Görüş Bildir
Haberler
Alaçatı'da Gezilecek Yerler: Alaçatı Sokaklarını Keşfe Çıkıyoruz!

Alaçatı'da Gezilecek Yerler: Alaçatı Sokaklarını Keşfe Çıkıyoruz!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Alaçatı'ya gittiğinizde gezebileceğiniz birçok yer ve yapılacak birçok şey var. Tatilcilerin göz bebeği olan Çeşme-Alaçatı'ya yazın gittiğinizde festivallerinin, denizinin ve gece hayatının tadını çıkartabilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında gitmeyi düşünürseniz de daha sakin ve sessiz bir şekilde Alaçatı sokaklarını gezebilirsiniz. Peki bunun dışında Alaçatı'ya gittiğimde görmem gereken yerler neresi diye merak ediyorsanız içeriğimizde bahsedeceğimiz yerleri not alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yel Değirmenleri

1. Yel Değirmenleri

Yılın 330 günü rüzgarlı geçen Alaçatı'da önceleri buğdayı öğütmek için kullanılan Yel Değirmenleri Alaçatı çarşısının girişinde yer alıyor. Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası olan Yel Değirmenlerinden, Alaçatı'yı kuşbakışı izleyebilirsiniz. Burayı ziyaret etmek için gün batımı saatlerini tercih edebilirsiniz.

2. Alaçatı Taş Evleri

2. Alaçatı Taş Evleri

Alaçatı 1800'lü yıllarda Rumların yaşadığı bir yerdi. Rumlar bu bölgede bağcılık ve şarap işi ile uğraşıyordu. Alaçatı'nın sokaklarında rastlayacağınız taş evler de Rumlardan kalmadır. Renkli pencereleri ve birbiriyle uyumlu mimarisi ile Alaçatı'nın kimliğini oluşturan taş evlerin oluşum hikayesi böyleydi... Şimdilerde ise turistlerin ilgisini çeken Alaçatı'nın kıymetli yapılarından.

3. Kemalpaşa Caddesi

3. Kemalpaşa Caddesi

Alaçatı'nın en bilindik iki caddesinden biri ve hatta en hareketli caddesi. Popüler restoranları ve barlarıyla akşamları caddenin full çekmesi nedeniyle, sokağı gezmek için gündüz saatlerini tercih etmenizi öneririz. Fotojenik köşeleri ve arnavut kaldırımlı yollarıyla trafiğe kapalı uzun bir caddedir. Akşam yemeği yemek için ise yoğunluktan dolayı mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

4. Hacımemiş Caddesi

4. Hacımemiş Caddesi

Alaçatı'nın diğer en bilindik caddesi ise Hacımemiş'tir. Buranın Kemalpaşa caddesinden farkı; Kemalpaşa'da meyhane varken Hacımemiş'te yeni nesil meyhane vardır, yine Kemalpaşa'da normal bir restoran varken Hacımemiş'te ise konsept restoran gibi farklılıklar vardır. Eğlenebileceğiniz birçok mekana bu cadde üzerinden ulaşabileceğinizi söyleyebiliriz.

5. Alaçatı Çarşısı

5. Alaçatı Çarşısı

Tabii ki olmazsa olmazımız gezmeye gittiğimiz yerlerden sevdiklerimize ya da hatıra amaçlı kendimize hediyeler almak. Bunun için ise Alaçatı'da en doğru adres çarşısı olacak. Çarşıda bir sürü hediyelik eşya dükkanından el işi satan tezgahlarına kadar aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ve gezerken keyif alacağınız alternatifler mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alaçatı Port

6. Alaçatı Port

Alaçatı denize sıfır konumda yer alan bir belde olmamasına rağmen birkaç dakikalık araba mesafesinde bulunan Alaçatı Port, bir diğer adıyla Alaçatı Marina denize kıyısı olan bir bölgedir. Venedik'i andıran bu bölgede lüks evlerin önüne tekne park edecek alanlar bulunmaktadır. Burayı gördüğünüzde eminiz ki büyülenmiş bir yüz ifadeniz olacak. Bu mimari yapı dışında burada birçok eğlence mekanı ve restoran gibi keyifli zaman geçirebileceğiniz yerler mevcut.

7. Pazaryeri Camii (Ayios Konstantinos Kilisesi)

7. Pazaryeri Camii (Ayios Konstantinos Kilisesi)

Alaçatı'da kültürel gezi olarak Pazaryeri Camii'sine gidebilirsiniz. Aslında bu caminin bir diğer adı Ayios Konstantinos Kilisesidir. 1874 yılında Yuhannis Halopas tarafından inşa edilmişti. Ancak bu kilisenin en büyük özelliği camiye dönüştürülürken kilisenin aslına sadık kalınmasıdır. Kültürel ve dini bir bütünlüğün mimarisi olan bu yapı, Alaçatı'da görmeye değer yerlerden biri.

8. Alaçatı Pazarı

8. Alaçatı Pazarı
www.azgezmis.com

Sıcak ve samimi bir ortamın olduğu Pazar, yerli ve yabancı birçok turist tarafından oldukça ilgi gören bir yer. Pazar'da yok yok, ne arasanız bulabileceğiniz pazar yerinde hem gezmek hem de alışveriş yapmak oldukça keyifli. Her cumartesi Hacımemiş Caddesi taraflarına kurulan oldukça büyük bir pazar.

9. Antikacılar Çarşısı

9. Antikacılar Çarşısı

Antika meraklılarının ilgisini çekti bile... Bu çarşıda bir şeyleri satın almak bir yana sadece gezmek bile eminiz ki size oldukça keyif verecek. Antikacılar Çarşısı'nda her tarafta tarih kokan ve yaşamdan izler taşıyan eşyaları görebilmek insanı farklı bir atmosfere sokmayı başarıyor.

10. Aya Yorgi Koyu

10. Aya Yorgi Koyu

Sıra Alaçatı'nın en ünlü koylarından birine. Her yaz çok fazla turist ağırlayan ünlülerinde ilgisini çeken Aya Yorgi Koyu'nda birçok Beach Clup bulunuyor. Gündüzleri güneşlenip denizin tadını çıkartabilir, akşamları ise Dj performansları ile gününüzü eğlenceli bir şekilde kapatabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ilıca Plajı

11. Ilıca Plajı

Adından da tahmin edileceği üzere kaplıca plajı özellikleriyle diğer plajlardan ayrılır. Plajı özel kılan şey yer altı kaynak sularına çok yakın bir mesafede olması ve bu kaynak suyundan beslenmesidir. İki türlü deniz sıcaklığı sunan bir plajdır. Kuzey kıyıları sıcakken, güney kıyıları daha soğuktur. Denizin ortasında kaplıca keyfini çıkarabileceğiniz güzel bir plaj olabilir.

12. Delikli Koy

12. Delikli Koy

Alaçatı'nın el değmemiş koyudur Delikli Koy. Sessiz, sakin bir koy arayanların en çok tercih ettiği yerdir. Bu koya gittiğinizde doğal kayalıkların içinde denize girmek size ayrı bir keyif verecektir. Denizi biraz soğuk ve çakıl taşlıdır. Ayrıca kamp yapmayı seven biriyseniz, kampçılar tarafından da tercih edilen bu koyda kamp yapabilirsiniz.

13. Kleopatra Koyu

13. Kleopatra Koyu

Alaçatı'da doğanın içinde el değmemiş bir yerde denize girmek istiyorsanız Delikli Koy gibi Kleopatra Koyu da sizin için doğru bir adres olacak. Biraz garip yolunun olmasından dolayı olsa gerek en kalabalık Alaçatı günlerinde bile sakin ve huzurlu yapısını korumayı başarıyor. Böyle yerlerde denize girmek gibi merakı olanlar için görülmesi gereken Alaçatı'nın koylarından.

14. Çark Plajı

14. Çark Plajı

Alaçatı'da ilk akla gelenlerden biri de sörf yapmaktır. Alaçatı'da sörf deyince de ilk akla gelen plaj Çark Plajı'dır. Bu plajda hem denize girebilir hem de sörf merakınız varsa bunu deneyimleyebilirsiniz. Bu plajda sandalyenizi havlunuzu kumlara koyabilir ya da bölgede bulunan birçok özel işletmenin imkanlarından yararlanabilirsiniz.

15. Piyade Koyu Plajı

15. Piyade Koyu Plajı

Çark Plajı'nın yanında yer alan Piyade Koyu Plajı'nda denizin keyfini çıkartabilir ve alanda yer alan birçok beach ve işletmeden yararlanabilirsiniz. Piyade Koyu Plajı'nın akşamları da oldukça hareketli ve canlı geçiyor. Sebebi ise disco ve restoran gibi hizmetler veren işletmelerin bulunması.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Oasis Aquapark

16. Oasis Aquapark

Tatillik bir yerdeyim adrenalin seviyorum veya çocuğum aquapark istiyor diyorsanız Oasis Aquapark tam da burada devreye giriyor. Alaçatı'nın en büyük eğlence merkezlerinden biri olan Oasis, su kaydıraklarının yanı sıra farklı aktiviteleri de içinde bulunduruyor. Köpük partisi, okçuluk yarışı, canlı langırt, havuz oyunları gibi size hitap edebilecek daha sayamadığımız birçok aktiviteye katılabilirsiniz.

17. Ot Festivali

17. Ot Festivali

Ege bölgesinde yetişen yüzlerce otun ve bu otlardan yapılan yemekleri keşfetme şansı sunan bir festivaldir. Bu yüzlerce ot arasından her yıl bir tanesi ana tema olarak belirlenerek yemekler ağırlıklı olarak bu otla yapılır. 2010 yılından beri genellikle Nisan-Mart ayları arasında yapılır. Siz de festival döneminde Alaçatı'da olursanız kesinlikle bu festivali kaçırmamanızı öneririz.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın