Görüş Bildir
Haberler
Anksiyeteyle Mücadele Edenlerin Kendilerinden Bir Parça Bulacağı Mutlaka İzlenmesi Gereken 12 Film

Anksiyeteyle Mücadele Edenlerin Kendilerinden Bir Parça Bulacağı Mutlaka İzlenmesi Gereken 12 Film

Aburoski
06.09.2020 - 22:01

Psikolojik rahatsızlıklar hakkında ilham veren, bilgilendiren hatta eğlendiren birçok film var. Bu filmler bazı sorunlarla mücadele eden insanların geçtikleri zor dönemlerde bir kaçış sağlıyor. Ayrıca kendini ekranda görmek rahatlatıcı da olabiliyor.  Biz de sadece kaygı durumunu sizin yaşamadığınızı göstermek için 12 film derledik. Bakalım kendinizden bir parça bulabilecek misiniz? 

Not: Filmler IMDb puanlarına göre sıralandırılmıştır ve film özetleri beyazperde.com sitesinden alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Switch (2010)

12. The Switch (2010)

IMDb 6,1



40 yaşında bekar bir kadın olan Kassie Larson suni döllenmeyle hamile kalmaya karar vermiştir. 7 yıl sonra, en iyi arkadaşı Wally, ona destek vermek için yanındadır. Fakat Wally’nin gizli bir sırrı vardır: Larson’u hamile bırakacak kişinin spermleri ile kendisininkini değiştirmiştir...

11. Thanks for Sharing (2012)

11. Thanks for Sharing (2012)

IMDb 6,4



Seks bağımlılığıyla mücadele eden üç farklı karakterin hikayesini ele alan filmde, karakterler hayatlarını zorlu bir yokuşa süren bu bağımlılığı tedavi etmek için yeni bir tedaviye başlarlar. 12 adımda tedaviyi vadeden bu süreç boyunca içgüdülerini yenip, arzu ve isteklerini kontrol etmeye çalışacaklardır. Bunu başarmanın yolu da birbirlerine karşı samimi ve destekleyici olmalarından geçer. Adam da bu gruptaki kişilerden biridir ve son yıllarda bu bağımlılığı yenme anlamında önemli aşamalar kaydetmiştir. Kanser hastalığını yenmiş olan güzel Phoebe ile tanıştığında gerçek hislerin yer aldığı sahici bir ilişkiye hazır olduğunu hisseder...

Stuart Blumberg'ün yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Gwyneth Paltrow, Mark Ruffalo ve Pink paylaşıyor.

10. The Girl on the Train (2016)

10. The Girl on the Train (2016)

IMDb 6,5



Gerilim ve gizem türü film işsizlik çeken, alkol problemleri olan ve günlerini tren yolculukları yapıp sorunsuz ve muhteşem çiftleri gözlemleyerek geçiren bir kadına odaklanıyor. Genç kadın mükemmel olduğunu düşündüğü bir çifti izlerken mükemmel çiftteki kadının cinayete kurban gitmesiyle sarsılıyor. Cinayetin gizemini çözmeye çalışan kadın cevapsız sorular içinde bir cevap arıyor.

Paula Hawkins'in dünya çapında 2 milyondan fazla satan romanından uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Rebecca Ferguson, Haley Bennett, Justin Theroux, Luke Evans, Allison Janney, Edgar Ramirez, Lisa Kudrow ve Laura Prepon gibi isimler yer alıyor. Duyguların Rengi ve Get On Up gibi filmlerin yönetmenliğini yapmış olan Tate Taylor, Trendeki Kız filminin de yönetmen koltuğunda yer alıyor.

9. P.S. I Love You (2007)

9. P.S. I Love You (2007)

IMDb 7,0



Bir kadın için, sevdiği adama bütünüyle teslim olmuş ve bütün hayatının anlamını onun üzerine kurmuş hatta onunla nefes alırken, adamın bir hastalık nedeni ile çekip gidecek olması kolay kaldırabileceği bir şey değildir. Holly, kocasına aşıktır ve bir gün Gery ölümcül bir hastalığının olduğunu öğrenir. Tek istediği kendisinden sonra Holly için hayatı kolaylaştırmaktır artık. Bu vesile ile ölmeden önce bir sürü mektup yazar karısına. İşte bu mektuplar sayesinde Holly yeniden hayata tutunmayı öğrenecektir.

8. It’s Kind of a Funny Story (2010)

8. It’s Kind of a Funny Story (2010)

IMDb 7,1



Craig, bir lise öğrencisidir ve en yakın arkadaşının kız arkadaşına kara sevda ile tutulmuştur. Craig, bir an kendisinde intihar eğiliminin olduğunu fark edince bir hastaneye gider ve kontrolden geçmek ister. Kendisine bir takım incelemeler yapılacağını düşünür ve muhtemelen de ertesi gün okula gidebilecektir. Ancak işler planladığı gibi gitmez ve bir hafta süreyle hastanede kalması gerekir. Ancak gençler için olan bölüm tadilatta olduğu için Craig’i yetişkinlerin yanına alırlar, aralarında birkaç genç de vardır. Genç bir kızı olan Bobby, ona etrafı tanıtır. Craig’in dikkatini Noelle çeker ki aynı yaşlardadırlar. Craig, nerede olduğunu arkadaşlarından saklamak ister. Bir şeyler çiziyordur, arada terapiye gidiyordur, şarkı söylüyor ve Bobby’e bir röportaj konusunda yardımcı olmaktadır. Peki gerçekten hepsi bu mudur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

7. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

IMDb 7,3



Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı'nda fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek 'Life!' dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter, kendini hiç beklenmedik bir maceranın içinde bulur. Yeni iş arkadaşı Cheryl'la masumca flört etmeye başlamasının sonrasında hayatı, hayalindeki sevgilinin gerçeğe dönüşmesiyle değişir. Cheryl, onun uzun süredir düşlediği aşkın vücut bulduğu insandır. Ancak Walter, büyüsünün bozulacağını düşündüğünden hislerini Cheryl'a açıklamakta tereddüt etmektedir. Bir yandan da derginin artık yalnızca internetten yayın yapacağı haberini alması, onu işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Derginin basılı yayın hayatına veda edeceği son sayısında çıkması planlanan önemli bir fotoğrafın yok olmasıyla işler karışır. Walter'ı ve Cheryl'ı akıl almaz olaylar ve sürpriz gelişmeler beklemektedir.

6. Girl, Interrupted (1999)

6. Girl, Interrupted (1999)

IMDb 7,3



Yaşamına kast etme, günlük ilişkiler yaşama ve kişilik bölünmesi tanısıyla ailesinden ayrılarak 'Claymoore' adlı psikiyatri kliniğine yatırılan yazar adayı genç Susanna Kaysen’in buradaki personel ve hastalarla yaşadığı hüzünlü, heyecan verici, iç burkucu ilişkinin hikayesini anlatan film yazar Susannna Kaysen’in aynı adı taşıyan romanından, başarılı filmleriyle bütün dünyaya kendini kanıtlayan James Mangold tarafından sinemaya uyarlanmış.

5. Silver Linings Playbook (2012)

5. Silver Linings Playbook (2012)

IMDb 7,7



Eski bir tarih öğretmeni olan Pat Salitano (Bradley Cooper), yaşamında değer verdiği her şeyi bir günde yitirmiş bir adamdır. yaşadığı ciddi bir travma sonrası patlar ve ardından mahkeme kararı ile 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görür. Çıktıktan sonra hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşen Pat'in yegane amacı düzgün bir adam olup, işini geri almak ve karısı Vicky'yi bu sayede geri kazanmaktır.

Fakat durum Pat için sandığından daha zor olacaktır. Bir yemekte, aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşmak amacıyla yakınlaşır. Bir 'iyilik' karşılığı Pat'e yardım teklif eden Tiffany, her ikisi içinde umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır...

Uyarlama senaryosunu ve yönetmenliğini David O. Russell'ın üstlendiği film dram ve komedinin iç içe geçtiği bir film.

4. Ferris Bueller’s Day Off (1986)

4. Ferris Bueller’s Day Off  (1986)

IMDb 7,8



Lise öğrencisi olan Ferris Bueller, okuldan bir günlüğüne kurtulmak istemektedir. Güzel bir bahar günü okuldan kaçan Ferris ve arkadaşı Cameron, eğlenceli bir gün geçirmeye karar verirler. Ancak onların eğlence anlayışı, fazlasıyla tehlike içermektedir. Cameron’un babasının ödüllü Ferrarisini alan ikili, Ferris’in kız arkadaşı Sloane’ı da yanlarına alarak Şikago’ya doğru yola koyulur. 17 yaşında, kaçırdıkları kırmızı Ferrari ile şehri turlayan ekip, kendilerini beklenmedik durumlar içerisinde bulur.

3. The Breakfast Club (1985)

3. The Breakfast Club (1985)

IMDb 7,9



1985 yılına ait bir gençlik klasiği ile karşı karşıyayız. Filmde bir nerd 'inek öğrenci modeli', atletik bir sportmen, bir freak 'ucube anarşist', bir entelektüel ve bir 'sarışın' aralarında keşfedecekleri ortaklığa doğru yol alacaklardır. Amerikan lise hayatından bu beş benzemez, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek gibi bir işkenceye maruz kalmışlardır. Yetişkin aklı ve ergen yüreğini tek potada eritmeyi bilen John Hughes, hiç şüphesiz bir kuşağa, 80’li yılların en iyi gençlik filmlerini armağan etti. 'Sixteen Candles', 'Pretty in Pink' bir yana, Kahvaltı Kulübü’nün üstadın en iyi işi olduğunu teslim etmek lazım. Gerçek bir kült film 'Kahvaltı Kulübü'...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The Perks of Being a Wallflower (2012)

2. The Perks of Being a Wallflower (2012)

IMDb 8,0



Charlie, arkadaşları tarafından daima küçümsenen ve görmezden gelinen, kendi dünyasındaki kişisel sorunlarıyla boğuşmakta olan sorunlu bir gençtir. Gerek sınıf gerekse okul arkadaşlarının acımasızca alay ettiği Charlie, en yakın arkadaşının intihara teşebbüs etmesiyle iyice dibe batar. Aynı sene liseye başlar. Bu yeni okulda tanıştığı iki kardeş, Sam ve Patrick'in kendisini arkadaş olarak kabul etmeleri başlarda imkansız gibi görünse de kısa zaman içerisinde yakın arkadaş olurlar. İki kardeş, son derece çekingen bir genç olan Charlie'yi uyandırıp ona hayattan zevk almayı öğretmeye başlarlar. Charlie, her daim bir kenarda beklemekte olan çocukluk travmasıyla baş etmeye çalışacak; Sam ve Patrick aracılığıyla gerçek dünyayı tanımaya başlayacaktır.

1. A Beautiful Mind (2001)

1. A Beautiful Mind (2001)

IMDb 8,2



Akıl Oyunları, asosyal bir matematikçi olan John Nash'in hayatını konu ediyor. John Forbes Nash kazandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını her daim hissettiren ve çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir. Böylece matematik çevrelerince ününü yayan dahi adam zamanla şizofrenik belirtilerle mücadele etmeye başlar. Nash artık kendi kurgusal gerçekliklerinden oluşturduğu dünyasıyla asıl gerçekleri ayırt edemeyecek bir aşamaya gelir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
11
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?