Görüş Bildir
Haberler
Almanya'da Tren Kazası: 10 Ölü

Almanya'da Tren Kazası: 10 Ölü

Batuhan
09.02.2016 - 10:55 Son Güncelleme: 09.02.2016 - 22:08

Almanya’nın güney bölgesinde yer alan Bad Aibling kasabasında sabah saatlerinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 10’a yükseldi. 50'si ağır olmak üzere 150 kişi de yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaza, yerel saatle 6:48'de, Bavyera eyaletinin başkenti Münih'in 50 kilometre kadar güneyindeki Bad Aibling kentinde meydana geldi.

Rosenheim emniyet müdürlüğünden bir yetkili, Fransız Haber Ajansı'na (AFP) yaptığı açıklamada, karşı karşıya gelen iki yolcu treninin çarpıştığını söyledi.

Reuters ajansına konuşan bir polis sözcüsü, 'İki tren kafa kafaya çarpıştı. Çok sayıda ölü var. Birçoğu ağır olmak üzere 150 dolayında kişi de yaralı' dedi.

İlk belirlemelere göre en az 10 kişi öldü, 50'si ağır olmak üzere 150 fazla kişi de yaralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkel'den açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kaza nedeniyle derin üzüntü duyduğunu ve kazanın sebeplerinin bir an önce açıklığa kavuşturulmasını umut ettiğini kaydetti.

Merkel, 'İlgili yetkililerin bu kazanın nasıl meydana geldiğini açıklığa kavuşturmak için her şeyi yapacaklarına inanıyorum' dedi.

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt de kaza yerini ziyaret ederek bilgi aldı.

Dobrindt, 'Özellikle bu kazada hayatını kaybeden dokuz kişinin ailelerinin acılarını paylaştığımı söylemek istiyorum' dedi. Dobrindt, yaralılara da acil şifalar diledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
12
7
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre ç

adamların kazalarında bile az insan ölüyor. :O 10 ne arkadaş tabi Allah kalanlarına sabır versin

Kürşat TÜRK

Laaaaaan! Hata var. Hani sadece bizim ülkemizde yaşanıyordu bu tip olaylar?!?!?! Olmaz amk, olmamalı. Haberi tashih edip tekrar yayınlayın.

Peacj

Almanya yada hindistan işin içinde insan varsa kaza olasılığı her zaman mevcut. 1 yıl önce germanwings' te psikopat bi alman pilot 150 kişiyi canından etme... Devamını Gör