Görüş Bildir
Haberler
Ankara ve İstanbul'u Kıyaslayan İYİ Partili Kavuncu: 'İmamoğlu İstenmeyen Rakip'

Ankara ve İstanbul'u Kıyaslayan İYİ Partili Kavuncu: 'İmamoğlu İstenmeyen Rakip'

Emre Ordu
12.11.2022 - 12:01 Son Güncelleme: 14.11.2022 - 18:12

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi. Ankara ile İstanbul'daki seçimleri kıyaslayan Kavuncu 'İmamoğlu, performansıyla elbette istenmeyen bir rakip olabilir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube kanalına konuk oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret iddiasıyla açılan davaya işaret eden Mengü, 'Cumhur İttifakı İmamoğlu'nun aday olmasını istemiyor mu? sorusunu yöneltti. 

Kavuncu, İmamoğlu'nun adının adaylık içim geçtiğini ve bunun da son derece doğal olduğunu belirtti. Kavuncu, İmamoğlu’nun İstanbul seçimlerinde iyi bir performans sergilediğini kaydederken, Ankara ve İstanbul’daki seçimler kıyaslandığında İmamoğlu’nun iktidar tarafından 'istenmeyen rakip' olarak öne çıktığını şöyle ifade etti:

'İstanbul gibi çok önemli bir kentte belediye başkanlığı yarışı oldu. Kampanya açısından çok yüksek bir performansı var sayın İmamoğlu’nun. Yarıştığı kişi AKP için de çok güçlü bir isimdi ki cumhurbaşkanı da devreye girdi. Ankara’daki belediye seçimleriyle bunu kıyasladığınızda İstanbul’daki çok daha yoğun. İmamoğlu, hem enerjisi hem performansıyla elbette istenmeyen bir rakip olabilir.'

Akşener, Yavaş ile görüştü mü?

Akşener, Yavaş ile görüştü mü?

Mengü, Kavuncu'ya, İYİ Parti lideri Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a 'Aday olursanız size destek veririz' dediği iddiasını sordu. Kavuncu 'Bize aleni şekilde yansıyan bir şey yok. Ben de basından öğrendim' yanıtını verdi.

"Genel Başkanınımızın aday olması gerektiğini söylüyoruz" 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener'i görmek istediklerini söylemişti.

Çirkin, “Kılıçdaroğlu’na saygımız var. Dürüst bir devlet adamı. Ama kamuoyu yoklamalarında Erdoğan'dan geride. Kılıçdaroğlu’nun kişiliği, mezhebi ve siyasi görüşüyle İYİ Parti’nin sorunu yok, olamaz. Kazanamayacağını düşünüyoruz' demişti.

Mengü'nün bu açıklamayı hatırlatması üzerine Kavuncu, kendisi dahil birçok il başkanının cumhurbaşkanı adayı olarak Akşener'i görmek istediğini ifade etti. 

Kavuncu, İYİ parti mensubu olarak kendi genel başkanlarınının cumhurbaşkanı adayı olmasını istemelerinin 'doğal' olduğunu vurguladı,  ancak kimin aday olacağına altılı masanın karar vereceğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabuzeni

Ana Trabzon Baba Rize li olan bir ailen gelen ben sizi uyarıyorum Karadenizli birine oy vermeyin

Enverland

Mansur yavaş harici Kemal bey veya Ekrem bey hangisi aday olursa seçim sonucunu etkiler. Ben şahsen sırf Erdoğan gitsin diye küçük Erdoğan'a oy kullanma tara... Devamını Gör

İyi parti derin devlet dedikoduları doğru galiba. Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasın diye alttan alttan tüm kozlar oynanıyor. Şu halde bu kadar emeği olan ve de... Devamını Gör

Bu arada ne alaka o da CHP de diyenler olursa. O halde neden Kılıçtaroğlu bir seçenek olamıyor diye cevap vereyim peşinen. Liderlik vasfı yok falan tavırları... Devamını Gör