Görüş Bildir
Haberler
Anadolu Ajansı, Özgür Özel'in Sansür İddiasına Sansür Uyguladı

Anadolu Ajansı, Özgür Özel'in Sansür İddiasına Sansür Uyguladı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Anadolu Ajansı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'PKK'lıların 5 tane 10 tane çocuğu var' sözlerini sansürlediğini iddia etti. Özel'in iddiası Anadolu Ajansı tarafından sansür yedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sansür iddiasına haberde yer vermedi

Sansür iddiasına haberde yer vermedi

Anadolu Ajansı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı aktarırken söylediği, 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin Anadolu Ajansı tarafından sansürlendiği' iddialarına yer vermedi.

Özgür Özel, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, '10 çocuk yapan PKK'lılar kimdir? Cumhurbaşkanı bunu açıklasın. İçişleri Bakanlığı'nın kayıtlarında PKK'lıların çocukları yoksa kime PKK'lı diyor, kime terörist diyor? Bir ülkede yaşayan insanları kimliklerinden dolayı terörist ilan etmek büyük bir hadsizliktir. Bunu kınıyoruz. Bu cümlelerin alelacele Anadolu Ajansı'nın metinlerinden ayıklanıyor olması, birisinin şuursuzluğunu birilerinin örtmeye çalışması çabasıdır. Sansür değil, utanç ve özür gerektirir. Buna davet ediyoruz.' ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini ayıklamakla suçladığı Anadolu Ajansı Meclis'teki konuşmalarla ilgili geçtiği haberde Özgür Özel'in bu iddiasını da sansürledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Önce CHP'den ardından Memleket Partisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi bugün AK Parti'ye katıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Çelebi'ye rozetini bugün partisinin grup toplantısında taktı.

Çelebi'nin kürsüde yaptığı konuşmanın ardından Erdoğan Çelebi'nin elini sıktı ve 'Senin çocuk kaç tane?' diye sordu. Çelebi ise 'Bir tane efendim' diye yanıt verdi. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret etti ve 'Doktora yapıyor, kariyer' dedi. Erdoğan ise 'Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım' dedi. Çelebi'nin eşine yaşını soran ve '46' yanıtını alan Erdoğan, 'Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var' ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Erdoğan'ın bu sözlerinin Anadolu Ajansı tarafından 'ayıklandığını' öne sürmüştü. 

Gazete Duvar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
6
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Liyan

Bir kez daha nefret ettik çok şükür.

Çerkes Inside

kimi dediği çok belli amucuk hdpyi seven destekleyenlerin kahir ekseriyeti pkkyıda seviyor sempati duyuyor ve destekliyordur. yani pkk lıdır. aspirin kadar c... Devamını Gör