Görüş Bildir
Haberler
Anime Tanıtımı:Yu-Gi-Oh! Düello Canavarları

Anime Tanıtımı:Yu-Gi-Oh! Düello Canavarları

Ferhat UZUNER
08.03.2016 - 21:27

1. Konusu

Not:İzlemeyenler için anime hakkında spoiler vardır.

16 yaşındaki Yugi Mutou ailesinden kalan tek kişi olan büyükbabası ile birlikte yaşamaktadır .Yuginin büyükbabası ;Solomon Mutou; Yugiye kimsenin çözemeyeceği eski bir Mısır-Yapbozu hediye eder.Ama Yugi bulmacayı çözünce hayatı sonsuza kadar değişir.

Bulmacanın içinde bir tane ruh vardır.Bu ruh dünyayı 5000 yıl önce 'Gölge oyunları'ndan kurtaran firavundur.Bu eski oyun, geleceği görmeye ve nihayetinde birinin kaderini tayin etmeye yarayan büyülü bir törenide barındırıyordu.Oyunda, çok fazla sihir, büyü ve vahşi yaratık kullanıldığından, oyunun kontrolden çıkması ve dünyayı yok etme tehlikesi oluşturması çok uzun sürmedi. Ancak, cesur bir Firavun bu duruma müdahale etti ve dünyanın yok oluşunu engelledi .Pegasus adlı bir karakter bu oyunu geleceğe uyarlar ve dünya yeniden tehlikededir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Yu Gi Oh Jeneriği

3. 1 Beden 2 Ruh

3. 1 Beden 2 Ruh

Yugi Milenyum bulmacasını çözdükten sonra içine bir ruh girer.İçine giren ruh 5000 yıl önce dünyayı kurtaran firavundur.Firavun, olmadan önce içine kapanık ve yalnız olan Yugi daha sonraları yani Firavun geldikten sonra arkadaş edinir. İçine kapanıklığını yener.

4. Firavun

4. Firavun

Gizemli güçleri olan eski mısır firavunudur. Milenyum Bulmacası'nın gizemli gücüne sahiptir.Geçmişine dair hatırladığı tek şey dünyayı kurtardığıdır öyle ki ismini bile hatırlamaz.Yugi ile hafızasını bulmaya çalışır.

5. Milenyum Parçaları

5. Milenyum Parçaları

Milenyum parçaları 5000 yıl önce firavunun elindeydi firavun ölünce 7 parçada firavunun mezarı üstünde toplanmıştır. Fakat bu parçalar bulunmuş ve farklı kişilere gelmiştir.

Pegasus J. Crawford ;Amerikan kart tasarımcısıdır. İlk başlarda gölge düelloları yapardı. Milenyum gözüne sahiptir.

Ryo Bakura ;Yugi ile aynı sınıftadır. Milenyum parçalarından biri olan milenyum yüzüğüne sahiptir. Beyaz saçlıdır. Milenyum yüzüğü yüzünden kötü tarafı olan Dark Bakura'ya dönüşür.

Marik Ishtar ;Milenyum çubuğunun sahibidir. Ailesi yüzyıllar boyunca firavunun mezar koruyucularıdır.

Ishizu Ishtar ;Marik'in kızkardeşidir.Milenyum Kolyesi'ne sahiptir.

Shadi ;Mezar koruyucusudur ve 7 milenyum parçasınında koruyucusudur.Milenyum anahtarının sahibidir.

6. Arkadaşlıkların En Güzeli

6. Arkadaşlıkların En Güzeli

Yuginin yanında durup hep ona destek veren,yardım eden ve onu kolluyan arkadaşları.

Joey Wheeler ;Yugi'nin en yakın arkadaşlarından biridir ve aynı zamanda sınıf arkadaşıdır.Seto Kaiba'nın kendisini aşağılamasından nefret eder ve düellolarda her zaman şanslıdır.(Animenin en komik karakteri)

Tea Gardner;Yugi'nin en yakın arkadaşlarından biridir ve aynı zamanda sınıf arkadaşıdır. Tea genellikle düello yapmayı sevmez ve düello yapma hakkında fazla bilgisi yoktur. Yugi ve Joey azda olsa Tea'ya düello yapmanın nasıl birşey olduğunu gösterir.

Tristan Taylor;Yugi'nin en yakın arkadaşlarından biridir ve aynı zamanda sınıf arkadaşıdır.Düello krallığında önemli bir karakter değildir, fakat savaş şehrinde Joey'in kızkardeşi Serenity'e aşık olur ve onun için Duke ile devamlı yarışır. Serenity için düello yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Mısır Tanrı Koruyucusu Exodia

7. Mısır Tanrı Koruyucusu Exodia

5 tane özel kartın birleşmesiyle oluşur.

Bu kartlar tek başlarına kullanılırlarsa hiç bir işe yaramazlar. Fakat bir araya getirilince Exodia, hiçbir büyü veya saldırının kendisine karşı koyamayacağı bir canavar hâline gelir. Exodia'yı oluşturan kartlar kısıtlı kartlar listesindedir.

8. 3 Mısır Tanrı Kartı

8. 3 Mısır Tanrı Kartı

tanrı kartlarıdır.bu kartlar birleştiğinde sonsuz güç oluşur.3 mısır tanrı

kartının gücü Exodia'yı yenebilcek güçtedir(3'Ü BİRLEŞTİĞİ ZAMAN)ama tek bir

mısır tanrı kartı exodia ile baş edemez.

Ra'nın Kanatlı Ejderhası;Bu mısır tanrı kartı en güçlü tanrı kartıdır.bu kart'ın gücü feda ettiğiniz canavarların gücünün toplamı kadardır.bu kart'ın gizli yetenekleri de vardır.onlardan biri:feda ettiğiniz yaşam puanları ra ya eklenir

'Güneşin ve gökyüzünün koruyucusu.Sana

yalvarıyorum lütfen beni duy.kendinizi küreden ışığa dönüştürün ve bana bu savaşta

zafer getirin.size yalvarıyorum.bu mütevazi oyunumuza zevk gelsin.'

Göklerin Ejderhası Slyfer; Bu mısır tanrı kartı elinizdeki her kart için 1000 puan alır.ayrıca bu kart oynanan karşı rakip canavarına otomatik olarak saldırır.

Katil İşkenceci Dikili Taş(Obelisk Tormentor);Bu mısır tanrı kartının gücü atk/4000 def/4000 olmaksızın istedeğiniz canavarın gücünü emer.

9. Seto Kaiba ve Mavi Gözlü Beyaz Ejderhaları

9. Seto Kaiba ve Mavi Gözlü Beyaz Ejderhaları

Animede bol bol 'Mavi Gözlü Beyaz Ejder Saldır' lafını duyacaksınız.

Yugi'nin inandığı 'Kartların Kalbine' inanmaz. Kahverengi saçlı ve mavi gözlüdür. Yugi ve Joey'i sevmez. Büyü ve gölge düellolarına inanmaz. Büyü ve gölge düellolarını anlamsız bulduğu için devamlı Yugi ve Joey'e 'hokus-pokus saçmalıkları' der, fakat Yugi bunların hiçbirine aldırış etmez ve Kaiba'yı arkadaşı olarak görür. Buna rağmen, Yugi'ye yardım eder. Mokuba adında küçük erkek kardeşi vardır ve Mokuba'yı her şeyden korur. Çünkü ailesinden kalan ve onun için değerli olan tek kişidir. Gozaburo Kaiba tarafından evlatlık alınırlar ve babasını yenerek Kaiba Corp'un sahibi olur.

Mavi Gözlü Beyaz Ejdarhalar; sağlam karttırlar.Ayrıca 3 tanesi birleşip Blue-Eyes Ultimate Dragon adlı yenilmesi güç bir canavara dönüşürler.

10. Düello Canavarları

10. Düello Canavarları

´Düello Canavarları´ adlı bu kart oyununda(bu kart oyunu şu an hala oynanan ve turnuvaları olan bir oyundur), oyuncular birbirinden güçlü canavarları, son derece heyecanlı dövüşlerde birbirleriyle karşılaştırıyor.

Asıl Konusu: Eskiden 5000 yıl önce mısırda buna benzer bir oyun oynuyorlardı ona 'Gölge Oyunu' diyordular .Oyunda,çok fazla sihir, büyü ve vahşi yaratık kullanıldığından, oyunun kontrolden çıkması ve dünyayı yok etme tehlikesi oluşturması çok uzun sürmedi. Ancak, cesur bir Firavun bu duruma müdahale etti ve dünyanın yok oluşunu engelledi.

Not: Sizde bu efsane oyunu oynamak isterseniz.Nasıl oynanacağını interneten bulabilirisiniz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
156
50
10
9
7
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Dygulandım ... ;( Ne izlerdim be Yugi ilk bölümde Kaiba nın 3 tane mavi gözlü beyaz ejderini Exodia yı çağırarak yenmişti. Sonra şerefsizin biri Exodia nın k... Devamını Gör

Özgür Aşkar

https://www.facebook.com/groups/yugiohdesteTR/ Eğer sizde bu oyunu öğrenmek isterseniz Türkiye'nin en aktif grubuna davetlisiniz.