Görüş Bildir
Haberler
Altılı Masanın İlk Turu Tamamlandı: Ortak Aday Açıklaması ve İkinci Tur Mesajı...

Altılı Masanın İlk Turu Tamamlandı: Ortak Aday Açıklaması ve İkinci Tur Mesajı...

Ulaş
21.08.2022 - 21:56

Altılı masanın ilk turu Saadet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı ile sona erdi. 

Yaklaşık 5 saat süren toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada 'ortak cumhurbaşkanı adayı' vurgusu dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liderler, altılı masa toplantılarının ikinci turu için karar aldı.

Liderler, altılı masa toplantılarının ikinci turu için karar aldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun davetiyle bir araya gelen altı muhalefet partisi genel başkanının ortak açıklamasında, 'Ortak cumhurbaşkanı adayımız, hem Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, herkesin cumhurbaşkanı olacaktır.' ifadesine yer verildi.

Toplantının ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, altı siyasi partinin, toplumun her bir kesimini ve 85 milyon insanı en geniş yelpazede temsil ettiği belirtilerek, Cumhuriyet'in 2. yüzyılına yaraşır bir Türkiye'yi inşa etmek ve vatandaşların tüm problemlerine çözüm oluşturmak amacıyla başlatılan 'Liderler Buluşmaları'nın birinci turunun, bugün Saadet Partisinin ev sahipliğindeki 6. toplantıyla tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, 'Siyasette istişareyi, nezaketi, centilmenliği ve iş birliğini ilke olarak benimsemiş partilerin Genel Başkanları olarak; ülkemizi hızla felakete sürükleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin doğal sonuçlarına, yani ekonomide iflasa, iç ve dış politikada itibarsızlaşmaya, kamu kurum ve kadrolarındaki çürümeye, yaşanan sosyolojik ve psikolojik çöküntüye dur demek için ilk kez 12 Şubat 2022 tarihinde bir araya gelerek ortaya koyduğumuz kararlılığımızla milletimize umut olduk' değerlendirmesi yapıldı.

O tarihten sonra Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının anlaşıldığı ve millet tarafından '6'lı Masa' olarak adlandırılan iş birliğinin, kararlılıkla bugünkü aşamasına geldiği aktarılan açıklamada, 'Bilinmelidir ki bugün, 12 Şubat'tan çok daha kararlı ve umutluyuz. Siyasi iktidarı, ortaklarının, varlıklarını iktidarın varlığına adamış medyanın tüm siyaset mühendisliklerine, çabalarına, hakaretlerine, isnatlarına ve iftiralarına rağmen milletimize umut olmanın verdiği güçle 28 Şubat 2022 tarihinde 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnimizi' geniş katılımlı bir organizasyonla kamuoyu ile paylaştık' denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu metni Twitter hesabından da paylaştı 👇

Sıradaki toplantı 2 Ekim'de...

Sıradaki toplantı 2 Ekim'de...

Milletin özgürlüğü, birliği ve beraberliği önünde hiçbir engelin duramayacağını simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da kutlandığı açıklamada, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gaziler minnet ve tazimle anıldı.

Açıklamada, iş birliğinin inanç ve kararlılıkla çok daha güçlü bir şekilde devam edeceği, bir sonraki toplantının 2 Ekim Pazar günü saat 14.00'te CHP Genel Merkezi'nde yapılacağı bildirildi.

Altı muhalefet partisi genel başkanı, toplantının ardından yemeğe geçti. Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, liderlere ata tohumlarından elde edilen ürünlerle hazırlanmış birer sepet hediye etti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
171
37
37
28
12
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
baha

elle tutulur bi açıklama yok altın günü gibi bi ona bi buna oturmaya gidiyorlar

Fatih Kurt

Acele etmeyin açıklanacak birilerine malzeme olmasın diye ağırdan alıyorlar

Abdullah Kg

İyide adam dört sene öncesinden adaylığını açıklıyor yokmu yani yipranmayacak birileri bu mantık bile insanı ürkütür sağda solda aydın akıllı geçinen insanla... Devamını Gör

Yusuf Yorulmaz

bayram sonrası açıklanacak denilen aday hala açıklanmıyor. Maksat Beceremiyoruz sırf gündem de kalalım yazık valla...

Yusuf Yorulmaz

Euroyu geçti