Görüş Bildir
Haberler
Almanya Tunuslu Zanlıyı Arıyor: Başına 100 Bin Euro Ödül de Koydular

Almanya Tunuslu Zanlıyı Arıyor: Başına 100 Bin Euro Ödül de Koydular

Onedio Medya
21.12.2016 - 18:20 Son Güncelleme: 21.12.2016 - 20:48

Berlin'de Noel panayırına TIR'la düzenlenen saldırı ile ilgili gözaltına alınan Pakistan uyruklu şüphelinin serbest bırakılmasının ardından bir Tunus vatandaşının arandığı bildirildi. Öte yandan zanlıyı bulmak için yardımcı olanlara 100 bin euro ödül verileceği açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Berlin’de Pazartesi günü bir TIR aracı ile düzenlenen saldırının faili olduğu şüphesiyle bir Tunus vatandaşı hakkında arama emri çıkartıldı.

Şoför koltuğunun altında kimlik bulundu

Şoför koltuğunun altında kimlik bulundu

Mainz’da yayımlanan Allgemeine Zeitung gazetesinin haberine göre polis Berlin'de pazartesi günü düzenlenen saldırıda kullanılan TIR’ın şoför mahallindeki yer döşemesinin altında geçici oturma izni bulunan bir kimlik ele geçirdi.

Bild gazetesinin internet sitesindeki haberde de kimlik belgesinin şoför koltuğunun altında bulunduğu, belgenin bir Tunus vatandaşı adına çıkartılmış olduğunun saptandığı yer alıyor. 

Tunus vatandaşının yaşı ve diğer ayrıntılara ilişkin farklı bilgiler veriliyor.

IŞİD, yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlenmişti

"Şüpheli Avrupa genelinde aranıyor"

"Şüpheli Avrupa genelinde aranıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, konuyla ilgili açıklamasında haberleri doğruladı. 

Bakan, zanlının Avrupa genelinde arandığını belirterek, “Şu anda bir zanlıdan söz ediyoruz, failden değil” dedi. Her türlü ipucunun takip edildiğini ve soruşturmaların her yönde yürütüldüğünü belirten Bakan, “Zanlı hakkında gece yarısından bu yana Almanya’da ve Schengen Bölgesi’nde arama emri bulunuyor. Bu Avrupa’da arandığı anlamına geliyor” dedi. 

Bakan, söz konusu zanlının bulunmasının önemli olduğunu kaydetti.

Şüphelinin "yaralama" suçundan polis kaydı bulunuyor

Şüphelinin "yaralama" suçundan polis kaydı bulunuyor

Allgemeine Zeitung gazetesi ile Spiegel Online internet portalının verdiği bilgilere göre şüpheli kişi çok sayıda kimlik kullanıyordu. 

Kimliklere göre bu kişinin 21-23 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor. Bild.de haber portalı şüpheli kişinin adam yaralama suçundan poliste kaydı bulunduğunu, ancak kayıplara karıştığı için hakkında dava açılamadığını da haber verdi.

Büyük bir radikal İslamcı ağ içinde görev yaptığı öne sürülen bu kişinin kamu güvenliği açısından tehlike arz edenler arasında sınıflandırıldığı belirtiliyor.

Berlin polisi, silahlı olduğu düşünülen faile ulaşabilmek için eline ulaşan 500'den fazla ipucunu değerlendiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zanlının başına 100 bin euro ödül

Zanlının başına 100 bin euro ödül

Federal Savcılık, 24 yaşında olduğu belirtilen Tunuslu zanlı Anis Amri'nin yakalanmasına yardımcı olacak bilgiyi verene 100 bin euro ödül verileceğini duyurdu. 

Savcılıktan yapılan açıklamada dikkatli olunması uyarısında bulunuldu ve şu ifadelere yer verildi: “Kendinizi tehlikeye atmayın, zanlı silahlı olabilir ve şiddete başvurabilir”.

Polis "yanlış kişiyi yakaladık" diyerek Pakistanlıyı serbest bırakmıştı

Polis "yanlış kişiyi yakaladık" diyerek Pakistanlıyı serbest bırakmıştı

Polis saldırının faili olarak önce şüpheli gördüğü 23 yaşındaki bir Pakistan vatandaşını gözaltına almış, ancak bu yöndeki şüphelerin kesinlik kazanmaması üzerine bu kişi serbest bırakılmıştı.

DW Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İşçi

Nedense hep kimliklerini düşürüyorlar :)

raheanne

Bizde olsa "Bu saldırılar bizim hızlı trenle buluşmamızı geciktirir ama engelleyemezler. Modern havalimanını geciktirir ama engelleyemezler. Otoyolları yapma... Devamını Gör

Basingse Prensi

"Başına 100 Bin Euro Ödül Koydular" Dünyanın Teksaslaşması konulu olay.