Görüş Bildir
Haberler
Alman Hükümeti, ‘Ermeni Soykırımı’ Bildirisine Destek Vereceğini Açıkladı

Alman Hükümeti, ‘Ermeni Soykırımı’ Bildirisine Destek Vereceğini Açıkladı

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alman Hükümeti 24 Nisan’da görüşülecek Ermeni Soykırımı karar tasarısında ilk defa “soykırım” sözcüğüne yer vereceğini açıkladı.

Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı karar tasarısını 15 Nisan’daki oturumunda kabul etmesinin ardından Almanya Federal Meclisi’nden de benzer bir karar için adım atıldı. 24 Nisan'da Almanya parlamentosun, 1915 olaylarını  'soykırım' olarak tanımlayan karar tasarısını oylayacak. Angela Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, hükümeti oluşturan partiler adına yaptığı açıklamada karar metnindeki “soykırım” ifadesini destekleyeceklerini söyledi.

Tasarıda Ermenilerin kaderinin katliam, etnik temizlik, sürgün ve soykırımların 20. yüzyıldaki bir örneği olduğu ifadelerine yer verildi.

Bugüne dek 1915 olayları için “soykırım” ifadesini kullanmaktan kaçınan Almanya, böylece ilk defa resmi tutumunda değişikliğe gideceğinin işaretini verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, 'Süddeutsche Zeitung' gazetesine verdiği demecinde, '1915 olaylarını soykırım kavramı altında değerlendirmek isteyenlerin gerekçe ve duygularını anlayışla karşıladığını' söyledi. 

Steinmeier, geçtiğimiz günlerde bir televizyon röportajındaysa “Geçmişte yaşanan vahşet, bir kavram ya da bu kavrama ilişkin tartışmayla sınırlandırılmamalıdır” demişti.

Kaynak: AA ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0