Görüş Bildir
Haberler
Amazon, Fire Phone'un Fiyatını 99 Sente Düşürdü

Amazon, Fire Phone'un Fiyatını 99 Sente Düşürdü

Batuhan
10.09.2014 - 15:45

Amazon.com, piyasaya sürmesinin üzerinden iki ay geçmiş olan Fire isimli akıllı telefonlarının fiyatını neredeyse sıfıra indirdi.

Şirket 32GB Fire Phone'un 2 yıllık kontratlı fiyatını 199 dolardan 99 sente, 64GB telefonun 2 yıllık kontratlı fiyatını ise 299 dolardan 99 dolara düşürdü.

Fire telefonundaki indirimler Apple'ın son iPhone modelini tanıtmasına az bir süre kalmış geldi. Tanıtılacak yeni iPhone'da yeni mobil ödeme sistemi ve yeni bir ekran teknolojisinin kullanılması bekleniliyor. Fire telefonu ise çıktığında karışık eleştiriler almıştı. Bazı uzmanlar holografik ekran ve ürün tanımlama yazılımının rakipleri karşısında bu telefonu önce çıkaramadığını ifade ediyorlar.

Amazon şu ana kadar bu akıllı telefonun satış rakamları ile ilgili bir bilgi de paylaşmış değil.

Amazon ilk olarak Fire telefonunu Temmuz sonunda satışa çıkarmıştı. J.P. Morgan analisti Doug Anmuth, bu telefonun yılın sonuna kadar 2 ila 3 milyon adet satış yapmasının beklendiğini söyledi. Buna kıyasla Apple son çeyrekte yalnızca bir haftada ortalama 2,7 milyon iPhone sattı.

Amazon bu yeni cihazına yoğun yatırım yapmıştı. Telefon için video yayını yapmasına olanak sağlayan bir set üstü boks ve aynı zamanda satılan ürünleri evden taramaya olanak tanıyan bir lazer bulunuyordu. Telefon ile kullanıcıların Amazon sayfasından video, müzik ve bakkaliye alış verişinin yapmasının kolaylaştırılması amaçlanıyordu.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0