Görüş Bildir
Haberler
Amerika'da Gezilecek 11 Doğa Harikası Yer

Amerika'da Gezilecek 11 Doğa Harikası Yer

gruppal com
27.04.2016 - 15:54

Yurtdışı turları arasında hiç şüphesiz en ilgi çeken yerlerden biridir Amerika. Gökdelenleri, iş merkezleri, kafeleri ve köprüleriyle tatil fırsatları ve birbirinden güzel imkanların bir arada olduğu bu şehirde daha önce hiç duymadığınız ve görmediğiniz doğal güzelliklerden bahsedelim istedik.

Eğer bir gün sizin de yolunuz Amerika'ya düşerse, bu güzelim yerleri görmeden sakın dönmeyin deriz.

1. CAESARS HEAD STATE PARK

1. CAESARS HEAD STATE PARK

Amerika'nın Kuzey Karolina eyaleti sınırları içerisinde olan bu parka bir kaya yolunu geçerek ulaşabiliyorsunuz. Deniz seviyesinden yaklaşık bin metre yükseklikte olan bu parkın adı bir dağcı köpeğinin adından geliyor.

2. CHARLESTON HISTORIC DISTRICT

2. CHARLESTON HISTORIC DISTRICT

Tek tek evlerin birleşimiyle oluşan bu bölge, Kuzey Karolina'nın kalbi konumundadır. 18. ve 19. yüzyıldan kalma bu evlerin oluşturduğu muazzam görüntü mutlaka görülmeye değerdir. Unutulmaz bir yurtdışı tatili yapacağınız bu yerde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

3. CONGAREE NATIONAL PARK

3. CONGAREE NATIONAL PARK

Amerika'nın en büyük ormanlarından biri olan Congaree Ulusal Parkı, dünyadaki en yüksek ılıman iklimi ağaçlarına ev sahipliği yapan bu orman 1969 yılından bugüne her geçen gün daha da zenginleşen bitki örtüsüyle misafirlerine yeşillikler içinde bir ziyafet sunuyor. Parkın içerisinde bir de nehir bulunuyor ki, görülmeye değer. Parkın bir kısmı ise vahşi ve doğal yaşam alanı olarak ilan edilmiş.

4. HILTON HEAD ISLAND

4. HILTON HEAD ISLAND

Amerika'nın tatil yerleri arasında olan bu ada, Atlantik Okyanusu üzerinde yer alıyor ve 19 kilometrelik bir sahil alanı bulunuyor. Her yıl milyonlarca tatilcinin akın ettiği bu ada, ülkenin en önemli turizm gelirlerinden de birini oluşturuyor.

5. HISTORIC DOWNTOWN BEAUFORT

5. HISTORIC DOWNTOWN BEAUFORT

Amerika'daki tarihi yerlerden biri olan bu bölge, 1969 yılından beri koruma altında. Edirne'nin köprülerine benzeyen bir mimari stiline sahip, evleri, bahçeleri, binaları ve mimari eserleriyle ünlü olan Historic Downtown, son dönemlerde Amerika'da huzur, sessizlik ve sakin bir hayat arayanların da gözdesi oluyor.

6. HUNTING ISLAND STATE PARK

6. HUNTING ISLAND STATE PARK

Avcılık Adası olarak çevirebileceğimiz Hunting Adası Milli Parkı 1935 yılından beri devlet parkı olarak kullanılmaktadır. Doğal güzellikleriyle ünlü olan bu yer, 19. yüzyıldan kalma bir fenere sahiptir. Parkın eşsiz güzellikteki plajları dünyadaki en güzel yerler listesi arasında da yer almıştır.

7. MYRTLE BEACH

7. MYRTLE BEACH

Amerika'nın doğu kıyısında bir sahil şehri olan Myrtle Beach, eğlenceleri, otelleri ve kafeleriyle harika bir Amerika tatili yapmak isteyenlerin buluştuğu bir yer oluyor. Yıl boyunca 10 milyondan fazla ziyaretçi alan bu tatil yeri, geniş kumsalları ve ılıman iklimi nedeniyle önemli turizm yerlerindendir.

8. OLD SHELDON CHURCH RUINS

8. OLD SHELDON CHURCH RUINS

Eski Sheldon Kilise Kalıntısı olarak görebileceğiniz bu bölgedeki kilise, önceden Prens William Parish Kilisesi olarak adlandırılıyordu. 1745 yılında inşa edilen Sheldon, Yunan tarzı mimarisiyle bugün bile güzelliğini korumaya devam ediyor.

9. SWAN LAKE IRIS GARDENS

9. SWAN LAKE IRIS GARDENS

Iris Bahçeleri'nde bulunan Kuğu Gölü, sadece gölüyle değil Japonya'nın İris çiçekleriyle de ünlü bir bölgedir. Parkta birçok bitki ve kuğu bulunuyor. Harika fotoğraflar çekmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir.

10. WILDLIFE MANAGEMENT AREA

10. WILDLIFE MANAGEMENT AREA

Yaban hayatın ve yemyeşil bir yerin ortasında kendinizi kaybedeceğiniz bir bölgedir burası. Yaban Hayatı Koruma Bölgesi olarak adlandırılan bu yer, geleneksel toprak sahiplerinin oluşturduğu bir komite tarafından yönetiliyor.

11. FORT SUMTER NATIONAL MONUMENT

11. FORT SUMTER NATIONAL MONUMENT

Sadece tekne yardımıyla gidebileceğiniz bu ada, bir eğitim merkezi olarak da kullanılmakta. Sullivan Adası'nda bulunan bu yerdeki savaş dönemlerinden kalma sergiyi gezebilir ya da kale içerisinde düzenlenen etkinliklere denk gelirseniz, katılabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
15
11
7
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın