Görüş Bildir
Haberler
Aman İsraf Olmasın! Bayat Ekmekleri Değerlendirmenin 5 Muhteşem Yolu

Aman İsraf Olmasın! Bayat Ekmekleri Değerlendirmenin 5 Muhteşem Yolu

R.G.
08.12.2020 - 17:20

Fırından çıkmış mis kokulu bir ekmek kadar iştah açan çok az şey var. Ancak dünya genelinde de en çok israf edilen yiyeceklerin başında ne yazık ki ekmek yer alıyor. Oysa vicdan azabına son veren yöntemlerle bayat ekmeklerinizi yeniden değerlendirmeniz mümkün! İşte kolay, lezzetli bayat ekmekli tarifler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Galeta ununu evde kendiniz yapabilirsiniz

1. Galeta ununu evde kendiniz yapabilirsiniz

Pane harçlarından köfteye kadar birçok yemekte kullanılan galeta ununu, bayat ekmeklerden kendiniz de yapabilirsiniz. Bunun için bayat ekmekleri mutfak robotundan geçirmeniz yeterli. Bu kullanışlı ekmek kırıntılarını buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuya atabilir, ihtiyacınız olduğunda kolaylıkla kullanabilirsiniz.

2. Çorbaların sevgilisi krutonlar

2. Çorbaların sevgilisi krutonlar

Bayat ekmeklerinizi çorbaların eşsiz tamamlayıcısı krutonlara dönüştürmek için biraz yaratıcılık yeterli. Klasik tarife sadık kalarak küp küp kesilmiş bayat ekmekleri fırınlayabilirsiniz. Ancak yemekleri küçük dokunuşlarla parlatmayı seviyorsanız, işin içine biraz da baharat katabilirsiniz. Küp küp doğradığınız ya da ince uzun çubuklar halinde kestiğiniz bayat ekmeleri fırınlamadan önce biraz zeytinyağı, biberiye ve kekik ile harmanlamayı deneyebilirsiniz. Hatta biraz sarımsak tozu ve toz parmesan ile bambaşka bir tat yakalayabilirsiniz.

3. Nefis bir İtalyan salatası için tek ihtiyacınız bayat ekmek

3. Nefis bir İtalyan salatası için tek ihtiyacınız bayat ekmek

Tekrar tekrar yapmak isteyeceğiniz bu tarif için, ekmeklerin bayatlamasını göze alabilirsiniz. Bir salata kasesinde küçük parçalar halinde doğradığınız ekmekleri domates, kırmızı soğan ve bir parça mevsim yeşilliği ile harmanlayın. Bolca zeytinyağı, limon ve tuz üçlüsüyle lezzetlendirdikten sonra parmaklarınızı yemeye hazır olun! Sosu adeta bir sünger gibi emen ekmekler damağınızı şenlendirecek. Bu yapması kolay, yemesi olay lezzeti bir adım öteye taşımak için üzerine biraz İzmir tulumu da ekleyebilirsiniz.

4. Bir dilim pizzaya ne dersiniz?

4. Bir dilim pizzaya ne dersiniz?

İtalyanların en sevdiği atıştırmalık olan 'bruschetta' için bayat ekmekleri kullanmaya ne dersiniz? Biraz zeytinyağı ve tuz ile güzelce yağladığınız bayat ekmekleri, fırında ya da tavada hafifçe kızartabilirsiniz. Sonrası tamamen açlığınıza ve zevkinize kalmış! Çeri domates, maydanoz, beyaz peynir ve biraz fesleğenle bir dilim margarita pizza lezzetine ulaşabilirsiniz. Füme jambon dilimleri, hatta sadece fıstık ezmesiyle bile harika bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

5. Fransız usulü lezzetleri sevenler! Sizi de unutmadık

5. Fransız usulü lezzetleri sevenler! Sizi de unutmadık

Pazar kahvaltınızı şölene çevirecek bu tarif, bayat ekmekler için yaratılmış. Taze ekmekle denemeyin, üzülürsünüz. İki adet yumurtayı biraz süt, yarım çay kaşığı tarçın, bir çimdik tuz ve bir çay kaşığı şeker ile çırpın. Bayat ekmeklerinizi bu karışıma buladıktan sonra tereyağlı tavada kızartın. Bal, çikolata kreması hatta muz ya da avokadoyla servis edebileceğiniz yumurtalı ekmekleriniz hazır bile.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Kruton 😍😍. Evin vazgeçilmezi . Kalan ekmekler hemen fırına . Bazen de tavuk haşlarım içine ekmek koyar papara yaparım sokaktaki canlara yemek .. Bayılıyor... Devamını Gör

ceren yildirim

Ay ne tatlış birisin😻😻