Görüş Bildir
Haberler
Almak İçin Neredeyse Bir Servet Ödemeniz Gerekmesine Rağmen Yediğiniz An Hayal Kırıklığı Yaşatacak Yiyecekler

Almak İçin Neredeyse Bir Servet Ödemeniz Gerekmesine Rağmen Yediğiniz An Hayal Kırıklığı Yaşatacak Yiyecekler

Nergis
25.01.2020 - 07:00

Biz çok paramız olsa bile, bu parayı verir miydik bilemedik...

Kaynak: https://www.therichest.com/lifestyles...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kornişon Ananas:

1. Kornişon Ananas:

Ananaslar, büyümek için sıcak suya ihtiyaç duyarlar ve bu yüzden de sadece tropik bölgelerde yetişirler. Ancak; en pahalı ananas türü olarak bilinen bu meyve, Cornwall'da mide bulandırıcı bir şekilde üretiliyor. Meyveler, serada 10 cm derinliğindeki at tezeğinin içinde 2 sene boyunca bekletiliyor ve toplanmadan önce bütün bunlara ek olarak yağlanma sürecinden geçiyor.

Bu üretimde gerekli olan şeyler sadece bununla da sınırlı değil... Ananasların büyüme sürecini hızlandırmak için, üstlerine at idrarı dökülüyor. Bu az üretilen ve dünyanın en pahalı meyvesi olan ananas türü, oldukça lezzetli fakat tabii ki bunun da bir bedeli var: 10 bin dolar!

2. Elephant Dung Birası:

2. Elephant Dung Birası:

Bira mayalamak, biranın türüne göre de olsa karmaşık bir işlemdir. Ama Japonya'da üretilen Sankt Gallen Biraları'nın bu işi başarılı bir şekilde yerine getirdiği de kesin! Japonca da, Kono Kuro diye adlandırılan bu biranın ismi aslında dışkı anlamına geliyor ve aynı zamanda kahve çekirdekleriyle harmanlanıyor. Birayı bu kadar pahalı yapan şey ise kahve çekirdeklerinin Tayland'da fil dışkısı kullanılarak üretilmesi.

35 gram çekirdeğin ücreti ise 100 dolar, tabi bu da onu dünyanın en pahalı kahve çekirdeği yapmayı sağlıyor. Çekirdekler paketlenmeden önce, bu dışkıdan arındırılarak toplanıyor ve akabinde piyasaya sürülüyor. 

Tabi hal böyle olunca, bir fıçı bira da, 1100 dolar gibi bir fiyattan daha da pahalı oluyor. Bu birayı içenlerin söylediklerine göre, başta gelen acı tadının dışında, biranın tadı oldukça güzel.

3. Casu Marzu:

3. Casu Marzu:
twitter.com

Koyun sütünden yapılan geleneksel bir Sardinya peyniri olan Casu Marzu, en basit manada bir çökelek peyniridir. Bu peynirin üretimini normal bir şekilde olduğunu düşünmeyin! Uzun süre karanlıkta üretilen bu peynirin üzerinde sineklerin gezinmesine izin veriliyor ve sinekler yumurtalarını bıraktıkları için peyniri yerken ağzınıza sinek larvaları geliyor!

Ama yine de bu peynir, özellikle de kadınlar tarafından doğurganlığı arttırması için tüketiyorlar. Bu yüzden bu peynirin yarım kilosu 100 dolar gibi bir uçuk bir fiyata satılıyor.

4. Misk Kahvesi:

4. Misk Kahvesi:
www.instagram.com

Dünyanın en pahalı kahvesi olmasıyla bilinen Misk kahvesi ya da orijinal adıyla Kopi Luwak'ın bir fincanının fiyatı 80 dolar!  Bu kahve çekirdeklerinin bu kadar özel olmasının nedeni ise misk kedisi dışkısında bekletiliyor olması! Her ne kadar iğrenç gibi gözükse de, bu süreç yapıldığına değiyor! 

Misk kedileri; sürüngenler, böcekler ve meyvelerle besleniyorlar. Asya ve Afrika'daki bazı insanlar, bu kedilerden çıkan dışkıların içine kahve çekirdeklerini gömüyor ve sonrasında da topluyorlar. Bu süreç, kahvenin çok daha yumuşak bir içim kazanmasına yol açıyor.

5. Kuş yuvası çorbası:

5. Kuş yuvası çorbası:
www.instagram.com

Biraz kuş dışkısı, biraz da kuş salyasının karışımından oluşan bu çorba, ne içerdiğini bilmeden içtiğinizde ağızda enfes bir tat bırakıyor. Kırlangıç kuşunun kendi tükürüğüyle inşa ettiği yuva, çorbanın ana malzemesi olarak kullanılıyor. Çorbanın kasesi ise tam olarak 100 dolar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hákarl:

6. Hákarl:
www.instagram.com

Çok da sevilmeyen köpek balığı etinin bir de mayalanarak servis edildiğini düşünün! Aslında Vikinglerin çiğ yediklerinde zehirlenmemeleri için buldukları bu yemek, yerin altına 6 ile 18 hafta arasında gömülerek hazırlanıyor.

Ne kadar uzun süre yerin altında kalırsa, fiyatı da bir o kadar artıyor desek yalan olmaz! Gömüldüğü yerden çıkarıldıktan sonra ise, iki hafta boyunca havalanması için asılıyor. 100 gramlık bir konservenin fiyatı ise 30 dolar!

7. Geyik sütü peyniri:

7. Geyik sütü peyniri:

Geyikler en iyi otlayan hayvanlar olmasına rağmen, sağma işlemi 2 saat sürüyor! Bu peynirin yarım kilosu 500 dolar olmasının sebebi ise Danimarka'daki geyiklerin sütlerinden yani dünyadaki en yüksek proteine sahip sütten yapılıyor olması...

8. Beyaz Trüf Mantarı:

8. Beyaz Trüf Mantarı:
www.instagram.com

Birçok insan, trüfün bu kadar sevilmesini çok saçma bulsa da, dünyadaki en kötü kokulu yiyeceklerinden biri olan bu ürün, oldukça nadir bulunuyor. Bunun nedeni ise beyaz trüfün sadece Avrupa'nın özel yerlerinde yetişmesi ve toplanmasının çok zor olması olarak gösterilebilir. 

Bu beyaz trüf mantarlarını satın alırsanız, burnunuza ilk gelecek koku, kirli çorap kokusuna çok benzer bir hissiyat verecektir... Ama yine de bu, onların dünyadaki en pahalı yemek olmasına bir engel taşımamakla birlikte 3,5 kiloluk bir paketi 20 bin dolara satılıyor.

Aslında hem siyahı hem de beyazı bulunan trüf mantarlarından; Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika'da en iyisinin beyazı olduğu düşünülmesinin nedeni: bu mantarların özel yetiştirilmiş köpekler tarafından bulunuyor olması...

9. Sannakji (Canlı ahtapot):

10. Fugu (Balon Balığı)

10. Fugu (Balon Balığı)

Balon balığını suyun içinde görmek bile çok zor bir şeyken, bir de tabakta olduğunu düşünün! Sanki hava basılmış bir balon gibi duran bu balık, Japonya ve Güneydoğu Asya ülkeleri için nefis bir yiyecek.

Bu balıktaki en tehlikeli şey, dünyanın en zehirli ikinci balığı olmasından kaynaklanıyor. Hatta geçtiğimiz yıl Japonya'da, bu balıktan dolayı 50 kişi hastanelik olmuştu.

Balık, Tokyo'da sadece özel restoranlarda servis edilse de, fiyatıyla da bir o kadar göz doyuruyor! Bir porsiyonlar fiyatı ise 30.000 yen yani ortalama 300 dolar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce fiyatlarını hak ediyorlar mı? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
35
26
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bok yiyin zift için kör olasıcalar

Arife Derviş

Allah kimseyi parasıyla azdırmasın

Rosa

Birkaçının oldukça lezzetli olduğundan söz etmişsiniz, bu durumda yediğimizde neden hayal kırıklığı yaşayalım ki?