Görüş Bildir
Haberler
Almanya’da 6 Bin Mülteci Çocuk Kayıp

Almanya’da 6 Bin Mülteci Çocuk Kayıp

ATKN
11.04.2016 - 13:28

Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, ülkede 2015 yılında henüz reşit olmayan yaklaşık 6 bin mülteci çocuk ve gencin kaybolduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya İçişleri Bakanlığı, Federal Meclis'ten gelen bir soru önergesi üzerine kayıp çocuk ve genç mültecilere ilişkin rakamları açıkladı. Bakanlığın yanıtı Alman gazetelerinde de yer aldı.

Buna göre, 2015 yılında Almanya'da 18 yaşın altında 5 bin 835 mülteci çocuk ve genç kayıp olarak kayıtlara geçti. Kayıp gençlerin ağırlıklı olarak Afganistan, Suriye, Eritre, Fas ve Cezayir'den geldiği bildirildi.

555'i çocuk yaşta

555'i çocuk yaşta
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazetelerde yer alan haberde, şu ana kadar kaybolan toplam 8 bin 6 gençten 2 bin 171'inin yeniden bulunduğu bilgisine de yer verildi. Kayıplar arasında 555'inin henüz çocuk yaşta olduğu ifade edildi.

Alman yasalarına göre, 14 yaşın altındaki bireyler çocuk kabul ediliyor. Bakanlık, çocuk ve genç mültecilerin kaybolmasının nedenlerine ilişkin açıklama yapmadı.

'Suç çetelerinin eline düşmüş olabilirler'

'Suç çetelerinin eline düşmüş olabilirler'

Yeşilller Partisi Mülteci Politikaları Sözcüsü Luise Amtsberg, federal hükümetin 'fuhuşa zorlama ve istismar' gibi tehlikeleri yeterince ciddiye almadığı eleştirisinde bulundu.

Mart ayında çok sayıda Avrupa parlamentosu milletvekili, bir mektup yazarak henüz reşit yaşta olmayan kayıp çocuk ve gençlerin Avrupa'da suç çetelerinin eline düşmüş olabileceğine, seks işçiliği, kölelik ve organ ticareti için suistimal edilebileceklerine dikkat çekmişti. Amtsberg, hükümeti gençleri korumak için harekete geçmeye çağırdı.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
30
7
6
5
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Almanya'da ensarın şubesi var mı lan?

sex onth3 beach

tabiki kayıp olucak rockefeller denen adam boşuna demiyor 200 yaşına kadar yaşamayı hedefliyorum diye. Taze organ lazım ona ve onun gibi orospu cocularına

haylaz adam

çocuklar herzaman masumdur. nasıl yetiştirirsen öyle büyürler. ülkemizde polisi askeri taşlayan çocuklar gerçekte terör sempatizanı değil aslında. büyüklerin... Devamını Gör