelik / Motherhood (2009)

9. Annelik / Motherhood (2009)

Annelik bir tür delilik... Her gün çocukları beslemek, okula götürüp getirmek, onlara göz kulak olmak, oynamak ve bunları zamanla yarışarak yapmak... Annelik filminde Uma Thurman, işte bu deliliğin sınırlarında gezinen bir anne rolünde. 

Manhattan'da 6 yaşına girecek olan kızının doğumgünü partisini vermeye hazırlanan annenin ne gibi zorluklarla karşılaşacağından haberi yoktur.

10. Uzaklara Gidelim / Away We Go (2009)

10. Uzaklara Gidelim / Away We Go (2009)

Film ilk çocuklarını bekleyen ve mevcut yaşam koşullarından memnun olmayan genç çift Burt ve Verona’nın yerleşip, kuracakları ailenin köklerini salabilecekleri ve çocuklarını büyütebilecekleri en ideal yeri aramak için Amerika’yı dolaşmalarını anlatıyor. Çiftin yol boyunca yaşadıkları aksilikler ve aradıkları ‘ev’i bulmaları için onlara yardım etmeye çalışan enteresan akrabalar ve eski arkadaşlar da serüvenlerine renk katıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bebekler / Babies (2010)

11. Bebekler / Babies (2010)

Yönetmenliğini Thomas Balmes’in yaptığı Fransız yapımı bir belgesel olan Bebekler, kültür farklılıklarının bebek yetiştirmede ne kadar belirleyici olabileceğini gösteriyor.

Moğolistan'dan Nambiya'ya dünyanın dört bir yanından, dört bebeğin yaşamlarının bir yılına bir eğlenceli bakış.

12. Başımıza Gelenler / Life as We Know It (2010)

12. Başımıza Gelenler / Life as We Know It	(2010)

Holly ve Eric, korkunç geçen bir randevu sonrasında, hiçbir ortak noktaları olmadığını anlayıp bir daha görüşmemeye karar verirler. Ancak aniden Sophie’nin hayatta tek sahip olduğu ebeveynler olduklarında, farklılıklarını bir kenara bırakmak zorunda kalırlar. Yoğun sosyal hayatları devam ederken, aynı çatı altında yaşayabilmenin de bir yolunu bulmalıdırlar.

13. Mükemmel Plan / Friends with Kids (2011)

13. Mükemmel Plan / Friends with Kids (2011)

Jason ve Julie çok uzun yıllardır iki iyi dosttur ve arkadaş grubunda bekar-çocuksuz kalan son çifttir. Evliliğin ve çocuk yetiştirmenin ilişkilerine zarar vermesinden korkan ikili evlenmeden bir bebek yaparak aynı evin içinde arkadaş olarak yaşamaya devam ederler ve bu arada da başkalarıyla tanışıp yeni ilişkiler de kurarlar. Herkes 'bunu yapamazsınız'derken, onlar başarmış gibi görünseler de içten içe birbirlerini kıskanmaya da devam ederler.

14. Aramızda Bebek Var / A Happy Event (2011)

14. Aramızda Bebek Var / A Happy Event (2011)

Barbara ve Nicolas beraber çok mutlu olan ve çocuk yapmaya kadar veren bir çifttir. Anne olmak daha çok Barbara'nın fikri olsa da baba olmanın heyecanı Nicolas'ı da sarar. Barbara hamileliği süresince bedenen ve ruhen bir çok değişim yaşayacak, bebek sahibi olamanın çift üzerindeki etkisi doğumdan sonra daha çok hissedilecektir... 

Aşk, bağlılık, annelik, fedakarlık konularının işlendiği film, Eliette Abecassis'in romanından yönetmen Remi Bezançon ve Vanessa Portal tarafından uyarlanmış duygu yüklü bir dram. Toronto Film Festivali'nde de gösterilen yapım, iki insan arasındaki yoğun bir beraberliğin kişileri nasıl ve nereye kadar değiştirebileceğini sorguluyor.

15. Senin Hikayen (2013)

15. Senin Hikayen	(2013)

Hakan ve Esra iyi anlaşan, kariyerlerinde oldukça başarılı olan bir çifttir ve yedi yıldır devam eden evlilikleri önemli bir dönemden geçmektedir. Çocuk sahibi olmaya karar veren çift, bu konuda ailelerinden de fazlasıyla destek görür. Öyle ki Hakan'ın annesi Meral, haber sonrasında oldukça heyecanlanır ve kendini bu sürece tam anlamıyla dahil eder; bu da işleri karışık ve eğlenceli bir noktaya doğru sürükler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bebek Kampı / Baby Bootcamp (2014)

16. Bebek Kampı / Baby Bootcamp (2014)

30 yaşına gelmenize rağmen hala bekar bir kadınsanız, evli ve çocuklu yakınlarınızın gözünde bir ‘uzaylı’ kadar anlaşılmazsınız. Bu yüzden sizi en kısa zamanda evlendirmeyi kendilerine bir görev bilirler. Julia’nın başına gelenler de bundan farklı değil. Etrafı hamile ve yeni annelerle çevrili Julia'nın çalıştığı bir bebek kampında yaşanan ilginç olaylar konu ediliyor.

17. Bridget Jones’un Bebeği / Bridget Jones's Baby (2016)

17. Bridget Jones’un Bebeği / Bridget Jones's Baby (2016)

10 yıl önce Mark Darcy ile mutlu sonda bıraktığımız Bridget Jones, şimdi ise 40'lı yaşlarında boşanmış ve hayata yeniden atılan, bekar bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Darcy ile ayrıldıktan sonra haber yapımcılığı işine daha sıkı sarılan, çevresini eski ve yeni arkadaşlarıyla donatan Jones'ta belki de değişmeyen tek şey sakarlığı. Her şey kontrol altındaymış gibi görünürken Bridget başına çorap örmeyi başaracak mıdır? Üstelik bu kez Bridget hamiledir ve doğuma dek çocuğun babası belirsizdir. İki aday arasındaki Bridget eski aşkını mı yoksa yeni sevgilisini mi seçecektir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
69
17
16
5
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Neslihan İŞMAR

Favorim;12.Başımıza Gelenler/Life as We Know It (2010).Filmde çalınan müziklerden de favorim;bir Leonard Cohen klasiği olan Roberta Flack'in yorumuyla "Hey,T... Devamını Gör

Pinklove

Josh Duhamel nasil yakisikli bir adam fergie yaninda annesi gibi duruyor :)

deniz doğan

Nine months favorim