Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan, Türk Kökenli Milletvekillerine 'Türkiye'ye Gitmeyin' Uyarısı

Almanya'dan, Türk Kökenli Milletvekillerine 'Türkiye'ye Gitmeyin' Uyarısı

Emre Ordu
12.06.2016 - 11:10 Son Güncelleme: 12.06.2016 - 11:21

Alman Dışişleri Bakanlığı, 'Ermeni soykırımı' karar tasarısına imza atan Türk kökenli milletvekillerine kendi güvenlikleri için yakın zamanda Türkiye’ye gitmemeleri uyarısında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Der Spiegel'in haberine göre, Alman Dışişleri Bakanlığı Türkiye kökenli milletvekillerine güvenlikleri için garanti verilemeyeceğinden dolayı bir süre Türkiye'ye gitmemelerini tavsiye etti.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), Sosyal Demokrat Parti (SPD), Sol Parti ve Yeşiller'den toplam 11 Türkiye kökenli milletvekili Ermeni soykırımı karar tasarısına “evet” oyu vermişti. Bu milletvekilleri oylamadan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “kanı bozuk” olarak nitelendirilmiş ve ölüm tehditleriyle karşı karşıya kalmışlardı.

“Biz Türkiye'nin uzantısı değiliz”

“Biz Türkiye'nin uzantısı değiliz”

 Aydan Özoğuz 

“Yakın zamanda Türkiye'ye uçamayacağınızı bilmek dehşet verici” diyen SPD'li Aydan Özoğuz tepkisini “Erdoğan bizim Türkiye'nin bir uzantısı olmadığımızı kavramalı” sözleriyle dile getirdi.

Der Spiegel, bazı diğer Türkiye kökenli milletvekillerinin de Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladıkları iş ya da tatil amaçlı seyahatlerini iptal ettiklerini öne sürdü. Habere göre, bir milletvekili de yazlıklarında konaklayan ailesini güvenlikleri için bir otele yerleştirdi.

"Çok sayıda ölüm tehdidi alıyorum"

"Çok sayıda ölüm tehdidi alıyorum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermeni soykırımı tasarısının mimarlarından olan Yeşiller Partili milletvekili Cem Özdemir'in de çok sayıda ölüm tehdidi aldığı bildirildi. Özdemir endişelerini şöyle ifade etti: “Tabii ki birisi aklını kaçırıp kendi adaletini kendi sağlamaya kalkarsa ne olur diye kendime sormuyor değilim”.

CDU'lu milletvekili Cemile Giousouf ise Türkiye'den gelecek tepkileri daha önceden tahmin ettiğini, ancak ailesine hakaret edileceğini hesaba katmadığını söyledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Meclisi'nde kabul edilen 'Ermeni soykırımı' yasa tasarısının ardından karara imza atan Türk kökenli milletvekillerini sert sözlerle eleştirmişti.

'Onların kanı bozuk'

Erdoğan karara imza atan Türk kökenli vekiller için, 'Batı'da ön kesmek için İslamafobi başladı. Almanya'daki olay bunun dışavurumudur. Kendileri çalar kendileri oynarlar. Bunların yaptığı kendilerini tatmindir. Oradakilerin Türklükle alakası yok, onlar kanı bozuk, onlar bölücü terör örgütünün Almanya'daki uzantılarıdır' ifadelerini kullanmıştı.

'Biyolojik kanı bozukluktan, ırkçılıktan söz etmiyorum'

Erdoğan'ın 'kanı bozuk' ifadesi büyük tartışma yaratmış ve hem Türkiye'de hem Almanya'da sert sözlerle eleştirilmişti.

Erdoğan'da bu gelişme üzerine konu hakkında bir açıklama daha yapmıştı.Yaptığı açıklamada kastının biyolojik manada bir kanı bozukluk, ırkçılık olmadığını ifade eden Erdoğan tartışma yaratan sözleri hakkında şunları söylemişti:

'Ben 'kanı bozuk' derken, biyolojik bir kanı bozukluktan, ırkçılıktan asla söz etmiyorum. Bizim kültürümüzde ifade karakterle ilgili bir göndermedir. Bu ülkeye silah çeken teröristin biyolojik olarak hangi milletten olduğunun ne önemi var, bizim gözümüzde onun kanı bozuktur.'

Deutsche Welle Türkçe, Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
163
70
35
22
9
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ewok The Hutt

siz Türkiyeye geldiğinizde korkmanız gereken erdoğan değil, halktır.

nebusimdi

Netice olarak batı hayranlığı ve aşağılık kompleksiyle dolu bir çok insan Türkiye'de de epey mevcut. Bunların önemli bir kısmı devlet yönetiminde ve siyasi p... Devamını Gör

John Rain

1-Ermeni soykırımı olmamıştır demek AB'de suçtur. Bu AB'de düşünce özgürlüğüne aykırıdır ve Türkler'e bu yönde haksızlık yapılmaktadır. Bu Türk milletvekille... Devamını Gör