Görüş Bildir
Haberler
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Tarihi Zirve İçin Türkiye'ye Geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Tarihi Zirve İçin Türkiye'ye Geldi

Onedio Medya
15.03.2016 - 14:05

Azerbaycan'ın Ankara'daki terör saldırısı sonrasında Türkiye ile dayanışma çerçevesinde, iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı, Bakü yerine Ankara'da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısının ardından Ankara'ya gelen İlham Aliyev'e teşekkür etti, 'Azerbaycan kara gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5'inci Toplantısı'na katılmak için Türkiye'ye geldi. Bakü-01 adlı uçakla saat 10.00'da Ankara'ya gelen Aliyev, Esenboğa Havalimanı'nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.

Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk Cumhurbaşkanı'na protokol kapısına kadar eşlik etti. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha sonra iki ülke arasında 'asker-sivil personelin sosyal ve kültürel amaçlı mübadelesine ilişkin protokol, diplomatik misyon ve konsolosluk görevlilerin aile üyelerinin kazanç getirici işlerde çalışmalarına ilişkin anlaşma, adli incelemeler alanında işbirliğine dayalı anlaşma, sürücü belgelerinin değiştirilmesi ve karşılıklı olarak tanınmasına ilişkin anlaşma, teknik işbirliği protokolü ile beşinci yüksek düzeyli stratejik işbirliği konsey toplantısı ortak bildirisi' imzalandı.

'Azerbaycan kara gün dostu olduğunu gösterdi'

İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

Erdoğan, terör saldırısı nedeniyle, Bakü'de yapılması planlanan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı için Ankara'ya gelen Aliyev'e teşekkür etti.

'Azerbaycan milletimizin kara gün dostu olduğunu bir kez daha gösterdi' diyen Erdoğan, 'Teröre destek vermeyi, teröriste perde olmayı 'özgürlük' diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar, bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdırlar' dedi.

'Saldırının hedefi, milletimiz arasına korku salmak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki mesajın herkes tarafından dikkatle okunmasını arzu ettiğini belirterek, şöyle devam etti:

'Teröre destek vermeyi, teröriste perde olmayı 'özgürlük' diye sunanlar, daha cenazelerimiz defnedilmeden siyasi rant peşinde koşanlar bu kardeşlik mesajından gerekli dersi almalıdırlar. Bu tür hadiseler ve verilen tepkiler, meselenin mekan birlikteliği değil asıl olanın bir ruh ve gönül birlikteliği olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

'Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler'

'Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler'

'Buradan bir kez daha şu hususun altını çizmek istiyorum. Pazar günü düzenlenen saldırı, tüm Türkiye'ye, 79 milyonun tamamına yapılmış saldırıdır. Bu saldırıyla terör örgütü, cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırının hedefi, milletimiz arasına korku salmak, Türkiye'yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir. Ama bunu asla başaramayacaklardır, bu mümkün değildir. Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir.'

Millet olarak dost ve kardeş ülkelerin desteğiyle bu sıkıntıların atlatılacağına, yeni Türkiye'nin hep birlikte inşa edileceğine işaret eden Erdoğan, Aliyev ve tüm Azerilere Türk milleti adına teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, Türkiye olarak başta işgal altıdan tutulan Yukarı Karabağ olmak üzere her alanda Azerbaycanlıların yanında olmayı kararlı bir şekilde sürdürdüklerini ve buna devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bizim gücümüz birliğimizdedir'

Erdoğan'ın ardından İlham Aliyev açıklama yapıyor. Aliyev'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Ankara'da düzenlenen amansız terör olayı nedeniyle kardeş Türkiye halkına başsağlığı diliyorum. Biz bu dehşet olayı kınıyoruz. Bizim birliğimiz sarsılmaz, kötü günlerde de birbirimizin yanındayız. Terör saldırılarının hiçbiri Türkiye'yi sarsamaz, Türkiye'yi hak yolundan çeviremez.

Bizi ilk tanıyan devlet Türkiye olmuştur. Biz bunu asla unutmayacağız. Bugün dünya mirasında Türkiye ve Azerbaycan birbirine en yakın devletlerdir.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
120
37
8
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

hocalı katliami için turgut özalın sözleri "azerbaycanlılar, Anadolu’daki Türk halklarından daha çok İran’daki Azerilere yakındır. Onlar Şii, biz Sünniyiz” e... Devamını Gör

dost kötü günde belli olur derler azeri kardeşlerimiz bizim için dosttanda öte sizi seviyoruz iyiki varsınız nazar değmesin

TheJunior

🇦🇿❤️🇹🇷

y.e.k

Goz boyamasi... Birlik-beraberlik cagrilari falan filan hikaye bunlar. Ileriye donuk nasil bir strateji kuracagiz, Rusya'ya beraber mi kafa tutucaz yoksa tek... Devamını Gör

TheJunior

Sizin gibi insanları anlamıyorum.Azerbaycan neden size sırtını dönsün?! Afedersiniz ama düşünceniz çok saçma.Bence bir daha düşünün..